reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Jestem już w domu. Lekarz nie znalazł jeszcze zarodka, mówił, że może coś tam widzi ale nie jest pewien. Na razie akurat o tym nie myślę. Teraz najważniejsze, żeby nie krwawic. Lekarz mówił, że albo się utrzyma ciąża albo poroni. W sumie to wiedzialam🙈 luteina 2×2 dziennie dopochwowo. Jak nie zaczne krwawic czy plamic mocniej to wizyta 22 lipca. Zobaczymy też czy w ogóle się ciąża rozwija. Beta natomiast rośnie. A i witam wszystkie nowe przyszłe majowe mamy😍😍
Wspaniale!! A Ty już się chciałaś z nami żegnać, nie ma tak łatwo 😁 Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

reklama
Jestem już w domu. Lekarz nie znalazł jeszcze zarodka, mówił, że może coś tam widzi ale nie jest pewien. Na razie akurat o tym nie myślę. Teraz najważniejsze, żeby nie krwawic. Lekarz mówił, że albo się utrzyma ciąża albo poroni. W sumie to wiedzialam🙈 luteina 2×2 dziennie dopochwowo. Jak nie zaczne krwawic czy plamic mocniej to wizyta 22 lipca. Zobaczymy też czy w ogóle się ciąża rozwija. Beta natomiast rośnie. A i witam wszystkie nowe przyszłe majowe mamy😍😍

Właśnie myślałam dzisiaj o Tobie i cieszę się, że napisałaś ☺️ Będzie coraz lepiej 😊

Miałam stwierdzoną tachykardię, w sumie od dawna się borykałam ze zbyt wysokim tętnem natomiast zdiagnozowano problem dopiero w 2017 a na zabieg czekałam dwa lata, zdążyłam zajść w ciążę i urodzić 😁 natomiast z ciśnieniem nigdy nie było problemu, w ciąży wręcz jak odstawiłam kawę to spadało do 80 na 40 (wg lekarza super ciśnienie w ciąży i nie ważne że nie miałam na nic siły 😁) wróciłam do kawy i ciśnienie było w normie 😊
Dałaś mi nadzieję że z tym tętnem można;) ja przez ciaza też się z tym borykalam ale cisnienie normalne A teraz szaleje :/

Witajcie 🍀
Nareszcie pojawiły się moje wyniki przyrostu po 48h. We wtorek było 287,5, dzisiaj jest 902,5 🙂 wysłałam maila do położnej i po kilku minutach odpisała, ze wszystko OK i zaprasza na wizytę w środę 16.09 🙂

Odnośnie poprzednich wątków... Wolałabym nikogo nie informować o ciąży do 12 tygodnia. Niestety za tydzień w piątek mam dużą imprezę - 30 lat dwóch przyjaciółek i jeszcze nie wiem co zrobię, bo wieczorami jestem strasznie senna. W poprzedniej ciąży tez tak miałam - dzień sam się przestawił trwał od 5 rano do 22.

Witajcie 🍀
Nareszcie pojawiły się moje wyniki przyrostu po 48h. We wtorek było 287,5, dzisiaj jest 902,5 🙂 wysłałam maila do położnej i po kilku minutach odpisała, ze wszystko OK i zaprasza na wizytę w środę 16.09 🙂

Odnośnie poprzednich wątków... Wolałabym nikogo nie informować o ciąży do 12 tygodnia. Niestety za tydzień w piątek mam dużą imprezę - 30 lat dwóch przyjaciółek i jeszcze nie wiem co zrobię, bo wieczorami jestem strasznie senna. W poprzedniej ciąży tez tak miałam - dzień sam się przestawił trwał od 5 rano do 22.
Ja właśnie mam jutro po pracy o 18 imprezę z pracy ponad 40 osób wszyscy już planują co będą pić, zamówione jedzenie itp dlatego obawiam się że nie utrzymam tajemnicy i i tak sie jutro rypnie. Ale.to nie znaczy że od razu pójdę na l4

reklama
Hej dziewczyny,

ja mam 33 lata i 6-letniego syna teraz druga ciąża :)
odebrałam wyniki bety tydzień temu 394 po tygodniu przyrost do 7986 więc jestem spokojniejsza w najbliższy wtorek Gin i USG.
Ja powiedziałam pracodawcy, że będę chodzić ile się da do pracy ze względu na to, że mało nas w zespole do tego dwie moje koleżanki starają się o dzieci i one pewnie od razu na l4 pojda. Chociaz przez charakter mojej pracy sporą częśc moich dotychczasowych obowiązków musiały przejąc inne osoby.

Do góry