reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Dziewczyny wiem, ze ktoras z was prowadzi ciaze z pakietu pzu. Jak to wyglada w praktyce? Umówiona wizyta i co dalej?
Tez mam pakiet PZU komfort. Korzystam z usług BORAMED w Warszawie i jak narazie jestem bardzo zadowolona. Już dwie wizyty z USG transwaginalnym trzecia w piątek. Oczywiście w cenie pakietu. W pakiecie jest “ prowadzenie ciazy fizjologicznej” Wiec chyba wszystkie zalecane USG beda w pakiecie 🤷‍♀️.

reklama
Jestem po wizycie ;) widać główkę, nóżki, rączki i bijące serduszko (ale nie słuchaliśmy). Ma 2.14cm. z om 7+6, z usg 8+5. Termin na 6 maja ❤️ Mogę zapisywać się na prenatalne bo wszystko dobrze.

Załączniki

• IMG_20200929_161831.jpg
    IMG_20200929_161831.jpg
    999,6 KB · Wyświetleń: 118
Dziewczyny czy któraś z Was miała lozeczko dostawne? I może podzielić się opinią? My musimy przemeblowac cały pokój inne meble łóżko i wczoraj mój do mnie mowi że takie lozeczko będzie najlepsze na kolkach u dostawione do łóżka wtedy nie musimy robić miejsca w pokoju na to ze szczebelkami. Jak myślicie?
ja miałam, sprawdziło się tak sobie, bo syn mój spał z cyckiem w buzi 🤣 Ale ogólnie spoko, bo mało miejsca zajmuje. Ale tez nie wystarczy na długo - tak koło 5-6 miesiąca już musieliśmy z niego zrezygnować. Mieliśmy Lionelo. Pożyczyłam je później przyjaciółce i ona była bardzo zadowolona 😃 Teraz chcę kupić jeszcze kosz Mojżesza, bo mega pasuje do wystroju naszej sypialni w stylu boho 🥰

Ja dziś zaliczyłam pierwsze rzyganko 🤢Jestem ciekawa, jak to teraz będzie - z synem wymiotowałam do 14/15tyg i to był koszmar. Pamiętam, ze za prenatalne płaciłam w 2017 250 zł. Teraz na bank będzie drożej, bo koszt wizyty u mojej ginki tez wzrósł z 160 do 250, przyjmuje w Poznaniu.
Mamy tez Luxmed, ale nawet nie wiem, czy prenatalne obejmują nasz pakiet.
Moja wizyta dopiero 5.10 i już taaaak mi się dłuży...

Hej dziewczyny, dostałam wyniki i jestem przerażona, może któraś z was się na tym zna. 7 tydzień ciąży

Załączniki

• Screenshot_20200929_163111_pl.looksoft.medicover.jpg
    Screenshot_20200929_163111_pl.looksoft.medicover.jpg
    163,3 KB · Wyświetleń: 112
A więc ja już po... Według usg 7t2d według ostatniej OM 8t. Wszystko jest okej widziałam bijące serduszko 110FHR karta ciąży założona. Następna wizyta 27.10, ale mogę przyjść też za 2 tyg sprawdzić tętno 🥰. Skierowanie na prenatalne dostałam i 4 listopada lecę 😁

Tez mam pakiet PZU komfort. Korzystam z usług BORAMED w Warszawie i jak narazie jestem bardzo zadowolona. Już dwie wizyty z USG transwaginalnym trzecia w piątek. Oczywiście w cenie pakietu. W pakiecie jest “ prowadzenie ciazy fizjologicznej” Wiec chyba wszystkie zalecane USG beda w pakiecie 🤷‍♀️.
A do którego lekarza chodzisz? Plusa mają za porządny sprzęt do usg.

reklama
Do góry