reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Hej 🤝
Wiele kobiet pisze o skurczach macicy właśnie, jestem w stanie zrozumieć rozciągająca się macicę itp. Owszem obawy zawsze są tym bardziej, gdy człowiek stara się wiele lat o dziecko. Mnie nie przerażają bóle, ale jak widzę jasnoróżowy śluz to wariuje. Wpatruję się jak wariat w papier 🤦 jakby miało to coś zmienić.
Gratuluję 11 tygodnia 🌺 oby wszystko było dobrze 🌺 ja również w piątek mam wizytę, ale samo USG. Daj znać 🤜🤛
O super, to też w takim razie trzymam kciuki. Ja jadę z moczem i na pobranie krwi no i mam nadzieję na USG też, bo ostatnio byłam miesiąc temu. Dam znać i też czekam na wiadomości od Ciebie. 🤗 Powodzenia. 🙂

reklama
Hej dziewczyny! Byłam na czerwcowych, bo mi tak aplikacja pokazała 2 tygdonie temu, a lekarz wczoraj powiedział, że mamy termin na 29 maj więc biorę manatki się przenoszę tutaj 😀 Wczoraj na wizycie widziałam ludka 1,6 mm, główka, rączki, nóżki, serduszko 🥰 Byłam w szoku że w dwa tygodnie, z kropki, zrobiło się już tak dużo! Pozdrawiam :) 8+1 dzisiaj.
W 8t1d mój maluszek również miał 1,6 cm. Gratuluję. 🤗

A dziewczyny zmieniło się coś u was w pracy odkąd powiedziałbyscie, że jesteście w ciąży?
Bo ja mam wrażenie, że nie :/ wręcz przeciwnie, bardziej się boją, że nie zrobię tego co do mnie należy :/

A dziewczyny zmieniło się coś u was w pracy odkąd powiedziałbyscie, że jesteście w ciąży?
Bo ja mam wrażenie, że nie :/ wręcz przeciwnie, bardziej się boją, że nie zrobię tego co do mnie należy :/
U mnie się zmieniło. Pracodawca się o mnie martwi o zawsze pyta jak się czuję, a warunki pracy mam dobre. Ale to dlatego, że mu na mnie zależy i chce, żebym wróciła do pracy po macierzyńskim.

Hej, jestem już po prenatalnych i lekarz powiedział że wszystko na USG jest w normie. Trochę maleństwo nie chciało współpracować bo urządziło radosny taniec króla Juliana i machało rączkami i nóżkami co utrudniało zrobienie zdjęć do pomiaru 😂 Ale na ogólny wynik wraz z testem pappa muszę poczekać, mają do mnie dzwonić z poradni genetycznej.

Dziewczyny chyba łapie mnie przeziębienie. Gardło zaczyna boleć i kaszel się pojawił. 😔 Chciałam sobie nasmarować szyję i dekolt amolem (zawsze pomagał) ale w ulotce jest napisane, że w ciąży trzeba się skonsultować z lekarzem przed zastosowaniem, a jadę dopiero w piątek do ginekologa. Wiadomo, że spożywać nie należy, ale jeśli chodzi o smarowanie? Co myślicie.

Dziewczyny chyba łapie mnie przeziębienie. Gardło zaczyna boleć i kaszel się pojawił. 😔 Chciałam sobie nasmarować szyję i dekolt amolem (zawsze pomagał) ale w ulotce jest napisane, że w ciąży trzeba się skonsultować z lekarzem przed zastosowaniem, a jadę dopiero w piątek do ginekologa. Wiadomo, że spożywać nie należy, ale jeśli chodzi o smarowanie? Co myślicie.

Link do: Amol w ciąży - Rodzice.pl
Takie coś na necie znalazłam. Ogólnie ja nigdy nie stosowałam amolu🙂 Jedynie gdy gardło mnie bolało to płukałam mieszanką wody z wodą utlenioną.

A masz możliwość zadzwonić, napisać email do ginekologa, żeby się poradzić?

Amol chyba rozgrzewa, a substancje rozgrzewajace nie sa wskazane w ciąży bo zwieksza sie ukrwienie macicy i moze powodowac krwawienia skurcze itp. Jak ja bylam u lekarza z przeziębieniem w ciazy to mowila zebym nie pila prawdziwego soku z malin bo on tez za bardzo rozgrzewa. Mam gdzies kartke z lekami ktore mi spisala jako bezpieczne w ciazy. Poszukam i Wam napiszę

reklama
A masz możliwość zadzwonić, napisać email do ginekologa, żeby się poradzić?
Dodzwonienie się do tej przychodni graniczy z cudem, a poza tym mają czynne tylko do godziny 12 i i tak odbiera tylko wredna położna. Wezmę Apap, nasmaruje się tym amolem i wypije herbatę z cytryną, imbirem i miodem i dotrwam do piątku mam nadzieję. Od męża się chyba zaraziłam...

Do góry