reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

W lipcu.
Też się śmiałam ,bo moja siostra,która jest anty twierdzi,że szczepienie wpływa na płodność😂😂
Chyba pozytywnie na płodność , bo mi zajście w prawidłowo zagnieżdżona ciążę zajęło 3 lata ;)
Wcale się nie dziwię. Gdybym miała kasę sama chpdzilabym do mojej ginekolog ,która prowadziła mi dwie ciążę.

Ja mam drugą dawkę w sobotę, ale odwołuje na razie. Szczepilam się jakieś 2.5 tygodnia temu i zaszlam w ciążę, więc kto wie xD

W ogóle hej :) ja dziś o 13 mam wizytę ale nie nastawiam się, że będzie coś widać. Z młodsza córką też byłam w podobnym terminie i coś było widać, Ale ciąża a ciąża to różnica. W ogóle wyspałam się. :)
O ja to czekamy na 13:00 razem z tobą ✊✊✊🍿

reklama
W lipcu.
Też się śmiałam ,bo moja siostra,która jest anty twierdzi,że szczepienie wpływa na płodność😂😂
Ja też właśnie w ten sposób myślałam jak Twoja siostra. Jeśli zawsze łatwo było Ci zajść w ciążę to ok ja o pierwsze starałam się 2 lata i udało się z pomocą, z drugim wyszło tak samo, a że te szczepionki są nowe to nie wiadomo jak na kogo będą działać a artykuły były też jakis czas ze mogą utrudniać zajście w ciążę także ja np tego się bałam ze i tak mam utrudnione a pokrzyżuje sobie wszystko przez szczepionkę jeszcze bardziej nie wiedząc jak zadziała na mój organizm;)

Ja dziś jak zjadłam śniadanie to odrazu je zwróciłam :( boje się że teraz coś w pracy zjem i mnie pogoni odrazu Jezu ja jestem załamana tym:( ja wolę nie mieć objawów jak w pierwszej ciąży i czuć się super niż cierpieć:(

Ja też właśnie w ten sposób myślałam jak Twoja siostra. Jeśli zawsze łatwo było Ci zajść w ciążę to ok ja o pierwsze starałam się 2 lata i udało się z pomocą, z drugim wyszło tak samo, a że te szczepionki są nowe to nie wiadomo jak na kogo będą działać a artykuły były też jakis czas ze mogą utrudniać zajście w ciążę także ja np tego się bałam ze i tak mam utrudnione a pokrzyżuje sobie wszystko przez szczepionkę jeszcze bardziej nie wiedząc jak zadziała na mój organizm;)
Nie,nie było łatwo.

Ja jestem zaszczepiona też dwoma dawkami, po pierwszej dawce w niedługim czasie zaszłam w poprzednią ciążę która skończyła się pustym jajem, nie wiem czy to szczepionka miała wpływ czy przypadek losowy 🤷🏼‍♀️
A jeśli chodzi o moje dolegliwości ciążowe to w temacie piersi nic się nie zmieniło team miękki biust 😁🤣 dzisiaj jakby czuję takie rozpieranie w dole brzucha coś jak przy owulacji, wczoraj po południu miałam drzemkę. Po prostu zasnęłam 3 sekundy skorzystałam też z tego ze maluch tez spał. Jedynie co wczoraj mnie zdziwiło to to że po dłuższym spacerze w takim powiedzmy umiarkowanym tempie zalewaly mnie poty jakbym co najmniej w maratonie biegła 😳 jak weszłam do domu musiałam usiąść bo było mi delikatnie słabo.
Dzisiaj rano też doszły wyniki progesteronu który wynosi 33.1, mieści się w normach dla pierwszego trymestru więc zakładam że wszytsko jest ok 😊 jutro idę powtórzyć betę żeby sprawdzić jaki jest przyrost.

reklama
Ja jestem zaszczepiona też dwoma dawkami, po pierwszej dawce w niedługim czasie zaszłam w poprzednią ciążę która skończyła się pustym jajem, nie wiem czy to szczepionka miała wpływ czy przypadek losowy 🤷🏼‍♀️
A jeśli chodzi o moje dolegliwości ciążowe to w temacie piersi nic się nie zmieniło team miękki biust 😁🤣 dzisiaj jakby czuję takie rozpieranie w dole brzucha coś jak przy owulacji, wczoraj po południu miałam drzemkę. Po prostu zasnęłam 3 sekundy skorzystałam też z tego ze maluch tez spał. Jedynie co wczoraj mnie zdziwiło to to że po dłuższym spacerze w takim powiedzmy umiarkowanym tempie zalewaly mnie poty jakbym co najmniej w maratonie biegła 😳 jak weszłam do domu musiałam usiąść bo było mi delikatnie słabo.
Dzisiaj rano też doszły wyniki progesteronu który wynosi 33.1, mieści się w normach dla pierwszego trymestru więc zakładam że wszytsko jest ok 😊 jutro idę powtórzyć betę żeby sprawdzić jaki jest przyrost.
Ja mam uderzenia gorąca 😅 plus od kilku dni strasznie mi się pocą stopy , masakra jak wracam z pracy i zdejmuje buty to mój syn ucieka 🤣🤣

Do góry