reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Amol chyba rozgrzewa, a substancje rozgrzewajace nie sa wskazane w ciąży bo zwieksza sie ukrwienie macicy i moze powodowac krwawienia skurcze itp. Jak ja bylam u lekarza z przeziębieniem w ciazy to mowila zebym nie pila prawdziwego soku z malin bo on tez za bardzo rozgrzewa. Mam gdzies kartke z lekami ktore mi spisala jako bezpieczne w ciazy. Poszukam i Wam napiszę
Rozumiem tylko, że ja nie chcę go pić, bo jest na alkoholu. Chcę tylko nasmarować szyję i dekolt.

reklama
Ja rozumiem ale nasmarowanie wlasnie rozgrzewa, pobudza krążenie itp. Dlatego tez wielu kosmetykow nie wolno stosowac w ciazy, masaży, silnego szczotkowania ciala bo to wszystko pobudza krazenie.
Zrobisz jak uważasz, ja tylko mowie że moja lekarka mowila zeby uwazac na rzeczy ktore rozgrzewaja/pobudzaja krazenie.

Ja rozumiem ale nasmarowanie wlasnie rozgrzewa, pobudza krążenie itp. Dlatego tez wielu kosmetykow nie wolno stosowac w ciazy, masaży, silnego szczotkowania ciala bo to wszystko pobudza krazenie.
Zrobisz jak uważasz, ja tylko mowie że moja lekarka mowila zeby uwazac na rzeczy ktore rozgrzewaja/pobudzaja krazenie.
Więc nie będę ryzykować.

Ja tez dzisiaj po wizycie 😍 11 tc , za równy tydzień prenatalne ❤️ Ale się cieszę ,ze jest wszystko dobrze ☺️

Załączniki

• E04C8547-FCB6-48B5-8B8A-9FEDC8D414EF.jpeg
    E04C8547-FCB6-48B5-8B8A-9FEDC8D414EF.jpeg
    256,9 KB · Wyświetleń: 92
Na przeziębienie od lekarza
Kaszel: syrop prawoslazowy 3x10ml
Ból gardła: tantum verde 3x.
Isla w czasie ,,laskotania"
Gorączka powyzej 38,5 apap(paracetamol) co 4-6h
Zatkany nos: sól morska 3-4x
Sinuprest 3x2 tabl

Generalnie lekarze w prawidłowej ciąży każą przychodzic co 4tyg, moze Magda byla na poprzedniej wizycie w 7tyg i tak akurat wypadlo, a na prenatalne z reguly idzie sie do innego lekarza ktory ma certyfikat.
Albo mozna byc tak jak ja, ktora byla juz na 4 wizytach a jestem dopiero w 9 tyg :)

reklama
Na przeziębienie od lekarza
Kaszel: syrop prawoslazowy 3x10ml
Ból gardła: tantum verde 3x.
Isla w czasie ,,laskotania"
Gorączka powyzej 38,5 apap(paracetamol) co 4-6h
Zatkany nos: sól morska 3-4x
Sinuprest 3x2 tabl
Hej, ja też walczę z przeziębieniem i mi lekarka na teleporadzie dała znać, że mogę korzystać z:
Na ból gardła: Argentin-T - spray, pomógł szybko, tabletki do ssania: pren_alen gardło
Na katar: Pren_alen katar (zapisałam z podkreślnikem bo mi oznaczyło jako spam? 🤔)
Do tego 2 tabl. wit. C z rutozydem, wit. C max 200 mg dziennie (tj. 2 tabl. np. Cerutinu)
Do picia wapno 1x raz dziennie
Na gorączkę paracetamol tak jak pisze @Sosna108 🙂

Do góry