reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Dziewczyny macie zwiększona ilość śluzu? Jakiej barwy? Ja panikuję bo nie bolą mnie nic a nic cycki. W pierwszej ciąży i w ciąży poronionej strasznie mnie bolały a teraz cisza.

reklama
Plany na betę to wtorek plus czwartek i wtedy dopiero pomyślę o lekarzu. Wynik bety może dać względny spokój jak i może mocno namieszać i tego się boję ech :)
A znasz przyczynę pierwszej straty?
Ja w zeszłym roku przy pierwszej ciąży poszłam do lekarza 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki i zadowolona mu oznajmiłam, ze jestem w ciąży 😆 nic kompletnie nie było widać, beta wynosiła chyba 500, nie wiedziałam, ze najlepiej iść kiedy jest wyższa niż 1000. Ale wtedy byłam kompletnie zielona w tym temacie 😌

Dziewczyny macie zwiększona ilość śluzu? Jakiej barwy? Ja panikuję bo nie bolą mnie nic a nic cycki. W pierwszej ciąży i w ciąży poronionej strasznie mnie bolały a teraz cisza.
Mam dużo przezroczystego śluzu. W ostatnich - nieudanych cyklach, był bardzo gesty i całkiem biały. Piersi też nie czuję, tylko cały czas podbrzusze boli.

Ja mam dużo. A zawsze sucho. W pierwszej ciąży też tak.Miałam. ale niestety mam jakieś plamienia/ uplawy też. A cycki dopiero teraz zaczynają mnie boleć.

Ja w zeszłym roku przy pierwszej ciąży poszłam do lekarza 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki i zadowolona mu oznajmiłam, ze jestem w ciąży 😆 nic kompletnie nie było widać, beta wynosiła chyba 500, nie wiedziałam, ze najlepiej iść kiedy jest wyższa niż 1000. Ale wtedy byłam kompletnie zielona w tym temacie 😌
U mnie przy becie 867 bylo widać juz pecherzyk. Ale np przy jakiej można zobaczyc zarodek z serduszkiem nie mam pojęcia.

reklama
To był 5-6 tydzień ale od początku beta słabo przyrastała, ale musiała dojść gdzieś do 1000 bo był widoczny pecherzyk (za mały jak na dany tydzień ciąży dlatego napisałam 5-6 tydzień bo wszystko musiało "zepsuć się" wcześniej niż był a wizyta u lekarza) i zaczęło się krwawienie. Przyczyna raczej niemożliwa do ustalenia. Jedyny plus że wszystko się samo oczyściło. Wszystko zakończyło się w czerwcu czyli stosunkowo niedawno.

Ostatnia edycja:
Do góry