reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Ja zaraz Was doczytam... Tylko chciałam najpierw napisać, że mój Dzidź ma 38 mm i pulsujące ❤

Termin z om 17 maja (dziś 6 tyg 3 dni), ale wg mnie owu była 3 dni później, więc jest 6 tyg 0 i wg usg też tak jest 😊 więc pewnie 20 maja. A urodzi się i tak kiedy zechce 😂

Luteina 2x1
Duphaston 2x1
Polocard 1 x 75
Femibion 1
No i nystatyna, bo mam jakieś zapalenie...

Wizyta 22 października.
(jak nie wytrzymam tyle, to pójdę tu na usg za 2 tyg. żeby się upewnić w 8 tyg., że wszystko ok...)

Teraz mam mieć wizyty co miesiąc

A dlaczego masz i luteine i duphaston ? :)

reklama
Ja zaraz Was doczytam... Tylko chciałam najpierw napisać, że mój Dzidź ma 38 mm i pulsujące ❤

Termin z om 17 maja (dziś 6 tyg 3 dni), ale wg mnie owu była 3 dni później, więc jest 6 tyg 0 i wg usg też tak jest 😊 więc pewnie 20 maja. A urodzi się i tak kiedy zechce 😂

Luteina 2x1
Duphaston 2x1
Polocard 1 x 75
Femibion 1
No i nystatyna, bo mam jakieś zapalenie...

Wizyta 22 października.
(jak nie wytrzymam tyle, to pójdę tu na usg za 2 tyg. żeby się upewnić w 8 tyg., że wszystko ok...)

Teraz mam mieć wizyty co miesiąc

Dobrze, że pojechałaś cieszę się mega ❤️
Luteinę przez ile dni musisz brać?

czesc kobiety, jutro mam dostać okres, ale wczorajszy test pokazał blada kreskę, dziś kreska dalej blada, Ale wyszła w krótkim czasie, więc bardzo nieśmiało sie melduję. Dziś załatwiłam sobie telekonsultacje, mam receptę na duphaston 2xdziennie, ze względu na dwa poronienia w tym roku. Bardzo się boję i modlę, żeby okres nie chciał przyjść, aczkolwiek przygotowana jestem na wszystko. Moj problem to niski progesteron, który moja lekarka zbagatelizowala, stąd teraz od razu postarałam sie o tabletki. Trzymam kciuki za nas wszystkie :)

Trzymam kciuki i gratuluję ❤️

Dzień dobry.
Czy można się do was dołączyć?, 🙃
Jestem mamą 4 dzieci, najstarsza pociecha ma już 20 lat najmłodszy 10 lat (autysta)... Obecnie spodziewam się kolejnego maluszka,,, 12 go września byłam na 1 wizycie i wyszło z usg 5 tydzień 3 dni i pęcherzyk ciążowy. .. Teraz w sobotę 26 go kolejna wizyta i zobaczę co i jak... Mój wiek 39 lat (ps - czuje się na te 29 😎🙊)

Gratuluję ❤️ ps Ja też mam 39 (przy porodzie będzie już 40...), ale ostatnio czuję się na 49... Nie mam siły 😂
Ps2 Ale się cieszę, że już nie jestem sama "taka dojrzała" 😁

Dzień dobry. Jestem mamą od 4 lat. Od trzech lat staraliśmy się o kolejną dzidzię. Leczyliśmy się w Invicta. W marcu i maju miałam nie udaną inseminację. W listopadzie planowaliśmy invitro. A tu niespodzianka pozytywne testy 😍

Piękna niespodzianka 😍 gratuluję ❤️

A dlaczego masz i luteine i duphaston ? :)
Też się zastanawiam 🤔 no ale to chyba tak, jakbym miała np 4 razy jedno z nich, a ktoś tu też tak ma 🤔
Nie wiem... Ale ufam mojej dziwnej pani doktor, bo ma tytuł profesora, jest ordynatorem, więc już przeszła dużo różnych przypadków 🙂

Ps A najbardziej się cieszę, że mam polocard 😉 wiem, że to głupie, ale tak się boję o to serduszko, żeby się nie powtórzyło to sprzed roku, że jak myślę, że zacznę to łykać, to już będzie dobrze 🤦‍♀️😁

U mnie też jakaś masakra wzięłam magnez czuje ogólnie napięcie jakies w nogach i brzuch mocno dość boli aż w krzyżu. Leżę odpoczywam
To mnie nie boli brzuch tylko właśnie plecy, tam na dole. Tylko, że ja mam tyłozgięcie macicy, więc to może dlatego 🤔 Dokładnie w miejscu gdzie podczas porodu miałam bóle krzyżowe teraz też cały czas czuję ucisk, to chyba znak, że przy kolejnym porodzie jeśli dojdzie do SN to mnie bóle krzyżowe nie ominą :o

Dobrze, że pojechałaś cieszę się mega ❤️
Luteinę przez ile dni musisz brać?
Dziękuję 🤗
Mam wszystko brać do następnej wizyty, czyli kolejne 4 tygodnie, czyli do 10ego tygodnia. Później nie wiem...

A wiecie co mi dziś powiedziała pani profesor?
Że ją to nie obchodzi, że mam od zawsze problemy z wypróżnianiem, bo mam zrobić tak, żeby raz dziennie była kupa 🤯🤪🤦‍♀️
A jak powiedziałam, że piję na czczo wodę z miodem i cytryną, później kefir, później kawę, będę jadła śliwki i ponoć kapusta kiszona działa, to prawie mnie zjadła. Powiedziała, że mam jeść jak małe dziecko, nie mogę wzdymającego i zapytała czy niemowlakowi też bym dała kapustę kiszoną 😶 to już się nie odzywałam 😂
A miałam gotować kapuśniak z koszonej 🤔 i tak chyba ugotuje 😉

Też się zastanawiam 🤔 no ale to chyba tak, jakbym miała np 4 razy jedno z nich, a ktoś tu też tak ma 🤔
Nie wiem... Ale ufam mojej dziwnej pani doktor, bo ma tytuł profesora, jest ordynatorem, więc już przeszła dużo różnych przypadków 🙂

Ps A najbardziej się cieszę, że mam polocard 😉 wiem, że to głupie, ale tak się boję o to serduszko, żeby się nie powtórzyło to sprzed roku, że jak myślę, że zacznę to łykać, to już będzie dobrze 🤦‍♀️😁

Rozumiem tak po prostu z ciekawości pytam. Trzeba ufać swojemu lekarzowi :) Ja też na luteinie acardzie i heparynie :p

reklama
To mnie nie boli brzuch tylko właśnie plecy, tam na dole. Tylko, że ja mam tyłozgięcie macicy, więc to może dlatego 🤔 Dokładnie w miejscu gdzie podczas porodu miałam bóle krzyżowe teraz też cały czas czuję ucisk, to chyba znak, że przy kolejnym porodzie jeśli dojdzie do SN to mnie bóle krzyżowe nie ominą :o
Ja miałam tylozgiecie, ale lekarz mówił że po porodzie się prostuje i faktycznie później na kontroli miałam przodozgiecie. Dzisiaj mam bol jakby reumatyzm. Może to też na zmianę pogody czy cos od kości idzie bo Czuje całe nogi też

Do góry