reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny a czy wierzycie w kalendarz chiński ? Dużo moich znajomych w ten sposób trafiali w płeć dziecka i za każdym razem udawało im się trafić co chcieli [emoji2] ja kiedyś sprawdZałam do tyłu i faktycznie mi się tez zgadzało[emoji13]
Mi z córką się sprawdziło, teraz niby ma być chłopak jak sprawdzałam więc zobaczymy [emoji16]

I nadrobiłam te 6 stron 😀
Jestem z łódzkiego.
Wg chińskiego patrzyłam to wychodzi chłopak. U mojej bratowej córka miała być synem.
Co do imion... Mój mąż dla córki wymyślił Oliwia, a ja dla chłopca Fabian aczkolwiek mężowi się to nie podoba.
Teraz nie chcę z nim się kłócić o imiona, bo różnie bywa. Byle by zdrowe było ❤️
Cieszę się z ciąży jest to pierwsza ale strach też jest, np. boję się, że coś się nie rozwinie. A najbardziej się cieszę, że przez ciążę alergia mnie nie męczy! To jest mega plus, bo astma mnie zawsze męczyła i katar, a teraz leków brać nie muszę 😀

Mi się też już syndrom wicia gniazda włączył. Juz bym zmiejiala w domu, zmieniała meble myślę gdzie by jak ulokować bo jednak mało miejsca będzie choćby same ciuchy pomieścić itd . Z drugiej strony niby mnie mdli, a jakaś taka pustkę w brzuchu czuję i się zastanawiam czy tam wszytko ok. Wizyta dopiero na 6.10 A na ostatniej nie było jeszcze serca. Będę musiała powiedzieć jeszcze przed wizytą o ciąży bo będę musiała iść na badania poza tym po wizycie chce iść już na l4. Mam do czynienia z ludźmi do tego ten koronawirus, sezon grypowy. Juz mnie coś rozbierać zatoki bolą nos zatkany, wczoraj gardło bolalo. Normalnie poszlyby krople do nosa i ibuprom A tak sala noc się męczyłam. Muszę jechać do apteki po jakies bezpieczne specyfiki. A wy czujecie coś w brzuchu? Wiem ze to wczesjie ale nie mam nawet takiwgo uczucia rozpychania.
Ja czuję czasem jak pociągnie w brzuchu przy zmianie pozycji. Ale od 3 dni czuję coś dziwnego - takie nerwobóle raz z jednej, raz z drugiej strony brzucha. Ale za chwilę np.czuję na nodze, na ręce jakby w mięśniach.. dziwne to jest 🤔

reklama
Ja sobie obliczyłam znając datę ostatniego @. A że akurat mój mąż postanowił mnie zaskoczyc🙄 to po wszystkim sprawdziłam w który to dzień się wstrzelił i idealnie przed owulacja. Ja myślałam że gdzieś dopiero za rok się postaramy i masz😂
To jak przed owu to szansa na córke 😄

Do góry