reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Ja mam za sobą właśnie wizytę. Dzisiaj jest 5+1 i lekarz nic jeszcze tam nie widział. Dostałam tylko skierowanie na betaHCG. Czy któraś z Was tez tak miała ? Żadne objawy mi nie minęły a wręcz się nasiliły
Ja tak miałam, niestety, w ciąży pozamacicznej. U mnie pęcherzyk nigdy się nie ujawnij w żadnym jajowodzie ani w macicy. Lekarz uznał, że trzeba zrobić laparo żeby zobaczyć dokładniej jamę brzuszną. Stwierdził, że ciąża gdzieś jest i trzeba ją znaleźć (beta cały czas przyrastała). Dopiero podczas laparoskopii uznali, że prawy jajowod jest "podejrzany" i tego zoperowali. Na szczęście dobrze trafili 🙂
Ale teraz gin powiedział mi, że ważne jest endometrium. Jeżeli ładnie przyrasta to duże prawdopodobienstwo ciąży wewnątrz, jeżeli endometrium jest tzw. linijne (czyli nie robi się ciążowe, akurat ja tak miałam) to raczej świadczy o nieprawidłowości.

Jest możliwość, że Twoja ciąża jest młodsza? Może dlatego jeszcze nic nie widać 🙂 a endometrium przyrasta? Lekarz coś mówił?

Hej, ktoś ma problemy z tarczyca? Ja wyregulowałam wszystko pięknie przed zajściem w ciaże, a teraz znowu wyniki się pogorszyly, tsh: 3,26 i ft4 0,83. Zażywam euthyrox 50, w piątek konsultacja endokrynologa.

Lekarz powiedział, że w takiej sytuacji żebym natychmiast przyszła, a że akurat mial dziś jeden wolny termin więc idę.

Dostałam wynik witaminy b12. Niby w normie bo 383 a norma 191-663 jednak nawet na stronie laboratorium jest napisane ze prawidłowy wynik to powyżej 400, zapytam lekarza ciekawe czy mi coś powie czy jakoś suplementowac czy jest niby dobrze. Niestety na b6 muszę czekać 12 dni roboczych. Wydaje mi się ze to będzie przyczyna moich ciągłych nieszczęsnych aft. W pierwszej ciąży brałam szelazo (ono zawiera wit b6 i b12) i nie miałam ani jednej mojej zmory. Jednak w ciąży nie chce na własna rękę czegos brać

Hej A ja w kolejce. 12.10 weszła dopiero więc do 13 jeszcze trochę.
Jestem też mamą plus size więc czeka mnie pogadanka o wadze . Ale cieszy mnie to ,bo ten lekarz dba o takie mamuśki i ich dietę , i aktywność. Więc liczę że nie przytyje :)

reklama
Do góry