U mnie mdłości zaczęły się dopiero ok. 2,5 tygodnia po spodziewanym terminie miesiączki. Ale ja ogólnie nie spodziewałam się ciąży i test zrobiła dopiero 9 dni po terminie.a tak w ogóle, kiedy zaczynacie odczuwać jakieś dolegliwości? Bo u mnie mdłości zaczęły sie dwa dni przed spodziewanym okresem, dlatego właśnie tak wcześnie zrobiłam test i zastanawiam sie, czy to nie za wcześnie? Twarz mam cała w bolesnych pryszczach, jak nigdy...
reklama
beaciaaa
Fanka BB :)
Ja 3 dni przed miesiączka miałam zgagę i mdłości z samego rana poszłam zrezygnowana po test bo staraliśmy się od lutego i wciąż negatywne były. Generalnie czułam się tak fatalnie ze mnie odrzucało od wszystkiego ok 4 dni, później zauważyłam ze jak nie zdążę zrobić się głodna jest w miarę ok. w dzień spodziewanej miesiączki piersi zaczęły bolec I zaczęłam mieć problemy ze snem w nocy.a tak w ogóle, kiedy zaczynacie odczuwać jakieś dolegliwości? Bo u mnie mdłości zaczęły sie dwa dni przed spodziewanym okresem, dlatego właśnie tak wcześnie zrobiłam test i zastanawiam sie, czy to nie za wcześnie? Twarz mam cała w bolesnych pryszczach, jak nigdy...
Foka_szara
U mnie początek był bezobjawowy, w pierwszej ciąży (poronionej) bardzo szybko pojawiły się objawy jeszcze przed terminem spodziewanego okresu. Tak więc nie ma reguły jak widać, bo każda ciaza jest inna.a tak w ogóle, kiedy zaczynacie odczuwać jakieś dolegliwości? Bo u mnie mdłości zaczęły sie dwa dni przed spodziewanym okresem, dlatego właśnie tak wcześnie zrobiłam test i zastanawiam sie, czy to nie za wcześnie? Twarz mam cała w bolesnych pryszczach, jak nigdy...
beaciaaa
U mnie początek był bezobjawowy, w pierwszej ciąży (poronionej) bardzo szybko pojawiły się objawy jeszcze przed terminem spodziewanego okresu. Tak więc nie ma reguły jak widać, bo każda ciaza jest inna.
Oj dokładnie tak. U mnie pierwsza ciąża donoszona z synem - od samego początku takie mdłości ze do kuchni nie mogłam wejść. Tak ciągnęły się do początku 6miesiaca. Senność ból piersi i kręgosłupa. Ogólnie masakra miałam wszystkie objawy ciazowe.
Ciąża poroniona- zero objawów czułam się fantastycznie
Teraz? Mam nieraz mdłości, brzuch mnie ewidentnie ciągnie po bokach i w dzień bym mogła wciąż spać bo jestem przymulona. No i mam dziwne smaki... ostatnio zjadłam śledzia a po nim paczka Jak teraz o tym pomyśle to ale wtedy smakowało
Dzej.zi
[emoji3590] Super ja będę dzwonić do lekarza dzis czy da mi może duphaston bo jedna ciaze straciłam..
czesc, u mnie taka sama sytuacja, dziś 28 dc, dzień spodziewanej miesiaczki, ale dwa testy pozytywne, przewidywany termin 3-4 czerwca. Biorę grzecznie duphaston i na pierwsza wizytę też planuje się umieć w okolicach połowy października. W dwóch ostatnich ciazach byłam za wcześnie i tylko najadłam siw stresu, a i tak nic z tego nie wyszło. teraz czekam cierpliwie
dadzi
Moderatorka
Ach, bo są dwie szkoły. Jedni na 9+1 mówią dziewiąty tydzień, inni dziesiąty. Lekarze operują zawsze skończonymi tygodniami i ja też się już przyzwyczaiłam, żeby liczyć w ten sposób czyli 9+1 to dziewiąty choć przyznaję, że dla mnie to nielogiczne
Tak, jedni liczą tak inni tak. Ja chyba częściej mówię ze jestem w 10 bo się zaczął. Ale w sumie to bez różnicy.
a tak w ogóle, kiedy zaczynacie odczuwać jakieś dolegliwości? Bo u mnie mdłości zaczęły sie dwa dni przed spodziewanym okresem, dlatego właśnie tak wcześnie zrobiłam test i zastanawiam sie, czy to nie za wcześnie? Twarz mam cała w bolesnych pryszczach, jak nigdy...
Ja nie spodziewałam się zupełnie ciąży, test zrobiłam jakoś późno, aż wstyd. To już był jakiś 7 tc! U ginki byłam w 8 tc (7+6).
Z objawów to bolały mnie piersi (zwalałam na okres), zmęczenie (zwalałam na życie), a brak okresu zwalałam na treningi, częste sikanie (zwalałam na to, ze pije duzo wody). Dopiero brzuch kazał zrobic mi test i to, ze dzień przed testem bylam na imprezie i kompletnie nie miałam ochoty na alkohol. Strasznie się martwię tym bo jednak dwa piwa wypiłam
Później pojawiło się większe zmęczenie i niechęć do jedzenia. Od dwóch dni mam mdłości.
Ja dzie na 12.15 niby, ale znając opóźnienie mojego lekarza to pewnie wejdę po 13
Ja nawet nie chce mówić ile dni oo terminie. Maskara.Kciuki! Daj znać!
U mnie mdłości zaczęły się dopiero ok. 2,5 tygodnia po spodziewanym terminie miesiączki. Ale ja ogólnie nie spodziewałam się ciąży i test zrobiła dopiero 9 dni po terminie.
Jeanetttte
Tak liczą, bo tydzień się dopiero zaczął dlatego liczą zakończony pełny tydzień Ja też tak liczęAch, bo są dwie szkoły. Jedni na 9+1 mówią dziewiąty tydzień, inni dziesiąty. Lekarze operują zawsze skończonymi tygodniami i ja też się już przyzwyczaiłam, żeby liczyć w ten sposób czyli 9+1 to dziewiąty choć przyznaję, że dla mnie to nielogiczne
Jeanetttte
a tak w ogóle, kiedy zaczynacie odczuwać jakieś dolegliwości? Bo u mnie mdłości zaczęły sie dwa dni przed spodziewanym okresem, dlatego właśnie tak wcześnie zrobiłam test i zastanawiam sie, czy to nie za wcześnie? Twarz mam cała w bolesnych pryszczach, jak nigdy...
Po owulacji cały czas bolały mnie piersi. Zawsze mnie tak 5 dni przed @ bolały, a wtedy cały. Mdłości też zaczęły mi się przed @ ale nie pamiętam ile dni wcześniej Pierwszy test zrobiłam 5 dni przed planowaną @. Jeszcze bolało mnie lekko podbrzusze i myślałam, że zaraz ta wiedźma przyjdzie ale ten ból był inny taki ciągnący Jeszcze zawsze przed wychodziły mi wypryski, a wtedy może jeden wyszedł Możliwe, że miałaś wcześniej owulację
reklama
Ja wiem dlaczego tak liczą, ale po prostu zawsze sobie myślę, że termin porodu to 40+0 i wtedy będę mówić czterdziesty tydzień, ale już jak będę w 40+1 to jak dla mnie nielogiczne jest powiedzieć, że jestem w czterdziestym tygodniu, bo już jestem po terminie i żeby podkreślić że jestem po to bardziej pasuje mówić, że zaczął się czterdziesty pierwszyTak liczą, bo tydzień się dopiero zaczął dlatego liczą zakończony pełny tydzień ☺ Ja też tak liczę ☺