reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Jestem już w domu. Lekarz nie znalazł jeszcze zarodka, mówił, że może coś tam widzi ale nie jest pewien. Na razie akurat o tym nie myślę. Teraz najważniejsze, żeby nie krwawic. Lekarz mówił, że albo się utrzyma ciąża albo poroni. W sumie to wiedzialam🙈 luteina 2×2 dziennie dopochwowo. Jak nie zaczne krwawic czy plamic mocniej to wizyta 22 lipca. Zobaczymy też czy w ogóle się ciąża rozwija. Beta natomiast rośnie. A i witam wszystkie nowe przyszłe majowe mamy😍😍
Wspaniale!! A Ty już się chciałaś z nami żegnać, nie ma tak łatwo 😁 Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

reklama
Jestem już w domu. Lekarz nie znalazł jeszcze zarodka, mówił, że może coś tam widzi ale nie jest pewien. Na razie akurat o tym nie myślę. Teraz najważniejsze, żeby nie krwawic. Lekarz mówił, że albo się utrzyma ciąża albo poroni. W sumie to wiedzialam🙈 luteina 2×2 dziennie dopochwowo. Jak nie zaczne krwawic czy plamic mocniej to wizyta 22 lipca. Zobaczymy też czy w ogóle się ciąża rozwija. Beta natomiast rośnie. A i witam wszystkie nowe przyszłe majowe mamy😍😍

Właśnie myślałam dzisiaj o Tobie i cieszę się, że napisałaś ☺️ Będzie coraz lepiej 😊

Miałam stwierdzoną tachykardię, w sumie od dawna się borykałam ze zbyt wysokim tętnem natomiast zdiagnozowano problem dopiero w 2017 a na zabieg czekałam dwa lata, zdążyłam zajść w ciążę i urodzić 😁 natomiast z ciśnieniem nigdy nie było problemu, w ciąży wręcz jak odstawiłam kawę to spadało do 80 na 40 (wg lekarza super ciśnienie w ciąży i nie ważne że nie miałam na nic siły 😁) wróciłam do kawy i ciśnienie było w normie 😊
Dałaś mi nadzieję że z tym tętnem można;) ja przez ciaza też się z tym borykalam ale cisnienie normalne A teraz szaleje :/

Witajcie 🍀
Nareszcie pojawiły się moje wyniki przyrostu po 48h. We wtorek było 287,5, dzisiaj jest 902,5 🙂 wysłałam maila do położnej i po kilku minutach odpisała, ze wszystko OK i zaprasza na wizytę w środę 16.09 🙂

Odnośnie poprzednich wątków... Wolałabym nikogo nie informować o ciąży do 12 tygodnia. Niestety za tydzień w piątek mam dużą imprezę - 30 lat dwóch przyjaciółek i jeszcze nie wiem co zrobię, bo wieczorami jestem strasznie senna. W poprzedniej ciąży tez tak miałam - dzień sam się przestawił trwał od 5 rano do 22.

Witajcie 🍀
Nareszcie pojawiły się moje wyniki przyrostu po 48h. We wtorek było 287,5, dzisiaj jest 902,5 🙂 wysłałam maila do położnej i po kilku minutach odpisała, ze wszystko OK i zaprasza na wizytę w środę 16.09 🙂

Odnośnie poprzednich wątków... Wolałabym nikogo nie informować o ciąży do 12 tygodnia. Niestety za tydzień w piątek mam dużą imprezę - 30 lat dwóch przyjaciółek i jeszcze nie wiem co zrobię, bo wieczorami jestem strasznie senna. W poprzedniej ciąży tez tak miałam - dzień sam się przestawił trwał od 5 rano do 22.
Ja właśnie mam jutro po pracy o 18 imprezę z pracy ponad 40 osób wszyscy już planują co będą pić, zamówione jedzenie itp dlatego obawiam się że nie utrzymam tajemnicy i i tak sie jutro rypnie. Ale.to nie znaczy że od razu pójdę na l4

reklama
Hej dziewczyny,

ja mam 33 lata i 6-letniego syna teraz druga ciąża :)
odebrałam wyniki bety tydzień temu 394 po tygodniu przyrost do 7986 więc jestem spokojniejsza w najbliższy wtorek Gin i USG.
Ja powiedziałam pracodawcy, że będę chodzić ile się da do pracy ze względu na to, że mało nas w zespole do tego dwie moje koleżanki starają się o dzieci i one pewnie od razu na l4 pojda. Chociaz przez charakter mojej pracy sporą częśc moich dotychczasowych obowiązków musiały przejąc inne osoby.

Do góry