reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Też tak mam. Raz większy, raz mniejszy 😂 ja sobie tłumaczę, że to wzdęcia ale pępek, który miałam wklęsły coraz bardziej wychodzi na wierzch :)

Co do przecen to ja chyba skuszę się na jakies zestawy kosmetyków, żeby mieć prezenty na święta z głowy. Co roku żałuję, że tego nie robię.

Dla malucha to mam ochotę kupować rzeczy dopiero pod sam koniec, cały czas wydaje mi się że jest za wcześnie - bo w razie gdyby - muszę pozbyć się tego myślenia z głowy 😡😡

mam analogicznie...ostatnio stwierdzilam ze sie zmniejsza
Też tak mam. Raz większy, raz mniejszy 😂 ja sobie tłumaczę, że to wzdęcia ale pępek, który miałam wklęsły coraz bardziej wychodzi na wierzch :)

Co do przecen to ja chyba skuszę się na jakies zestawy kosmetyków, żeby mieć prezenty na święta z głowy. Co roku żałuję, że tego nie robię.

Dla malucha to mam ochotę kupować rzeczy dopiero pod sam koniec, cały czas wydaje mi się że jest za wcześnie - bo w razie gdyby - muszę pozbyć się tego myślenia z głowy 😡😡
Ja pępęk mam nadal wklęsły, ale jakies takie wybrzuszenie się zrobiło z jednej jego strony😄
Mam takie samo myślenie i tak ciągle przekładam plany zakupowe. A już bym chciała sobie pooglądać choć ❤
Ja w tym roku chyba przez to, że siedzę w domu to już większość prezentów mam. Może jakieś ostatnie wylapie w weekend😁 Największy problem zawsze z tatą, już chyba ma wszystkie narzędzia świata, wkrętarki, spawarki i kończą mi się pomysły 😂

Ja pępęk mam nadal wklęsły, ale jakies takie wybrzuszenie się zrobiło z jednej jego strony😄
Mam takie samo myślenie i tak ciągle przekładam plany zakupowe. A już bym chciała sobie pooglądać choć ❤
Ja w tym roku chyba przez to, że siedzę w domu to już większość prezentów mam. Może jakieś ostatnie wylapie w weekend😁 Największy problem zawsze z tatą, już chyba ma wszystkie narzędzia świata, wkrętarki, spawarki i kończą mi się pomysły 😂
Jejku zazdroszczę ;/ Ja nie mam jeszcze żadnego (ŻADNEGO!!!) prezentu na święta, a zarówno u mnie jak i u męża w rodzinie jest zasada, że każdy kupuje każdemu a najbliższe rodziny mamy niemały, więc mam kupic prezenty dla 35osób ;( ... a pomysłów praktycznie brak.

Jejku zazdroszczę ;/ Ja nie mam jeszcze żadnego (ŻADNEGO!!!) prezentu na święta, a zarówno u mnie jak i u męża w rodzinie jest zasada, że każdy kupuje każdemu a najbliższe rodziny mamy niemały, więc mam kupic prezenty dla 35osób ;( ... a pomysłów praktycznie brak.
O matko 😲 U mnie jest 5 osób do obdarowania , u męża prezentów się nie daje- ewentualnie upominek.. ale 35 osób 😯

Ja jeszcze się wstrzymuje, tak bym chciała zacząć koło 20t.c, póki co jestem w 14 dopiero😅
Tak patrzę ne ten swój brzuch .. i 2 dni temu wydawał mi się większy 🙄 Wtedy mnie też kłuł jajnik wieczorem, mam nadzieję, że wszystko okej.
Ja dano wstaje i wydaje mi się jakbym w ciąży nie była a w trakcie dnia nawet jak dużo nie zjem to mi rośnie i wieczorem mam spory ciążowy brzuszek. A rano znowu nic 😅

ja mam 1, bo mi nierozdany z zeszłego roku został :D i pomysł na 1...
i rozumiem, bo o ile u mnie osób nie ma za dużo, ale za to mój mąż dwóch braci i 3 siostry z których każda dzieciata, a i niekiedy są już dzieci dzieci... I tak próbuję eliminować w tym roku na zasadzie - a może przez pandemię nie podjedziemy (?) czy też - a może jakiś zestawik na rodzinkę - w zeszłym roku dałam zestawy rożnych pysznych miodów, wcześniej też takie a'la kosze z różnymi herbatkami, cukrami itp. A dla młodszych jakieś gadżety np. z toys 4 boys - fajne długopisy dla mechniakowatych z miarkami , dla studentów fajne pendrivy np. dla dziewczyny w formie szminki itp itd. :)

Witam byłam dziś na usg i powedziala mi lekarka ze to chłopak ja jednak nie jestem przekonana ..jak myślicie

Załączniki

• 2084A456-F5D7-4C52-B231-2DE04E4D6782.jpeg
    2084A456-F5D7-4C52-B231-2DE04E4D6782.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 98
reklama
Witam mamy. Termin mam na 30 maja. Bliznieta 13 tydzien. Jedno 11cm a drugie 9cm wedlug usg.
Brzuszek dosc spory. Brak apetytu na mieso i malo co z napojow moge pic. Zawsze kochalam wode a teraz nie przelkne. Wymiotowalam maskaryczznie od 5 tyg, dopiero od tygodnia mam lepsze dni ale nadal te gorsze. Ciezko sypiam i raczej nie jestem zmeczona( poza 20ta) Plci nie bedziemy sie dowiadywac . Checmy miec niespodzianke.
Moj syn ma 9lat i czekamy na swieta z powiadamianiem. O ile uda sie ukryc. Czy sa tutaj mamy blizniat? jestem ciekawa waszych wrazen.

Do góry