reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Ja nawet nie wiem kiedy miałam owulacje , ostatnia miesiączke mialam 1 czerwca , a zaszlam w ciążę gdzieś w połowie sierpnia 😱
Ja sobie obliczyłam znając datę ostatniego @. A że akurat mój mąż postanowił mnie zaskoczyc🙄 to po wszystkim sprawdziłam w który to dzień się wstrzelił i idealnie przed owulacja. Ja myślałam że gdzieś dopiero za rok się postaramy i masz😂

reklama
U nas z chińskiego syn miał być córką:) Z opinii, ze córki robi się przed owulacja to tez teoretycznie powinnismy mieć córkę ;p
Teraz z chińskiego wychodzi syn, w ciąże zaszłam 3 dni przed owulacja :) Generalnie oby było zdrowe, ale bardzo bardzo chciałabym córeczkę. Syn chcialby bliźniaki- brata i siostrę, a mąż twierdzi ze bedzie kolejny chłopak 🤷🏻‍♀️

Ja jestem z granicy kujawsko- pomorskiego i warmiński- mazurskiego :)

Je jestem z woj. łódzkiego, mieszkam dokładnie w połowie drogi między Warszawą a Łodzią.
Też chciałam zerknąć na ten chiński kalendarz, ale nie mam zielonego pojęcia kiedy była owulacja, więc nic się nie dowiem. Ale... czuję, że u mnie będzie drugi chłopiec. Najbardziej podobają mi się imiona te na literę "M". W domu mam Miłosza, a teraz myślę nad Maksymilian lub Mieszko, ale mężowi coś w obu nie pasuje ;/ Jak już będzie znana płeć to się będziemy bardziej zastanawiać.

Ja sobie obliczyłam znając datę ostatniego @. A że akurat mój mąż postanowił mnie zaskoczyc🙄 to po wszystkim sprawdziłam w który to dzień się wstrzelił i idealnie przed owulacja. Ja myślałam że gdzieś dopiero za rok się postaramy i masz😂
Za rok już bedzie dzidziuś i będziecie się cieszyć😝

A jeszcze widziałam, że pisałyście o tym kiedy powiedzieć najbliższym o ciąży. Ja mam tutaj drobny problem ;/ Zawsze byłam zwolenniczką tego, żeby mówić później, w już nieco bardziej zaawansowanej ciąży (na pewno po 12 tygodniu, w pierwszej powiedzieliśmy w 14t). Tymczasem moja siostra ma termin porodu na początek listopada i w sumie się zastanawiam jak się powinno powiedzieć. Czy jeszcze przed jej porodem czy już po 🤔 ... wiecie tak po prostu chciałabym, żeby do końca zarówno ona jak i rodzice moi, czyli dziadkowie dziecka byli skupieni na jej dziecku i jej szczęściu, a nie się już rozmieniali na drobne i myśleli o tym, że będzie kolejny mniejszy bobas w przyszłym roku. Ale też do polowy listopada czy później może być trudno ukryć. Wy jak byście zrobiły?

Ciężko nadrobić posty😅 u mnie przeziębienia. Najgorzej, że niemowlak ma katar ;/ Mnie ciąża już dokucza od strony układu pokarmowego. Najgorzej🙈 Dziewczyny czy to możliwe, ze porodzie i przy kp owulacja mogla byc nawet 28dc? Bo gdyby termin z om mi się pokrył bylabym już w 8 tyg a tak dopiero 6. No ale skoro jest zarodek na razie się cieszę ;) Ja bym chciała drugą dziewczynkę. Ale.najważniejsze, żeby było zdrowe i donoszone👶💪Teraz sobie myślę, ze nie ma opcji innej niż taka, że co wizytę będzie dobrze, chociaż już mam nawet strach przed prenatalnymi, bo z córka miała markery wad genetycznych.

reklama
Do góry