reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny mogę dołączyć?
Po stracie 2 lata temu i 2 letnich staraniach zobaczyliśmy w końcu 2 kreski na teście. Dziś zaczynamy 8 tydzien A nasza sytuacja nie daje się cieszyć. Ciągły stres o to czy znów nie spotka nas tragedia. Od początku brązowe plamienia, biorę duphaston ale nic nie pomaga. 8.09 na wizycie widziałam bijące serduszko, wdg usg wtedy 6+2. Chwilę przed wizytą plamienia ustały lekarz powiedział że wszystko ok więc nawet wyleciało mi z głowy żeby zapytać. Następna wizyta dopiero 17 chyba zglupieje do tego czasu. Czy któraś miewa podobnie? Tu macie zdjęcie mojego kropka, termin na 2.05Zobacz załącznik 1174464

:) podobno może tak być. A Ty nie będziesz kwietniowa? :)

Mnie mdłości męczyly wieczór i noc coś okropnego . Lekarza mam dopiero 22 go i będzie ponad 6 tydzień czy samemu wcześniej brac jakieś witaminy ?
Ha mam fembion 1 zapisany jak skończę kwas foliowy, ale podobno najlepszy jest mama dha Premium. Ja mam przepisane badanie na wit d3 zanim zacznę brać witaminy A wizytę mam za miesiąc. Lekarz mówi że lepiej zbadać bo czasami jest niedobór A czasami zaraz może być nadwyżka.

Co do leków na tarczyce ja bez badań bym sama nie zwiekszala żeby nie przedobrzyc. Może warto zadzwonić chociaż na konsultacje. Ja w przyszłym tyg mam się pokazać.

Na zwolnienie nie wiem kiedy chciałabym szybko w miarę w 1 ciazy nie mówiłam do 6 miesiąca i się męczyłam. Udawalam schudłam, mdlilo mnie wstawanie przed 6 żeby zdążyć ciężko było siku zrobić, zjeść odpocząć. Wtedy pracowałam na rejestracji w przychodni. Za te pieniądze męczyć się A każdy ma to w dupie i tak nikt nie doceni. Tyle razu już stanowiska zmieniałam że nie będę miała obiekcji tym bardziej że co roku co najmniej 2 dziewczyny chodzą na zwolnienie i się nie przejmuja. Nie wiem tylko jak powiedzieć i kiedy.

Ha mam fembion 1 zapisany jak skończę kwas foliowy, ale podobno najlepszy jest mama dha Premium. Ja mam przepisane badanie na wit d3 zanim zacznę brać witaminy A wizytę mam za miesiąc. Lekarz mówi że lepiej zbadać bo czasami jest niedobór A czasami zaraz może być nadwyżka.

Co do leków na tarczyce ja bez badań bym sama nie zwiekszala żeby nie przedobrzyc. Może warto zadzwonić chociaż na konsultacje. Ja w przyszłym tyg mam się pokazać.

Na zwolnienie nie wiem kiedy chciałabym szybko w miarę w 1 ciazy nie mówiłam do 6 miesiąca i się męczyłam. Udawalam schudłam, mdlilo mnie wstawanie przed 6 żeby zdążyć ciężko było siku zrobić, zjeść odpocząć. Wtedy pracowałam na rejestracji w przychodni. Za te pieniądze męczyć się A każdy ma to w dupie i tak nikt nie doceni. Tyle razu już stanowiska zmieniałam że nie będę miała obiekcji tym bardziej że co roku co najmniej 2 dziewczyny chodzą na zwolnienie i się nie przejmuja. Nie wiem tylko jak powiedzieć i kiedy.

A do kiedy masz umowę? Jeśli Cię chroni to mówiłabym od razu. Ja powiedziałam w trakcie 6. tyg, potem przepracowałam kilka dni i l4

Ja zawiekszylam bo w trakcie starań miałam prawie 4 a do lekarza na NFZ chodzę więc nawet konsultacja jest niemożliwa póki nie będę mieć potwierdzonej ciąży. A wolę nie ryzykować bo przy biochemicznej okazało się że wzrosło do 7 tsh

reklama
Do góry