reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Ale żeście nadrukowaly :)

Gratulacje udanych wizyt i [emoji3531].
Ja mam wizyte 21 u tej lekarki ale obawiam się bo wg ostatniego USG to będzie 6t2d. I później za kolejny tydzień mam u tej lekarki która przepisała mi heparynę . Czuję że jeśli w poniedziałek nie pokaże się zarodek to zacznę znów się stresować . Aczkolwiek w ten poniedziałek jak byłam lekarka powiedziała że coś pojawiło się w pęcherzyku ale chyba nie chciała mi robić nadziei w razie czego. Co to mogło być ? Ciałko żółte jest w pęcherzyku też ? Czy zarodek ?
Jest ☺

reklama
Dziewczyny, słyszałyście może o systemie sprzątania wg FlyLady? Trafiłam na jego przystępnie zaproponowaną wersję na yt pewnej polskiej mamy. System poleca się zarówno do tych kobiet, które sprzątają za mało, jak i do tych co za dużo :p Najpierw są takie małe kroczki codziennie. Ja jestem na 4. dniu wg polskiej wersji i widzę postępy :) Szczególnie że odkąd l4 i niby czasu więcej to weszło lenistwo...
Któraś chętna dołączyć? Pierwsze zadanie rozpoczynamy wieczorem, więc można zacząć dzisiaj. :)

Dziewczyny, słyszałyście może o systemie sprzątania wg FlyLady? Trafiłam na jego przystępnie zaproponowaną wersję na yt pewnej polskiej mamy. System poleca się zarówno do tych kobiet, które sprzątają za mało, jak i do tych co za dużo :p Najpierw są takie małe kroczki codziennie. Ja jestem na 4. dniu wg polskiej wersji i widzę postępy :) Szczególnie że odkąd l4 i niby czasu więcej to weszło lenistwo...
Któraś chętna dołączyć? Pierwsze zadanie rozpoczynamy wieczorem, więc można zacząć dzisiaj. :)

Ja się nie nadaje :( sprzątam za dużo. Nie jestem pedantką (bo musiałabym mieć pięknie poukładane wszystko jak mój M. ) 😂 jak poukładam to minie parę tygodni i jest to samo :) Ale za to jak widzę plamę od wody na podłodze to i tak umyje całą podłogę albo i wszystkie :) Ale od paru dni trochę odpuściłam, nie zamierzam się przemeczac i robię to co uważam że muszę zrobić:) okna odpuściłam A nic przez nie nie widzę (Jak mnie to drażni) 🤣 dziś cały dzień marzyłam o spaniu. Wstałam po 7 A o 12 zasnelam na szybką drzemkę przy synku :) A teraz mi się nie chce :)

Hej, nieśmiało się z Wami witam.

Ostatnia @ miałam 18 sierpnia. Cykle zazwyczaj 28-29 dni.

W sierpniu przeszłam ciążę biochem. Dzień po spodziewanej @ miałam drugą linię na teście- Pink 10 super czuły (już Wiem, że lipny). Coś mnie podkusilo i 3 dni później zrobiłam kolejny, innej firmy i już nie było nic. Pojechałam natychmiast na bete i wyszła 5.1. Wieczorem zaczęłam krwawic, trochę mocniej niż zwykle i 6 dni, a nie 5. Jednak parę dni później okazało się, że mam koronawirusa i moja gin powiązała to z tym.

Dostaliśmy zielone światło i staraliśmy się od razu.

Dziś 32dc. 6 dni po potencjalnej owu miałam popołudniu plamienie rozowo-brazowe i ból trochę jak na okres (w pierwszej ciąży też tak miałam na poczatku). Na następny dzień wszystko minęło.

Od mniej wiecej tygodnia mam delikatne bóle w podbrzuszu, dodatkowo delikatne klucia w jajnikach naprzemiennie. Kiedy się położę to mijają. Od dziś zaczęły mnie boleć piersi. W dodatku kiedy tylko trochę zglodnieje, to od razu mnie mdli- nigdy tak nie miałam i w brzuchu rewolucja - też z reguły nie mam problemów (zwłaszcza wzdecia).

Boję się zrobić test, by nie przeżyć tego, co ostatnio. Jednak w weekend już na pewno zatestuje. Nie chce się za szybko zacząć cieszyć, jak ostatnio. Proszę i wsparcie, modlitwę i trzymanie kciuków.

Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamuśki.

Hej, nieśmiało się z Wami witam.

Ostatnia @ miałam 18 sierpnia. Cykle zazwyczaj 28-29 dni.

W sierpniu przeszłam ciążę biochem. Dzień po spodziewanej @ miałam drugą linię na teście- Pink 10 super czuły (już Wiem, że lipny). Coś mnie podkusilo i 3 dni później zrobiłam kolejny, innej firmy i już nie było nic. Pojechałam natychmiast na bete i wyszła 5.1. Wieczorem zaczęłam krwawic, trochę mocniej niż zwykle i 6 dni, a nie 5. Jednak parę dni później okazało się, że mam koronawirusa i moja gin powiązała to z tym.

Dostaliśmy zielone światło i staraliśmy się od razu.

Dziś 32dc. 6 dni po potencjalnej owu miałam popołudniu plamienie rozowo-brazowe i ból trochę jak na okres (w pierwszej ciąży też tak miałam na poczatku). Na następny dzień wszystko minęło.

Od mniej wiecej tygodnia mam delikatne bóle w podbrzuszu, dodatkowo delikatne klucia w jajnikach naprzemiennie. Kiedy się położę to mijają. Od dziś zaczęły mnie boleć piersi. W dodatku kiedy tylko trochę zglodnieje, to od razu mnie mdli- nigdy tak nie miałam i w brzuchu rewolucja - też z reguły nie mam problemów (zwłaszcza wzdecia).

Boję się zrobić test, by nie przeżyć tego, co ostatnio. Jednak w weekend już na pewno zatestuje. Nie chce się za szybko zacząć cieszyć, jak ostatnio. Proszę i wsparcie, modlitwę i trzymanie kciuków.

Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamuśki.
Trzymamy kciuki 🙂

Dziewczyny ja w zaleceniach od lekarza mam napisane pregna plus 1 kapsułka dziennie + pregna DHA 2 razy dziennie. Możliwe że mam tyle tego jeść??

reklama
Ja się nie nadaje :( sprzątam za dużo. Nie jestem pedantką (bo musiałabym mieć pięknie poukładane wszystko jak mój M. ) 😂 jak poukładam to minie parę tygodni i jest to samo :) Ale za to jak widzę plamę od wody na podłodze to i tak umyje całą podłogę albo i wszystkie :) Ale od paru dni trochę odpuściłam, nie zamierzam się przemeczac i robię to co uważam że muszę zrobić:) okna odpuściłam A nic przez nie nie widzę (Jak mnie to drażni) 🤣 dziś cały dzień marzyłam o spaniu. Wstałam po 7 A o 12 zasnelam na szybką drzemkę przy synku :) A teraz mi się nie chce :)
Ale to właśnie dla tych co za dużo też pasuje :p by sprzątać mniej ale efektywniej :p

Do góry