reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Cześć dziewczyny mogę dołączyć?
Po stracie 2 lata temu i 2 letnich staraniach zobaczyliśmy w końcu 2 kreski na teście. Dziś zaczynamy 8 tydzien A nasza sytuacja nie daje się cieszyć. Ciągły stres o to czy znów nie spotka nas tragedia. Od początku brązowe plamienia, biorę duphaston ale nic nie pomaga. 8.09 na wizycie widziałam bijące serduszko, wdg usg wtedy 6+2. Chwilę przed wizytą plamienia ustały lekarz powiedział że wszystko ok więc nawet wyleciało mi z głowy żeby zapytać. Następna wizyta dopiero 17 chyba zglupieje do tego czasu. Czy któraś miewa podobnie? Tu macie zdjęcie mojego kropka, termin na 2.05Zobacz załącznik 1174464
Witamy 😊 Ja plamień nie miewam, ale też już 2 straty za sobą. Musimy być dobrej myśli. Czekanie od wizyty do wizyty jest straszne w tych pierwszych 3 miesiącach...

reklama
Cześć dziewczyny mogę dołączyć?
Po stracie 2 lata temu i 2 letnich staraniach zobaczyliśmy w końcu 2 kreski na teście. Dziś zaczynamy 8 tydzien A nasza sytuacja nie daje się cieszyć. Ciągły stres o to czy znów nie spotka nas tragedia. Od początku brązowe plamienia, biorę duphaston ale nic nie pomaga. 8.09 na wizycie widziałam bijące serduszko, wdg usg wtedy 6+2. Chwilę przed wizytą plamienia ustały lekarz powiedział że wszystko ok więc nawet wyleciało mi z głowy żeby zapytać. Następna wizyta dopiero 17 chyba zglupieje do tego czasu. Czy któraś miewa podobnie? Tu macie zdjęcie mojego kropka, termin na 2.05Zobacz załącznik 1174464
Witamy 😊 Ja plamień nie miewam, ale też już 2 straty za sobą. Musimy być dobrej myśli. Czekanie od wizyty do wizyty jest straszne w tych pierwszych 3 miesiącach,
Ja mam 32 i 4 latka w domu.
D,zisiaj się jakoś wyjątkowo słabo czuje od rana miałam problem cokolwiek zrobić przed praca musiałam siadać kilka razy. Wczoraj mnie brzuch bolał jak bym dostawala skurczu mięśnia brzucha .brałam nospe o magnez. Teraz siedzę w pracy i patrzę jak przetrwać w kawałek roboty.
Może weź sobie dzień wolnego? Twój organizm wysyła Ci sygnały żeby przystopować 😉

Ja chyba miałam tak wczoraj, bolal mnie brzuch i plecy. Teraz jestem już taka głodna a tu trzeba odczekać swoje po Euthyroxie. Swoją droga dziewczyny które przyjmują leki ile czasu po wzięciu tabletki musicie zwlekać z jedzeniem? Jak brałam dawkę 25mg to mówił mi ze pół godz. Teraz biorę 50mg i mam się wstrzymać przez godzinę.
Ja nie wiedziałam że to różnica . Rodzinny dał mi dawkę 25 i kazał czekać 20 minut a ginekolog zwiększył do 37.5 i nic nie mówił więc odczekuje też 20-30 minut ...

Witamy 😊 Ja plamień nie miewam, ale też już 2 straty za sobą. Musimy być dobrej myśli. Czekanie od wizyty do wizyty jest straszne w tych pierwszych 3 miesiącach,

Może weź sobie dzień wolnego? Twój organizm wysyła Ci sygnały żeby przystopować 😉
Jestem awizo po urlopie dlatego mam taki kawał pracy muszę to skończyć teraz nikt mi wolnego nie da niestety ani nikt za mnierego nie zrobi:(

Ja nie wiedziałam że to różnica . Rodzinny dał mi dawkę 25 i kazał czekać 20 minut a ginekolog zwiększył do 37.5 i nic nie mówił więc odczekuje też 20-30 minut ...
Mi Endo mówił że godzinę najlepiej odczekać. Ja normalnie brałam już 100 A teraz sama zwiększyła do 125. Ogólnie w poprzedniej ciąży doszłam do 200...

Ja mam 32 i 4 latka w domu.
D,zisiaj się jakoś wyjątkowo słabo czuje od rana miałam problem cokolwiek zrobić przed praca musiałam siadać kilka razy. Wczoraj mnie brzuch bolał jak bym dostawala skurczu mięśnia brzucha .brałam nospe o magnez. Teraz siedzę w pracy i patrzę jak przetrwać w kawałek roboty.
Dziś też mam słabszy dzień. Wyjątkowo mocno odczuwam mdłości, wczoraj wieczorem też mocno bolał mnie brzuch od razu położyłam się spać. Muszę sobie też magnez kupić. Nie wiem czy nie będzie dawka za duża łącząc z witaminami dla ciezarnych.

Nie badalam jeszcze tsh ale przed ciąża i aktualnie jem 25. Myślicie żeby zwiększyć przed konsultacja z lekarzem do 50?

Dziś też mam słabszy dzień. Wyjątkowo mocno odczuwam mdłości, wczoraj wieczorem też mocno bolał mnie brzuch od razu położyłam się spać. Muszę sobie też magnez kupić. Nie wiem czy nie będzie dawka za duża łącząc z witaminami dla ciezarnych.

Nie badalam jeszcze tsh ale przed ciąża i aktualnie jem 25. Myślicie żeby zwiększyć przed konsultacja z lekarzem do 50?
Ja też się zastanawiam czy sama zwiększać wcześniej

Mnie mdłości męczyly wieczór i noc coś okropnego . Lekarza mam dopiero 22 go i będzie ponad 6 tydzień czy samemu wcześniej brac jakieś witaminy ?

reklama
Mi w tym tygodniu też okropnie dokuczają, gula w gardle i tylko uczucie wymiotne co spojrze na jedzenie. Jem mniejsze porcje ale nie mogę się zmusić żeby częściej.

Do góry