reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Dziewczyny, a czy bierzecie może jakiś progesteron na tak wczesnym etapie? Nie dzwoniłam jeszcze do swojego ginekologa, czekam do jutra na przyrost bety, ale pamietam że w pierwszej ciąży, jeszcze zanim pojawiło się serduszko, zaczęłam brać Duphaston.

Dziewczyna, czy któraś z Was miała nadciśnienie w ciąży? W poprzedniej miałam wykryte później. Po ciąży miałam nadal, ale kardiolog stwierdził że nie jest znaczące i nie przepisał leków. Teraz na pewno będą znów musiała brać dopegyt. Zastanawiam się czy powinnam iść wcześniej na wizytę czy normalnie. Dziś mam 5+3. Hmm zastanawiam się...

Dziewczyna, czy któraś z Was miała nadciśnienie w ciąży? W poprzedniej miałam wykryte później. Po ciąży miałam nadal, ale kardiolog stwierdził że nie jest znaczące i nie przepisał leków. Teraz na pewno będą znów musiała brać dopegyt. Zastanawiam się czy powinnam iść wcześniej na wizytę czy normalnie. Dziś mam 5+3. Hmm zastanawiam się...
A masz w domu ciśnieniomierz zeby pobadać kilka razy dziennie ?? Jeśli w normie to ja bym poczekała do tego 6/7 tyg na wizytę

A kontrolujesz jakie masz? Może jak za wysokie to lepiej iść wcześniej. Mi pod koniec wyszło ze mam wysokie, lekarz położył mnie do szpitala i byłam 2 dni bo ciśnienie było Ok. Powiedział ze ewidentnie ktoś mnie w domu wku…🤣

Dziewczyny, a czy bierzecie może jakiś progesteron na tak wczesnym etapie? Nie dzwoniłam jeszcze do swojego ginekologa, czekam do jutra na przyrost bety, ale pamietam że w pierwszej ciąży, jeszcze zanim pojawiło się serduszko, zaczęłam brać Duphaston.
Ja biorę luteinę podjęzykową.

Jutro o 15 wizyta, najbardziej boję się, że będzie pusto w pęcherzyku albo że ciąża się wcale nie rozwija 😔 Staram się myśleć pozytywnie ale jest to ciężkie czasami

Ja dostałam luteinę 200mg dopochwową po wynikach progesteronu, mam dość niski. Ale z tego, co wiem, to lekarze dają ją trochę jako placebo, bo niski prog jest raczej efektem czegoś, nie powodem no i biorę, może z minimalnie większym poczuciem bezpieczeństwa :) Nie mam plamień, a wiem, ze w okolicy mojego wyniku (18.8ng/l) dziewczyny już raczej plamią.

Ja biorę luteinę podjęzykową.

Jutro o 15 wizyta, najbardziej boję się, że będzie pusto w pęcherzyku albo że ciąża się wcale nie rozwija 😔 Staram się myśleć pozytywnie ale jest to ciężkie czasami
trzymam kciuki za wizytę♥️
Ja do piątku muszę czekać 😑😑😑 pójdę dziś na betę dla spokojności, nic innego nie mogę zrobić
Muszę tyłek ruszyć, bo córka ma dziś urodziny, chatę lekko ogarnąć 😎 bo wrócę późno z pracy ...żeby nas goście nie zaskoczyli 😋

reklama
Powiem wam, ze zhackowałam brak objawów ciążowych 😅 Nagle mam ból brzucha i mdłości, bo się chyba czymś zatrulam, albo krąży jakiś wirus, bo u męża to samo :D

Do góry