Mam zlecone, ale czekam do piątku na badania. W ogóle tyle tych badań, właśnie wróciłam z laboratorium, za HIV, WR, toksoplazmozę, hcg, grupę krwi i przeciwciała zapłaciłam 214 zl. Popłynę finansowo w tej ciążyDziewczyny które już jesteście po pierwszych wizytach czy lekarz wam już zalecał glukoze?
Zastanawiam się czy zrobić sobie teraz na własną rękę jeszcze przed wizytą z uwagi na to że w.pierwszej ciąży miałam podwyższoną. A nie ukrywam słodkie to mój kompan w ciągu dnia :/ nie chodzi mi o krzywą cukrową tylko o samą glukoze, po tym już też będę wiedziała czy jest podwyższony nie ?
reklama
natalia9505
Początkująca w BB
Ja bylam 5 dni od spodziewanej miesiączki i trudno bylo coś zobaczyc, ale w końcu doktor dostrzegła malutki, 4mm pęcherzyk, i jak sama stwierdziła miałyśmy szczęście ze na tym etapie się udalo go dostrzec
Trochę mnie uspokoiłaś mimo że lekarz też stwierdził, że może być za wcześnie. W sobotę idę drugi raz mam nadzieję zobaczyć małego glutka
U mnie pokazało 1 dzień po spodziewanym terminie. Ale lekarz mówi, ze owulacja była wcześniej i ten cykl miał być krótszy, a że normalnie mam długie cykle to możliwe, ze to było tydzień po terminie. Myślę, ze u każdej jest inaczej. Nie masz się co przejmować, niedługo powinien się pokazać. Kiedy lekarz zalecił kolejne badanie?Dziewczyny powiedzcie mi czy to jest normalne, że 4 dni od terminu miesiączki i 2 pozytywnych testach USG nic nie pokazało? Czy to za wcześnie?
Edit: nie zobaczyłam, ale już wiem kiedy, przepraszam za zamieszanie
luca.araya
Zaciekawiona BB
Ja w poniedziałek, też mam dużo nadziei!Trochę mnie uspokoiłaś mimo że lekarz też stwierdził, że może być za wcześnie. W sobotę idę drugi raz mam nadzieję zobaczyć małego glutka
Widziałam, że sporo pisałyście o sztucznym progesteronie. To ja tylko wtrącę swoje "3 grosze", które kiedyś usłyszałam od lekarza. W pierwszej poronionej ciąży brałam duphaston i nie pomogło, po kilku dniach było po wszystkim. Zdaniem mojego lekarza "leki" typu duphaston czy luteina to mają bardziej efekt placebo dla kobiety. Ciąża, która ma się nie utrzymać i tak się nie utrzyma. Wiem, że są różne szkoły i mimo tej opinii jak w drugiej ciąży dostałam plamienia to tak na wszelki wypadek od razu sięgnęłam po duphaston, ale podobno według najnowszych badań to nie działa albo inaczej działa w naprawdę bardzo bardzo bardzo małej ilości przypadków, u większości inne czynniki decydują o powodzeniu ciąży.Ale tak naprawdę to nie wiem co by było... Część dziewczyn utrzymuje ciąże tylko dlatego, że biorą progesteron. Nie wiem co by było u mnie. Wiem, że nie dostałam pomocy. Na dodatek usłyszałam słowa, których kobieta w ciąży nie powinna słyszeć od lekarza. I o to mam wielki żal
mangusta87
Fanka BB :)
ja liczę ze cześć na prywatne ubezpieczenie będzie w pakiecie jutro dam znaznacMam zlecone, ale czekam do piątku na badania. W ogóle tyle tych badań, właśnie wróciłam z laboratorium, za HIV, WR, toksoplazmozę, hcg, grupę krwi i przeciwciała zapłaciłam 214 zl. Popłynę finansowo w tej ciąży
Ania95
Fanka BB :)
Bardzo mi przykro kochana. Wspieram Cię dalej, dużo siły w pokonaniu trudności.Ja się niestety żegnam... znów to samo, serduszko przestało bić. W piątek jestem umówiona do szpitala na zabieg...
Jeszcze w drodze powrotnej tak zasłabłam, że straciłam czucie w rękach i na twarzy, palce mi się powyginały, nie wiem co to było, czy to z nerwów czy co...
Chyba bardziej pęcherzyk, niż glutkaTrochę mnie uspokoiłaś mimo że lekarz też stwierdził, że może być za wcześnie. W sobotę idę drugi raz mam nadzieję zobaczyć małego glutka
reklama
Ja robiłam te wszystkie toxo igm igg jeszcze przed ciążą na świeżo w sierpniu. Mam.nadzieje ze teraz nie będzie mi kazał tego robić. A glukoze dla samej siebie chce zrobić bo boję się że mogę mieć podwyższoną A wizyta dopiero za 2 tygodnieMam zlecone, ale czekam do piątku na badania. W ogóle tyle tych badań, właśnie wróciłam z laboratorium, za HIV, WR, toksoplazmozę, hcg, grupę krwi i przeciwciała zapłaciłam 214 zl. Popłynę finansowo w tej ciąży