reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Dziewczyny które już jesteście po pierwszych wizytach czy lekarz wam już zalecał glukoze?
Zastanawiam się czy zrobić sobie teraz na własną rękę jeszcze przed wizytą z uwagi na to że w.pierwszej ciąży miałam podwyższoną. A nie ukrywam słodkie to mój kompan w ciągu dnia :/ nie chodzi mi o krzywą cukrową tylko o samą glukoze, po tym już też będę wiedziała czy jest podwyższony nie ?
Mam zlecone, ale czekam do piątku na badania. W ogóle tyle tych badań, właśnie wróciłam z laboratorium, za HIV, WR, toksoplazmozę, hcg, grupę krwi i przeciwciała zapłaciłam 214 zl. Popłynę finansowo w tej ciąży 😂

reklama
Ja bylam 5 dni od spodziewanej miesiączki i trudno bylo coś zobaczyc, ale w końcu doktor dostrzegła malutki, 4mm pęcherzyk, i jak sama stwierdziła miałyśmy szczęście ze na tym etapie się udalo go dostrzec ☺️

Trochę mnie uspokoiłaś mimo że lekarz też stwierdził, że może być za wcześnie. W sobotę idę drugi raz mam nadzieję zobaczyć małego glutka :)

Dziewczyny powiedzcie mi czy to jest normalne, że 4 dni od terminu miesiączki i 2 pozytywnych testach USG nic nie pokazało? Czy to za wcześnie?
U mnie pokazało 1 dzień po spodziewanym terminie. Ale lekarz mówi, ze owulacja była wcześniej i ten cykl miał być krótszy, a że normalnie mam długie cykle to możliwe, ze to było tydzień po terminie. Myślę, ze u każdej jest inaczej. Nie masz się co przejmować, niedługo powinien się pokazać. Kiedy lekarz zalecił kolejne badanie?
Edit: nie zobaczyłam, ale już wiem kiedy, przepraszam za zamieszanie

Ale tak naprawdę to nie wiem co by było... Część dziewczyn utrzymuje ciąże tylko dlatego, że biorą progesteron. Nie wiem co by było u mnie. Wiem, że nie dostałam pomocy. Na dodatek usłyszałam słowa, których kobieta w ciąży nie powinna słyszeć od lekarza. I o to mam wielki żal 😞
Widziałam, że sporo pisałyście o sztucznym progesteronie. To ja tylko wtrącę swoje "3 grosze", które kiedyś usłyszałam od lekarza. W pierwszej poronionej ciąży brałam duphaston i nie pomogło, po kilku dniach było po wszystkim. Zdaniem mojego lekarza "leki" typu duphaston czy luteina to mają bardziej efekt placebo dla kobiety. Ciąża, która ma się nie utrzymać i tak się nie utrzyma. Wiem, że są różne szkoły i mimo tej opinii jak w drugiej ciąży dostałam plamienia to tak na wszelki wypadek od razu sięgnęłam po duphaston, ale podobno według najnowszych badań to nie działa albo inaczej działa w naprawdę bardzo bardzo bardzo małej ilości przypadków, u większości inne czynniki decydują o powodzeniu ciąży.

Mam zlecone, ale czekam do piątku na badania. W ogóle tyle tych badań, właśnie wróciłam z laboratorium, za HIV, WR, toksoplazmozę, hcg, grupę krwi i przeciwciała zapłaciłam 214 zl. Popłynę finansowo w tej ciąży 😂
ja liczę ze cześć na prywatne ubezpieczenie będzie w pakiecie jutro dam znaznac

Ja się niestety żegnam... 😪 znów to samo, serduszko przestało bić. W piątek jestem umówiona do szpitala na zabieg...
Jeszcze w drodze powrotnej tak zasłabłam, że straciłam czucie w rękach i na twarzy, palce mi się powyginały, nie wiem co to było, czy to z nerwów czy co...
Bardzo mi przykro kochana. Wspieram Cię dalej, dużo siły w pokonaniu trudności.

reklama
Ja robiłam te wszystkie toxo igm igg jeszcze przed ciążą na świeżo w sierpniu. Mam.nadzieje ze teraz nie będzie mi kazał tego robić. A glukoze dla samej siebie chce zrobić bo boję się że mogę mieć podwyższoną A wizyta dopiero za 2 tygodnie :)

Do góry