reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Jeśli nie ma wskazań do bety to nie trzeba jej robić :) Wystarczy test ciążowy i następnie wizyta u gina. Ale wiadomo my kobiety strasznie się niecierpliwimy 🙂 Koronawirus teraz nie ułatwia dostępu do lekarzy czy laboratorium 😩
A jak w waszych miejscowościach z porodami rodzinnymi na tą chwile? U nas w Opolu nie można rodzic rodzinnie.
U mnie nie ma porodów rodzinnych ani odwiedzin w szpitalu. Oby do maja się to zmieniło!!!

UOTE="Anczik, post: 20024702, member: 190592"]
A ja Wam powiem, że wkurzona jestem. Chciałam iść dziś zrobić Beta HCG i wiadomo, że musiałam zabrać ze sobą synka. Podjechałam do Diagnostyki i szok, bo UWAGA! -> było 15 osób w kolejce ( a tam jedna osoba to zajmuje często z 10-15minut), a wpuszczają pojedynczo i każdy musiał stać w kolejce na dworze. Oczywiście musiałam zrezygnować, bo po pierwsze mój młody by nie wystał tyle w kolejce a po drugie to ja nie wiem czy bym wytrzymała, bo ciągle mi się chce siku :) więc chyba nie będę sprawdzać bety i tylko za 2 tygodnie pójdę do gina. A Wy robiłyście badanie Bety HCG czy uważacie, że nie ma sensu?

[/QUOTE]
Mi gin dała skierowanie na betę, ale tylko jedną. Tego samego dnia miałam usg i był pęcherzyk ciążowy.

Dziewczyny a czy bylyscie na becie ? Jeśli tak to ile po owulacji i jakie wartości? Ja mam bardzo nieregularne cykle ostatnio bo nawet ponad 60 dniowe i nie mogę sugerować się @

Dziewczyny a czy bylyscie na becie ? Jeśli tak to ile po owulacji i jakie wartości? Ja mam bardzo nieregularne cykle ostatnio bo nawet ponad 60 dniowe i nie mogę sugerować się @
Ja nie byłam od raczej już się nie wybiorę. Ale ja raczej cykle miałam regularne więc myślę że raczej będzie się pokrywać wszystko z OM i USG.

Co do porodow rodzinnych to też liczę że coś się zmieni do tej pory. Chociaż nigdy zakazu nie było. Wygodnie jest dla szpitali lekarzy i dyrekcji. Pracuje w szpitalu i obserwuje na bieżąco to straszne że nie można odwiedzić bliskich dopilnować. Kiedyś też się rodzilo bez męża i kobiety dały radę wiadomo choć się musiały nasluchac nie raz obelg tak jak mi mama opowiadała. Ale że ludzie umierają w szpitalu i się nie mogą pożegnać z bliskimi to masakra.

reklama
Co do porodow rodzinnych to też liczę że coś się zmieni do tej pory. Chociaż nigdy zakazu nie było. Wygodnie jest dla szpitali lekarzy i dyrekcji. Pracuje w szpitalu i obserwuje na bieżąco to straszne że nie można odwiedzić bliskich dopilnować. Kiedyś też się rodzilo bez męża i kobiety dały radę wiadomo choć się musiały nasluchac nie raz obelg tak jak mi mama opowiadała. Ale że ludzie umierają w szpitalu i się nie mogą pożegnać z bliskimi to masakra.
Też miałam takie przemyślenia... Nie wyobrażam sobie żeby teraz.ktos z moich bliskich miał odejść w szpitalu w samotności bez pożegnania z bliskimi.
Porodu też się obawiam bo wiadomo że jak jest osoba towarzysząca to zawsze trochę inaczej podchodzą do sprawy i TA osoba ma trzeźwy umysł bo rodząca jest w stanie zgodzić się na wszystko czasem bez świadomości. Jest też kwestia jaki to poród, bo naturalny to wiadomo że jest się sprawnym ale po cesarce mi np mąż pomagał przy pierwszym prysznicu....

Do góry