reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

A ja Wam powiem, że wkurzona jestem. Chciałam iść dziś zrobić Beta HCG i wiadomo, że musiałam zabrać ze sobą synka. Podjechałam do Diagnostyki i szok, bo UWAGA! -> było 15 osób w kolejce ( a tam jedna osoba to zajmuje często z 10-15minut), a wpuszczają pojedynczo i każdy musiał stać w kolejce na dworze. Oczywiście musiałam zrezygnować, bo po pierwsze mój młody by nie wystał tyle w kolejce a po drugie to ja nie wiem czy bym wytrzymała, bo ciągle mi się chce siku :) więc chyba nie będę sprawdzać bety i tylko za 2 tygodnie pójdę do gina. A Wy robiłyście badanie Bety HCG czy uważacie, że nie ma sensu?
Ja robiłam we wtorek i dzisiaj powtorzylam.

reklama
Rozumiem. Wolę to podkreślać, bo wiele ludzi dzieli pracowników w placówkach medycznych na lekarzy i całą resztę, a może zdarzyć się tak, że np. w poradni pobiera krew lub wykonuje ekg pielęgniarka i nie udziela pewnych informacji nie dlatego, że jest złośliwa i nie chce, albo że jest głupia, tylko po prostu jest złym adresatem pytania :) Podobnie w drugą stronę. Jeśli masz choroby niezwiązane z ciążą i układem rozrodczym, to położna może mieć trudność z fachową poradą, bo nie jest pielęgniarką pracującą na co dzień z takimi schorzeniami. Patrzcie, co pracownicy mają na pieczątkach (każdy medyk w obecnych czasach kończy studia i zwykle podejmuje specjalizacje - także pielęgniarki i położne). Oszczędzi to nieporozumień, a także uchroni przed samozwańczymi mądralami znającymi się na wszystkim.
👍

Z innej beczki czytałam wczoraj o liście bezpłatnych leków dla ciężarnych i jest też właśnie na tarczyce itp. Z tym że komentarze były tylu lekarze nie umieją wypisać albo nie ma takiej opcji w systemie
Mi.lekarz wpisał zaświadczenie, że jestem w ciąży, ale za euthyrox płaciłam. Może potem się coś zmieni.

Dziewczyny, jestem taka zła, taka smutna. Nie wiem czemu ale zamiast cieszyć się to zamartwiam się:/ Zostały mi Jeszce 3 strony do nadrobienia ;) Lekarz zwiększył mi dawkę euthyroxu z 75 do 100. Zobaczymy jak druga beta wyjdzie. Nie mam żadnych objawów, tylko pobolewanie podbrzusza.

Dziewczyny, jestem taka zła, taka smutna. Nie wiem czemu ale zamiast cieszyć się to zamartwiam się:/ Zostały mi Jeszce 3 strony do nadrobienia ;) Lekarz zwiększył mi dawkę euthyroxu z 75 do 100. Zobaczymy jak druga beta wyjdzie. Nie mam żadnych objawów, tylko pobolewanie podbrzusza.
Jeszcze będziesz narzekać na objawy. 😊
Też się mało cieszę raczej szukam problemów 😐

Ja chyba jednak też majowa mamą zostanę. Termin z OM wychodzi mi na 24 kwietnia i teraz miał być 7tydz+2dni ale wg USg było widać tylko pęcherzyk.Lekarz stwierdził że to 5 tydzień i mam przyjść za 3 tygodnie, bo tydzień szybciej jest na urlopie. Trochę się stresuje czy wszystko ok. Robiłam betehcg w sobotę i wynosiła 6300.
Cześć dziewczyny. Ja się już na kwietniowych witałam ale termin na pierwsze dni maja. Ja też się potwornie stresuje. Mój mąż wszystkim rozpowiedział a ja mam mega stesa. Dwie kreski mi wyszły już w dniu spodziewanej miesiączki, beta też potwierdziła a wczoraj jak byłam u lekarki to widać było już pęcherzyk choć jeszcze nie widać było zarodka. Stresuje się dlatego bo w pierwszej ciazy nie bolał mnie tak brzuch jak w tej. Niby lekarka mówi że to jest normalne i że może boleć że martwić to się mogę jak będą plamienia ale mimo wszystko się boje bo taka strasznie wyczekana ta ciąża i prawie jak cud bo w marcu nam mówili że nie mamy szans na kolejną dzidzię a tu jednak naturalnie się udało [emoji175]

Sent from my POCO F2 Pro using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Ja byłam na necie w sobotę i wynik miałam 6300 a dzisiaj byłam na wizycie i niby wg OM to powinnam być w 7tc +2dni ale lekarz stwierdził że ciąża młodsza o 2 tygodnie bo był tylko pęcherzyk bez zarodka.
Dziewczyny a czy bylyscie na becie ? Jeśli tak to ile po owulacji i jakie wartości? Ja mam bardzo nieregularne cykle ostatnio bo nawet ponad 60 dniowe i nie mogę sugerować się @

reklama
Ja byłam na necie w sobotę i wynik miałam 6300 a dzisiaj byłam na wizycie i niby wg OM to powinnam być w 7tc +2dni ale lekarz stwierdził że ciąża młodsza o 2 tygodnie bo był tylko pęcherzyk bez zarodka.

Ja robilam bete we wtorek 867 i tego samego dnia byłam na wizycie i też tylko pecherzyk. Om 23 lipca, ale daje głowę ściąć, ze owu byla tydzień pozniej. Z bety i usg poczatek 5 tyg, ale lekarz nie mierzył pęcherzyka.

Do góry