reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Biorę identyczny zestaw, takze bez wskazan.... tzn. "profilaktycznie", ale to super, ze udalo ci sie donosic juz na tych lekach! i tez mam ta mutacje, ma ja podobno co druga osoba na swiecie.... ale co zrobic. A jaka dawke bierzesz encortonu i do kiedy?
A macie ja homo czy hetero? Ja mam obie mthfr i dodatkowo pai1 ale wszystkie heterozygotyczne, wiec biorę tylko acard, luteinę i prenatal uno, bo po pregnie i femibione miałam homocysteine ok 10 a na prenatalu niecałe 8 🙂

reklama
Ooo, chyba na to nie zwróciłam uwagi. Ale to dlatego że raz kupiłam jakiś produkt z tołpy i tak zapchało, że więcej niż z tego nie kupiłam. Ale przy następnych zakupach muszę spojrzeć na nie ;)
To jest chyba dość świeża seria, ale ogólnie te kosmetyki z serii hydrativ i sebio dla mnie są super 😊 tylko niestety każda cera jest inna i Tobie niestety może nie pomoc😕

Cześć Majowe Mamy, pozwolę się też dopisać do wątku :)
Pierwsza ciąża, 29 lat, termin według aplikacji na 30 maja 2022, oczywiście ogrom niepewności co i jak. Jutro idę wykonać wszystkie badania zlecone przez ginekologa, na wizycie byłam 29 września bo oczywiście poleciałam, jak tylko test pokazał dwie kreski (wiem, że to za wcześnie :D ). Na USG było widać na razie pęcherzyk ciążowy, kolejna wizyta 13.10 i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Mam też problem z określeniem tygodnia ciąży, najpierw ginekolog stwierdził, że jestem w 5-6 tygodniu - na podstawie okresu z 19 sierpnia, ale po pierwsze mam nieregularne, a po drugie wiem, że zapłodnienie nastąpiło mniej więcej 6-9 września, co później potwierdził gin.
Aplikacja za to pokazuje mi, że właśnie zaczęłam 7 tydzień, ale z obliczeń wynika, że będzie to 5 tydzień. Oczywiście zapytam się o to ginekologa, ale jestem bardzo ciekawa.
Czy wiecie jak to właściwie jest? 🤔

Cześć Majowe Mamy, pozwolę się też dopisać do wątku :)
Pierwsza ciąża, 29 lat, termin według aplikacji na 30 maja 2022, oczywiście ogrom niepewności co i jak. Jutro idę wykonać wszystkie badania zlecone przez ginekologa, na wizycie byłam 29 września bo oczywiście poleciałam, jak tylko test pokazał dwie kreski (wiem, że to za wcześnie :D ). Na USG było widać na razie pęcherzyk ciążowy, kolejna wizyta 13.10 i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Mam też problem z określeniem tygodnia ciąży, najpierw ginekolog stwierdził, że jestem w 5-6 tygodniu - na podstawie okresu z 19 sierpnia, ale po pierwsze mam nieregularne, a po drugie wiem, że zapłodnienie nastąpiło mniej więcej 6-9 września, co później potwierdził gin.
Aplikacja za to pokazuje mi, że właśnie zaczęłam 7 tydzień, ale z obliczeń wynika, że będzie to 5 tydzień. Oczywiście zapytam się o to ginekologa, ale jestem bardzo ciekawa.
Czy wiecie jak to właściwie jest? 🤔
Jak pojawi się zarodek z serduszkiem to lekarz poda datę porodu, wtedy wpisz sobie w aplikacje i będziesz miała jasność który tydzień 😊

Biorę identyczny zestaw, takze bez wskazan.... tzn. "profilaktycznie", ale to super, ze udalo ci sie donosic juz na tych lekach! i tez mam ta mutacje, ma ja podobno co druga osoba na swiecie.... ale co zrobic. A jaka dawke bierzesz encortonu i do kiedy?

Biorę 5mg. W donoszonej ciąży brałam do 16tyg. Terqz tez pewnie tak będzie. Nie ważne co jest przyczyną, ważne że się udało na tym zestawie i teraz tez jest optymistycznie.
Ja dodatkowo jeszcze mam za sobą zaawansowaną chorobę nowotworową, wiec wogole wadliwy egzemplarz ze mnie 😆

Dziewczyny pocieszcie mnie 😔
Tak strasznie się cieszyłam jak zobaczyłam 2 kreski ale cały czas cos nie tak. Tzn. Bhcg rośnie od początku ksiazkowo i tu kończy się powód do radości.
Jestem na lekach a i tak cały czas boli mnie brzuch, czasem zdarza się plamienie i na dodatek pęcherzyk jest młodszy o 2,5tygodnia 😔
Tracę nadzieje 😢

reklama
Źle się w takim razie wyraziłam, 6 września to był dzień stosunku.
Mozesz uznać, ze dzień stosunku to 2 tydzień ciazy :) Wtedy wychodzi, ze dziś masz dokładnie 6+0, wiec od dziś/jutro zaczęłaś siódmy tydzień ciazy. Jeśli stosunek był jednak 9go, to dziś wychodzi 5+4. Mniej więcej to miałoby sens :) Z miesiączki wychodzi faktycznie więcej, 6+4.

Do góry