mangusta87
Fanka BB :)
ja zadzwoniłam do przychodni i podalam termin miesiączki i oni wyznaczyła mi termin
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi kazali się zapisać na 12-13 tydz.W którym tyg byłyście jak się umawialyscie na prenatalne? Ja mam dziś 8t1d i nie wiem czy już dzwonić czy nie.. wizytę mam dopiero za 11dni a potem już może nie być miejsc i tak się waham
ja jeszcze dostałam informacje ze kijanka musi mieć co najmniej 45 mmMi kazali się zapisać na 12-13 tydz.
Mój lekarz nie robiJak u tego samego lekarza masz to sam ci poda termin na kiedy masz się umówić
Czytam Twoja historię trochę jakbym czytała o sobie. Miałam bardzo podobną sytuację. Z tym że inna diagnoza, syn urodzony w 33 tc przez cc. Dostał na początku 0 pkt A skończył A 7. Też miesiąc w szpitalu. Ale wynajelam hotel obok szpitala i dostarczałam pokarm na bieżąco. Byłam przy synu cały czas. Boję się powtórki bo drugi będzie w domu, ma się nim kto zająć Ale wiadomo że dziecko też przeżywa brak matki obok.Opowiem Wam i moją historię u mnie syn wcześniak 1700 g 42 cm urodzony w 34 tygodniu przez CC. W ciąży pod koniec miałam fatalne wyniki I tylko dzięki lekarzowi do którego poszłam prywatnie przez moje złe przeczucia udało się donosić ciążę do takiego stanu że się syn urodził. Poprzedni lekarz u którego robiłam USG zbagatelizował problem. Miałam stan przed rzucawkowy czyli nadciśnienie białko w moczu niedokrwistość. po lekach ciśnienie dochodzilo do 200 /160 stąd decyzja o cc. Syn dostal 10 pk ale potem był na oddechu podtrzymywany. W szpitalu spędził miesiąc, mnie wypisali po tygodniu więc te kilka tyg dojeżdżałam do niego codziennie z pokarmem który skrupulatnie odciągałam w domu.cc znioslam super nawet ze szwami jeździłam do niego pociągiem z tym mlekiem. To chyba w wielkim skrócie moja historia
Dokładnie musi mieć pomiędzy 45mm a 84mm, więc to odpowiada mniej więcej 11t 0d - 13t6d, ale wiadomo, że u każego dziecko rośnie w swoim tempie, więc te daty są orientacyjne, a po prostu trzeba się wyrobić wtedy gdy dziecko w odpowiednim rozmiarze. Ale z tego co gdzieś czytałam to lepiej wszystko ocenić jak jest bliżej środka-górnej granicy, niż jak ma te minimalne 45mm.ja jeszcze dostałam informacje ze kijanka musi mieć co najmniej 45 mm
Ja zadzwoniłam i i mówili mnie na 16 października A to będzie 11+ 6.Mi kazali się zapisać na 12-13 tydz.
Wyslalam request :-)Coś mi nie wchodzi
Znam to bardzo dobrze. Mi też się nie chce. Jak już się poloze to myślę żeby iść spać. Córka mnie przez dzień wymęczy, o chodzę się za nią bo straszny z niej despetnik, mamy koło domu koty które łapie a one lubią udrapac i tak chodzę całymi dniami i patrzę żeby nie została z blizna na twarzy. Wieczorem najzwyczajniej w świecie mi się nie chce.Mi się kompletnie nie chce. Jak już coś robię to nie z myślą o sobie libido mam -200 tzn jak już coś robimy to jest fajnie ale nie mogę się zebrać mam teraz inna piramidę potrzeb. Dziecko uśpić, jak już śpi to ja odpoczywam.