reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Mimi przykro mi. Miałaś dzisiaj umówiona wizytę? Czy poszłaś z przeczucia. Strasznie dużo dzisiaj stron napisane i nie ogarniam.

Ja dzisiaj dziecku tyłka podetrzec nie mogłam tak mnie na wymioty zaczęło ciągnąć. Brzuch dzisiaj boli ale jakoś się zebrałam zrobiłam zupę owocową, teraz robię parowki w cieście potrzebuje wyraźne smaki. A w lidlomixie zrobiłam syrop imbirowo cytrynowy będę rozcienczac z woda i pić bo bardzo ogólnie mało pije i już czuje pęcherz że zaczyna boleć.

Jeśli chodzi o glukoze to jak byłam na 1 wizycie miałam swoje morfologie którą robiłam przy tarczycy i miałam właśnie z krwi wynik 98 i gin powiedział że następnym razem mam znowu zrobić ale nie jeść nic 12h przed badaniem i jak wyjdzie źle czyli powyżej 92 ( norma w ciąży) to już mi da skiwrowanie na krzywą.
Jak w Lidlu będzie ciążowa to Tzreba będzie się chyba od 7 rano bić.

To moja lista badań 20200922_185717.jpg

Bardzo mi przykro ☹️
Ja się niestety żegnam... 😪 znów to samo, serduszko przestało bić. W piątek jestem umówiona do szpitala na zabieg...
Jeszcze w drodze powrotnej tak zasłabłam, że straciłam czucie w rękach i na twarzy, palce mi się powyginały, nie wiem co to było, czy to z nerwów czy co...

Nie wiem co Ci napisać... Najlepiej by było jakbyś go odzwyczaiła od piersi i od noszenia... Ale łatwo powiedzieć, no nie? 🤨
Dzięki :) na odzwyczajenie faktycznie raczej nie ma szans, on ma tylko 9 miesięcy. Szczerze mówiąc nie liczyłam na jakąś złotą radę, bo co tu poradzić, po prostu się chciałam wygadać i już mi lepiej :D Faktem jest, że co ma być z ciążą to będzie, jeśli organizm nie jest gotowy na dwójkę w tak krótkim odstępie to nie, a jak jest to ani karmienie piersią ani noszenie starszego dziecka nie powinno zaszkodzić i tego się trzymam :)

W lidlu od 28.09 będą ciążowe legginsy i bluzki :)
O kurde, to pójdę chyba bo w dżinach mi ciasnota. Teraz siedzę z chorą Majka to chodzę w dresie ale zastanawiam się w co się ubiorę jak wyjść trzeba bedzie. Sukienki chyba, jeszcze ciepło więc spoko.
Ide na komunię w sobotę i zakładam sukienkę. Brzuch w kuszulce mi widać. W 3 ciąży miałam to samo. W 5 miesiącu mialam już brzuch widoczny bardzo a koleżanka w 1 ciazy i ten sam miesiąc zaczynał sie pokazywać. Szok, ze taka różnica.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy to jest normalne, że 4 dni od terminu miesiączki i 2 pozytywnych testach USG nic nie pokazało? Czy to za wcześnie?
Ja bylam 5 dni od spodziewanej miesiączki i trudno bylo coś zobaczyc, ale w końcu doktor dostrzegła malutki, 4mm pęcherzyk, i jak sama stwierdziła miałyśmy szczęście ze na tym etapie się udalo go dostrzec ☺️

Do góry