reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Czy macie może problem z tym że Wam słabo ?? ( Takie ciemne mroczki przed oczami). Rozpoczęłam 2 trymestr i liczyłam na powrót na wyższe obroty a teraz zamiast wyższe obroty to czuję się gorzej ;(
Za każdym razem jak zamiast najpierw usiąść na łóżku a potem wstawać, w ogóle gwałtowne ruchy niewskazane w moim przypadku [emoji12]

Z tymi cytatami dalej mi nie idzie [emoji849]
Co do podwiązania jajowodów to wg mojej najlepszej wiedzy w Polsce jest nielegalne..

@mamahelenki92 zgadzam się w 100% co do mamyginekolog. Spoko, przekazuje wiedzę w dostępny sposób. Pewnie mnóstwo osób z tego korzysta ale ja jej nie lubię. Ale po prostu przestałam obserwować! Hejt w jakimkolwiek temacie jest dla mnie niezrozumiały..
Ale od mamyginekolog bardziej denerwują mnie jej zagorzale wyznawczynie [emoji28] tam nic nie można napisać poza "jesteś cudowna, wspaniała, najwspanialsza!". Jak napiszesz, że pidżama jest za mała to dostaniesz milion komentarzy że jesteś zawistną i zazdrosną idiotką i zaraz Cię zgłoszą na policję [emoji1787][emoji1787] Dlatego dla mojego komfortu psychicznego omijam stronę szerokim łukiem [emoji6]

Moja młoda znowu chora ... Mieliśmy jechać na weekend do teściowej. Ja chyba sobie zacznę rezerwować wizyty u pediatry co 2 tygodnie na przód. Młoda jest tydzień w przedszkolu, tydzien w domu i tak od początku września [emoji1745]

Miłego weekendu!

Czy macie może problem z tym że Wam słabo ?? ( Takie ciemne mroczki przed oczami). Rozpoczęłam 2 trymestr i liczyłam na powrót na wyższe obroty a teraz zamiast wyższe obroty to czuję się gorzej ;(
Ja co prawda jestem dopiero 11 TC ale ciągle mi się robi słabo. A pamięta z poprzedniej ciąży, że a początku 2 trymestru byłam bardzo słaba i ciągle miałam zadyszke. Ze spaceru miałam problem żeby wrócić do domu

Z tymi cytatami dalej mi nie idzie [emoji849]
Co do podwiązania jajowodów to wg mojej najlepszej wiedzy w Polsce jest nielegalne..

@mamahelenki92 zgadzam się w 100% co do mamyginekolog. Spoko, przekazuje wiedzę w dostępny sposób. Pewnie mnóstwo osób z tego korzysta ale ja jej nie lubię. Ale po prostu przestałam obserwować! Hejt w jakimkolwiek temacie jest dla mnie niezrozumiały..
Ale od mamyginekolog bardziej denerwują mnie jej zagorzale wyznawczynie [emoji28] tam nic nie można napisać poza "jesteś cudowna, wspaniała, najwspanialsza!". Jak napiszesz, że pidżama jest za mała to dostaniesz milion komentarzy że jesteś zawistną i zazdrosną idiotką i zaraz Cię zgłoszą na policję [emoji1787][emoji1787] Dlatego dla mojego komfortu psychicznego omijam stronę szerokim łukiem [emoji6]

Moja młoda znowu chora ... Mieliśmy jechać na weekend do teściowej. Ja chyba sobie zacznę rezerwować wizyty u pediatry co 2 tygodnie na przód. Młoda jest tydzień w przedszkolu, tydzien w domu i tak od początku września [emoji1745]

Miłego weekendu!
Też słyszałam, że to nielegalne, tzn. podlega pod samookaleczenie i z tego tytułu jest to nielegalne, lekarz też może beknąć - że okalecza... Z drugiej jak są wskazania to nie ma wyjścia 8-)

A co do pediatry, przynajmniej przewidywalnie 😂😅

Hej dziewczyny. Ostatnio trochę ucichłam. Co u Was? Macie jeszcze jakieś objawy?
U mnie 13+2 jak mdłości i senność przeszły tak neraz u mnie nowość - zgaga (narazie delikatna ale jednak) i jeszcze szybsze męczenie się . No i budzenie się w nocy. 🤣
Macie jakis sposób żeby znowu zasnąć?

Widac u Was już brzuszki?

reklama
Hej dziewczyny. Ostatnio trochę ucichłam. Co u Was? Macie jeszcze jakieś objawy?
U mnie 13+2 jak mdłości i senność przeszły tak neraz u mnie nowość - zgaga (narazie delikatna ale jednak) i jeszcze szybsze męczenie się . No i budzenie się w nocy. 🤣
Macie jakis sposób żeby znowu zasnąć?

Widac u Was już brzuszki?
U mnie dziś 12t1d i pół dnia męczyły mnie młodości :/ po kanapce z mortadela i majonezem przeszło 😅😅 odnośnie brzuszka to właśnie mąż powiedział że mam dosyć spory i ciekawe czy to moje ciasteczka czy już brzuszek ciążowy 😂🤣😅

Do góry