reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Ja biorę euthyrox i godzinę lekarz kazał się wstrzymać ze śniadaniem a tak się to dłuży. Czuje sie głodna już w nocy jak wstaje do toalety haha. Ale kawy nie pije, jakoś nie mam ochoty
Ja też biorę euthyrox mi mówił lekarz pół godziny A najlepiej godzina ale ja wytrzymać dzisiaj zjadłam o 5 i poszłam spać żeby o 6 zjeść biszkopt w łóżku przed wstaniem. Szukam kompromisu ale łatwe to nie jest

reklama
Ja też biorę euthyrox mi mówił lekarz pół godziny A najlepiej godzina ale ja wytrzymać dzisiaj zjadłam o 5 i poszłam spać żeby o 6 zjeść biszkopt w łóżku przed wstaniem. Szukam kompromisu ale łatwe to nie jest
Mi się jeszcze nie zdarzyło podjadać po wstaniu. Nawet pilnuje się żeby tabletkę połknąć dwoma łykami wody. Takie miałam zalecenia. Ale u mnie mdłości ustąpiły stąd nie muszę się czymś rano po wstaniu ratować, tylko strasznie mnie ssie odrazu. Ja naprawdę dużo nie jem ale od 1wrzesnia przytyłam już 2 kg 🙄

Hej dziewczyny, przycupne sobie u was bo najprawdopodobniej zostanę czerwcową mamą, a nie ma jeszcze takiego wątku.

To dopiero początek i jeszcze nie wiem jak sytuacja się dalej rozwinie ale dziś 29dc przy cyklach ok 27 dni. Dzisiejszy wynik bety to 19,1 mlu/ml. :)
To był nasz 14 cykl starań, w tym ciaza biochemiczna w lutym.
czesc, u mnie taka sama sytuacja, dziś 28 dc, dzień spodziewanej miesiaczki, ale dwa testy pozytywne, przewidywany termin 3-4 czerwca. Biorę grzecznie duphaston i na pierwsza wizytę też planuje się umieć w okolicach połowy października. W dwóch ostatnich ciazach byłam za wcześnie i tylko najadłam siw stresu, a i tak nic z tego nie wyszło. teraz czekam cierpliwie :)

czesc, u mnie taka sama sytuacja, dziś 28 dc, dzień spodziewanej miesiaczki, ale dwa testy pozytywne, przewidywany termin 3-4 czerwca. Biorę grzecznie duphaston i na pierwsza wizytę też planuje się umieć w okolicach połowy października. W dwóch ostatnich ciazach byłam za wcześnie i tylko najadłam siw stresu, a i tak nic z tego nie wyszło. teraz czekam cierpliwie :)
Gratulacje 😊 Czekanie od testu na pierwszą wizytę jest strasznie długie, aby zleciało jak najszybciej

Mi się jeszcze nie zdarzyło podjadać po wstaniu. Nawet pilnuje się żeby tabletkę połknąć dwoma łykami wody. Takie miałam zalecenia. Ale u mnie mdłości ustąpiły stąd nie muszę się czymś rano po wstaniu ratować, tylko strasznie mnie ssie odrazu. Ja naprawdę dużo nie jem ale od 1wrzesnia przytyłam już 2 kg 🙄
Ja coś tam jem ale generalnie odrzut i mdlosci do późnego wieczora aż nie pójdę spać. Schudłam kilogram

Ja też jestem mega głodna rano. Zazwyczaj śniadanie mogłam jejsc o 12 tak teraz wstajemy do szkoły przed 7 i ssanie max . Ale też biorę Euthrynox i staram się pół godziny wstrzymać .
Byłam dziś na badaniach . Miałam część od rodzinnego typu glukoza ,morfologia i za HIV HCV i USR 120 zł. Pani w labo już mnie kojarzy i śmiała się że myślała że chociaż raz nie będę płacić [emoji23][emoji23][emoji1787][emoji1787]

Twój termin to 1maj ? bo ja zaraz zaczynam 9tc i z usg mam termin na 2 maja . A to tydzień różnicy. Na którą masz wizytę? Najlepiej mieć jak najwcześniej i oszczędzać sobie tego stresu i niepewności. Ja pierwszą miałam na 18 to cały dzień siedziałam jak na szpilce. Na pewno te objawy o których wspominasz są tym spowodowane. Trzymam kciuki i daj znac jak było 😊😊😊
Tak mi apka wylicza. Teraz jest 9 + 1 czyli zaczęty 10. Wizytę mam na 13.40 ale godzinę będę jechać bo to prawie na drugim końcu Wawy 🤪 dzięki za kciuki, dam znać.

reklama
Do góry