reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

A ja Wam powiem, że wkurzona jestem. Chciałam iść dziś zrobić Beta HCG i wiadomo, że musiałam zabrać ze sobą synka. Podjechałam do Diagnostyki i szok, bo UWAGA! -> było 15 osób w kolejce ( a tam jedna osoba to zajmuje często z 10-15minut), a wpuszczają pojedynczo i każdy musiał stać w kolejce na dworze. Oczywiście musiałam zrezygnować, bo po pierwsze mój młody by nie wystał tyle w kolejce a po drugie to ja nie wiem czy bym wytrzymała, bo ciągle mi się chce siku :) więc chyba nie będę sprawdzać bety i tylko za 2 tygodnie pójdę do gina. A Wy robiłyście badanie Bety HCG czy uważacie, że nie ma sensu?
Ja tez nigdy nie robiłam, w tej ciąży się nad tym zastanawiałam, ale sobie darowałam.
Czekam na wizytę :)

reklama
Ja teraz nie robiłam bety bo to bardzo stresujące. Poszłam na wizytę i oszczędzilam sobie tego a wyszło wszystko dobrze, mój pęcherzyk jest ładny pod względem długości jak na 5tydz. Ale dziś się jakoś słabo czuje, musiałam wyskoczyć do warzywniaka i po pieczywo ale mam jakieś bóle brzucha. Idę zaraz leżeć przed tv

Z innej beczki czytałam wczoraj o liście bezpłatnych leków dla ciężarnych i jest też właśnie na tarczyce itp. Z tym że komentarze były tylu lekarze nie umieją wypisać albo nie ma takiej opcji w systemie

Ja bety również nie robiłam, za to zrobilam 3 testy ciążowe 😁 pozytywny wyszedl juz 2 dni przed spodziewana OM. A z objawów to strasznie bolą mnie piersi, sikam co chwila 😁 i z rana mam delikatne mdlosci.

Ja też nigdy bety nie robiłam. To fakt że jak będzie coś nie tak to albo zacznie.sie coś dziać już przed wizytą u lekarza a jak.nie to i u lekarza się okaże. Moim zdaniem też to trochę strata pieniędzy ale np niektóre dziewczyny muszą odstawić jakieś leki.wiec wtedy szybko muszą wiedzieć to i beta jest potrzebna czy przerasta.
A jeszcze takie głupie pytanie 😂 jak liczycie tyg ciąży? Ja w każdej liczyłam że 5 t5d to 6 tydzień, a lekarz zawsze.ze to 5. 💁‍♀️

Też widziałam te leki, na następnej wizycie zapytam bo mówiła że będzie chciała mi przepisać luteine to skoro jest w tym programie to spróbuje się dowiedzieć w jaki sposób mogę z tego skorzystać. Euthyrox który stosuje też właśnie jest objęty, zawsze to coś.

reklama
Przysiupne tu u Was narazie . Dziś zatestowalam ale jestem dopiero 9dpo a sporo przed @ .
Ale mam za sobą dwa poronienia więc staram się podejść na chłodno :)
IMG_20200903_083145.jpeg

Do góry