reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Amol chyba rozgrzewa, a substancje rozgrzewajace nie sa wskazane w ciąży bo zwieksza sie ukrwienie macicy i moze powodowac krwawienia skurcze itp. Jak ja bylam u lekarza z przeziębieniem w ciazy to mowila zebym nie pila prawdziwego soku z malin bo on tez za bardzo rozgrzewa. Mam gdzies kartke z lekami ktore mi spisala jako bezpieczne w ciazy. Poszukam i Wam napiszę
Rozumiem tylko, że ja nie chcę go pić, bo jest na alkoholu. Chcę tylko nasmarować szyję i dekolt.

reklama
Ja rozumiem ale nasmarowanie wlasnie rozgrzewa, pobudza krążenie itp. Dlatego tez wielu kosmetykow nie wolno stosowac w ciazy, masaży, silnego szczotkowania ciala bo to wszystko pobudza krazenie.
Zrobisz jak uważasz, ja tylko mowie że moja lekarka mowila zeby uwazac na rzeczy ktore rozgrzewaja/pobudzaja krazenie.

Ja rozumiem ale nasmarowanie wlasnie rozgrzewa, pobudza krążenie itp. Dlatego tez wielu kosmetykow nie wolno stosowac w ciazy, masaży, silnego szczotkowania ciala bo to wszystko pobudza krazenie.
Zrobisz jak uważasz, ja tylko mowie że moja lekarka mowila zeby uwazac na rzeczy ktore rozgrzewaja/pobudzaja krazenie.
Więc nie będę ryzykować.

Ja tez dzisiaj po wizycie 😍 11 tc , za równy tydzień prenatalne ❤️ Ale się cieszę ,ze jest wszystko dobrze ☺️

Załączniki

• E04C8547-FCB6-48B5-8B8A-9FEDC8D414EF.jpeg
    E04C8547-FCB6-48B5-8B8A-9FEDC8D414EF.jpeg
    256,9 KB · Wyświetleń: 97
Na przeziębienie od lekarza
Kaszel: syrop prawoslazowy 3x10ml
Ból gardła: tantum verde 3x.
Isla w czasie ,,laskotania"
Gorączka powyzej 38,5 apap(paracetamol) co 4-6h
Zatkany nos: sól morska 3-4x
Sinuprest 3x2 tabl

Generalnie lekarze w prawidłowej ciąży każą przychodzic co 4tyg, moze Magda byla na poprzedniej wizycie w 7tyg i tak akurat wypadlo, a na prenatalne z reguly idzie sie do innego lekarza ktory ma certyfikat.
Albo mozna byc tak jak ja, ktora byla juz na 4 wizytach a jestem dopiero w 9 tyg :)

reklama
Na przeziębienie od lekarza
Kaszel: syrop prawoslazowy 3x10ml
Ból gardła: tantum verde 3x.
Isla w czasie ,,laskotania"
Gorączka powyzej 38,5 apap(paracetamol) co 4-6h
Zatkany nos: sól morska 3-4x
Sinuprest 3x2 tabl
Hej, ja też walczę z przeziębieniem i mi lekarka na teleporadzie dała znać, że mogę korzystać z:
Na ból gardła: Argentin-T - spray, pomógł szybko, tabletki do ssania: pren_alen gardło
Na katar: Pren_alen katar (zapisałam z podkreślnikem bo mi oznaczyło jako spam? 🤔)
Do tego 2 tabl. wit. C z rutozydem, wit. C max 200 mg dziennie (tj. 2 tabl. np. Cerutinu)
Do picia wapno 1x raz dziennie
Na gorączkę paracetamol tak jak pisze @Sosna108 🙂

Do góry