reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Mimi przykro mi. Miałaś dzisiaj umówiona wizytę? Czy poszłaś z przeczucia. Strasznie dużo dzisiaj stron napisane i nie ogarniam.

Ja dzisiaj dziecku tyłka podetrzec nie mogłam tak mnie na wymioty zaczęło ciągnąć. Brzuch dzisiaj boli ale jakoś się zebrałam zrobiłam zupę owocową, teraz robię parowki w cieście potrzebuje wyraźne smaki. A w lidlomixie zrobiłam syrop imbirowo cytrynowy będę rozcienczac z woda i pić bo bardzo ogólnie mało pije i już czuje pęcherz że zaczyna boleć.

Jeśli chodzi o glukoze to jak byłam na 1 wizycie miałam swoje morfologie którą robiłam przy tarczycy i miałam właśnie z krwi wynik 98 i gin powiedział że następnym razem mam znowu zrobić ale nie jeść nic 12h przed badaniem i jak wyjdzie źle czyli powyżej 92 ( norma w ciąży) to już mi da skiwrowanie na krzywą.
Jak w Lidlu będzie ciążowa to Tzreba będzie się chyba od 7 rano bić.

To moja lista badań 20200922_185717.jpg

Bardzo mi przykro ☹️
Ja się niestety żegnam... 😪 znów to samo, serduszko przestało bić. W piątek jestem umówiona do szpitala na zabieg...
Jeszcze w drodze powrotnej tak zasłabłam, że straciłam czucie w rękach i na twarzy, palce mi się powyginały, nie wiem co to było, czy to z nerwów czy co...

Nie wiem co Ci napisać... Najlepiej by było jakbyś go odzwyczaiła od piersi i od noszenia... Ale łatwo powiedzieć, no nie? 🤨
Dzięki :) na odzwyczajenie faktycznie raczej nie ma szans, on ma tylko 9 miesięcy. Szczerze mówiąc nie liczyłam na jakąś złotą radę, bo co tu poradzić, po prostu się chciałam wygadać i już mi lepiej :D Faktem jest, że co ma być z ciążą to będzie, jeśli organizm nie jest gotowy na dwójkę w tak krótkim odstępie to nie, a jak jest to ani karmienie piersią ani noszenie starszego dziecka nie powinno zaszkodzić i tego się trzymam :)

W lidlu od 28.09 będą ciążowe legginsy i bluzki :)
O kurde, to pójdę chyba bo w dżinach mi ciasnota. Teraz siedzę z chorą Majka to chodzę w dresie ale zastanawiam się w co się ubiorę jak wyjść trzeba bedzie. Sukienki chyba, jeszcze ciepło więc spoko.
Ide na komunię w sobotę i zakładam sukienkę. Brzuch w kuszulce mi widać. W 3 ciąży miałam to samo. W 5 miesiącu mialam już brzuch widoczny bardzo a koleżanka w 1 ciazy i ten sam miesiąc zaczynał sie pokazywać. Szok, ze taka różnica.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy to jest normalne, że 4 dni od terminu miesiączki i 2 pozytywnych testach USG nic nie pokazało? Czy to za wcześnie?
Ja bylam 5 dni od spodziewanej miesiączki i trudno bylo coś zobaczyc, ale w końcu doktor dostrzegła malutki, 4mm pęcherzyk, i jak sama stwierdziła miałyśmy szczęście ze na tym etapie się udalo go dostrzec ☺️

Do góry