reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Dziewczyny, a czy bierzecie może jakiś progesteron na tak wczesnym etapie? Nie dzwoniłam jeszcze do swojego ginekologa, czekam do jutra na przyrost bety, ale pamietam że w pierwszej ciąży, jeszcze zanim pojawiło się serduszko, zaczęłam brać Duphaston.

Dziewczyna, czy któraś z Was miała nadciśnienie w ciąży? W poprzedniej miałam wykryte później. Po ciąży miałam nadal, ale kardiolog stwierdził że nie jest znaczące i nie przepisał leków. Teraz na pewno będą znów musiała brać dopegyt. Zastanawiam się czy powinnam iść wcześniej na wizytę czy normalnie. Dziś mam 5+3. Hmm zastanawiam się...

Dziewczyna, czy któraś z Was miała nadciśnienie w ciąży? W poprzedniej miałam wykryte później. Po ciąży miałam nadal, ale kardiolog stwierdził że nie jest znaczące i nie przepisał leków. Teraz na pewno będą znów musiała brać dopegyt. Zastanawiam się czy powinnam iść wcześniej na wizytę czy normalnie. Dziś mam 5+3. Hmm zastanawiam się...
A masz w domu ciśnieniomierz zeby pobadać kilka razy dziennie ?? Jeśli w normie to ja bym poczekała do tego 6/7 tyg na wizytę

A kontrolujesz jakie masz? Może jak za wysokie to lepiej iść wcześniej. Mi pod koniec wyszło ze mam wysokie, lekarz położył mnie do szpitala i byłam 2 dni bo ciśnienie było Ok. Powiedział ze ewidentnie ktoś mnie w domu wku…🤣

Dziewczyny, a czy bierzecie może jakiś progesteron na tak wczesnym etapie? Nie dzwoniłam jeszcze do swojego ginekologa, czekam do jutra na przyrost bety, ale pamietam że w pierwszej ciąży, jeszcze zanim pojawiło się serduszko, zaczęłam brać Duphaston.
Ja biorę luteinę podjęzykową.

Jutro o 15 wizyta, najbardziej boję się, że będzie pusto w pęcherzyku albo że ciąża się wcale nie rozwija 😔 Staram się myśleć pozytywnie ale jest to ciężkie czasami

Ja dostałam luteinę 200mg dopochwową po wynikach progesteronu, mam dość niski. Ale z tego, co wiem, to lekarze dają ją trochę jako placebo, bo niski prog jest raczej efektem czegoś, nie powodem no i biorę, może z minimalnie większym poczuciem bezpieczeństwa :) Nie mam plamień, a wiem, ze w okolicy mojego wyniku (18.8ng/l) dziewczyny już raczej plamią.

Ja biorę luteinę podjęzykową.

Jutro o 15 wizyta, najbardziej boję się, że będzie pusto w pęcherzyku albo że ciąża się wcale nie rozwija 😔 Staram się myśleć pozytywnie ale jest to ciężkie czasami
trzymam kciuki za wizytę♥️
Ja do piątku muszę czekać 😑😑😑 pójdę dziś na betę dla spokojności, nic innego nie mogę zrobić
Muszę tyłek ruszyć, bo córka ma dziś urodziny, chatę lekko ogarnąć 😎 bo wrócę późno z pracy ...żeby nas goście nie zaskoczyli 😋

reklama
Powiem wam, ze zhackowałam brak objawów ciążowych 😅 Nagle mam ból brzucha i mdłości, bo się chyba czymś zatrulam, albo krąży jakiś wirus, bo u męża to samo :D

Do góry