reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Szukam w forach, ale może któraś z Was tez miała ten problem. Mianowicie bakterie w moczu.. brałam już jedna saszetkę monuralu - posiew wyszedł bez bakterii - natomiast w ogólnym bakterie liczne oraz podwyższone lekukocuty ( oczywiście żadnych objawów typowych na problemy z pęcherzem), tydzień temu ponad przyjęłam dwie dawki monuralu i jutro znowu posiew- ale obawiam się, czy to nic nie zaszkodzi dziecku?? Skończyłam tez brać luteinę - i oczywiście mocz pobierałam zgodnie ze wszystkimi zaleceniami ...
Hej, mi też wyszly bakterie w moczu i podwyzszone leukocyty. Lekarz mi dal monural. Plus drugi po tygodniu. To bylo jakos w 14 tc. Potem jeszcze kilka dbi mnie piekło, w sensie po drugiej dawce i przeszło. Dziecku nic nie jest, też się martwilam ;)

reklama
Hej,
Jestem obecnie w 19+6 tyg ciąży. Czy zdarza Wam się napinanie brzucha ? Przedwczoraj wieczorem brzuch miałam jak skała i bolały mnie plecy na dole. Spanikowana poszłam wczoraj do lekarza i powiedział, że wszystko ok. Przestraszyło mnie to na max. To moja 3 ciąża, ale dwie poprzednie poronione w 6 i 12 tyg więc teraz jestem mocno przewrażliwiona.

Hej,
Jestem obecnie w 19+6 tyg ciąży. Czy zdarza Wam się napinanie brzucha ? Przedwczoraj wieczorem brzuch miałam jak skała i bolały mnie plecy na dole. Spanikowana poszłam wczoraj do lekarza i powiedział, że wszystko ok. Przestraszyło mnie to na max. To moja 3 ciąża, ale dwie poprzednie poronione w 6 i 12 tyg więc teraz jestem mocno przewrażliwiona.
Hej, napina się. Mój lekarz mówi, ze to normalne, ze ważne, żeby napisał się i puszczał skurcz, a nie utrzymywał się np 30min, u mnie to trwa około minuty i puszcza.

Cześć, czy któraś z was ma starszaka w przedszkolu? Czy dzieciaki chodzą do przedszkola czy są z wami w domu?

Hej, mi też wyszly bakterie w moczu i podwyzszone leukocyty. Lekarz mi dal monural. Plus drugi po tygodniu. To bylo jakos w 14 tc. Potem jeszcze kilka dbi mnie piekło, w sensie po drugiej dawce i przeszło. Dziecku nic nie jest, też się martwilam ;)
No u mnie tez na razie ok, posiew wyszedł jałowy. Ale po zażyciu monuralu nie miałam żadnych objawów niepokojących.

Cześć, czy któraś z was ma starszaka w przedszkolu? Czy dzieciaki chodzą do przedszkola czy są z wami w domu?
Mój synek ma dopiero roczek, więc w wieku żłobkowym, a nie przedszkolnym, ale nie puściałam go do żłobka. Pewnie od września dopiero go dam jak córeczka trochę podrośnie, ale tak naprawdę to wyjdzie w praniu. Dopiero po porodzie sprawdzę jak sobię radzę i jak bardzo synek się nudzi i potrzebuje kontaktu z dziećmi.

reklama
Ja mam synka 1,5 roku i chodzi od września do żłobka.
Zaprowadzamy go na 9:00, a odbieramy okolo 14:00.
Szczerze mówiąc nie wiem jakbym przeżyła pierwszy trymestr gdyby nie to że on był chociaz te kilka godzin w żłobku.
Decyzja o żłobku byla tez podyktowana tym ze w sierpniu wróciłam do pracy, druga ciaza w ogole nie byla planowana, dowiedziałam się o niej pod koniec września noi juz mieliśmy podpisana umowe ze żłobkiem, najtrudniejsze dwa tygodnie adaptacji były juz za nami i szkoda mi było z tego rezygnować.

Do góry