reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

A ja Wam powiem, że wkurzona jestem. Chciałam iść dziś zrobić Beta HCG i wiadomo, że musiałam zabrać ze sobą synka. Podjechałam do Diagnostyki i szok, bo UWAGA! -> było 15 osób w kolejce ( a tam jedna osoba to zajmuje często z 10-15minut), a wpuszczają pojedynczo i każdy musiał stać w kolejce na dworze. Oczywiście musiałam zrezygnować, bo po pierwsze mój młody by nie wystał tyle w kolejce a po drugie to ja nie wiem czy bym wytrzymała, bo ciągle mi się chce siku :) więc chyba nie będę sprawdzać bety i tylko za 2 tygodnie pójdę do gina. A Wy robiłyście badanie Bety HCG czy uważacie, że nie ma sensu?
Ja robiłam we wtorek i dzisiaj powtorzylam.

reklama
Rozumiem. Wolę to podkreślać, bo wiele ludzi dzieli pracowników w placówkach medycznych na lekarzy i całą resztę, a może zdarzyć się tak, że np. w poradni pobiera krew lub wykonuje ekg pielęgniarka i nie udziela pewnych informacji nie dlatego, że jest złośliwa i nie chce, albo że jest głupia, tylko po prostu jest złym adresatem pytania :) Podobnie w drugą stronę. Jeśli masz choroby niezwiązane z ciążą i układem rozrodczym, to położna może mieć trudność z fachową poradą, bo nie jest pielęgniarką pracującą na co dzień z takimi schorzeniami. Patrzcie, co pracownicy mają na pieczątkach (każdy medyk w obecnych czasach kończy studia i zwykle podejmuje specjalizacje - także pielęgniarki i położne). Oszczędzi to nieporozumień, a także uchroni przed samozwańczymi mądralami znającymi się na wszystkim.
👍

Z innej beczki czytałam wczoraj o liście bezpłatnych leków dla ciężarnych i jest też właśnie na tarczyce itp. Z tym że komentarze były tylu lekarze nie umieją wypisać albo nie ma takiej opcji w systemie
Mi.lekarz wpisał zaświadczenie, że jestem w ciąży, ale za euthyrox płaciłam. Może potem się coś zmieni.

Dziewczyny, jestem taka zła, taka smutna. Nie wiem czemu ale zamiast cieszyć się to zamartwiam się:/ Zostały mi Jeszce 3 strony do nadrobienia ;) Lekarz zwiększył mi dawkę euthyroxu z 75 do 100. Zobaczymy jak druga beta wyjdzie. Nie mam żadnych objawów, tylko pobolewanie podbrzusza.

Dziewczyny, jestem taka zła, taka smutna. Nie wiem czemu ale zamiast cieszyć się to zamartwiam się:/ Zostały mi Jeszce 3 strony do nadrobienia ;) Lekarz zwiększył mi dawkę euthyroxu z 75 do 100. Zobaczymy jak druga beta wyjdzie. Nie mam żadnych objawów, tylko pobolewanie podbrzusza.
Jeszcze będziesz narzekać na objawy. 😊
Też się mało cieszę raczej szukam problemów 😐

Ja chyba jednak też majowa mamą zostanę. Termin z OM wychodzi mi na 24 kwietnia i teraz miał być 7tydz+2dni ale wg USg było widać tylko pęcherzyk.Lekarz stwierdził że to 5 tydzień i mam przyjść za 3 tygodnie, bo tydzień szybciej jest na urlopie. Trochę się stresuje czy wszystko ok. Robiłam betehcg w sobotę i wynosiła 6300.
Cześć dziewczyny. Ja się już na kwietniowych witałam ale termin na pierwsze dni maja. Ja też się potwornie stresuje. Mój mąż wszystkim rozpowiedział a ja mam mega stesa. Dwie kreski mi wyszły już w dniu spodziewanej miesiączki, beta też potwierdziła a wczoraj jak byłam u lekarki to widać było już pęcherzyk choć jeszcze nie widać było zarodka. Stresuje się dlatego bo w pierwszej ciazy nie bolał mnie tak brzuch jak w tej. Niby lekarka mówi że to jest normalne i że może boleć że martwić to się mogę jak będą plamienia ale mimo wszystko się boje bo taka strasznie wyczekana ta ciąża i prawie jak cud bo w marcu nam mówili że nie mamy szans na kolejną dzidzię a tu jednak naturalnie się udało [emoji175]

Sent from my POCO F2 Pro using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Ja byłam na necie w sobotę i wynik miałam 6300 a dzisiaj byłam na wizycie i niby wg OM to powinnam być w 7tc +2dni ale lekarz stwierdził że ciąża młodsza o 2 tygodnie bo był tylko pęcherzyk bez zarodka.
Dziewczyny a czy bylyscie na becie ? Jeśli tak to ile po owulacji i jakie wartości? Ja mam bardzo nieregularne cykle ostatnio bo nawet ponad 60 dniowe i nie mogę sugerować się @

reklama
Ja byłam na necie w sobotę i wynik miałam 6300 a dzisiaj byłam na wizycie i niby wg OM to powinnam być w 7tc +2dni ale lekarz stwierdził że ciąża młodsza o 2 tygodnie bo był tylko pęcherzyk bez zarodka.

Ja robilam bete we wtorek 867 i tego samego dnia byłam na wizycie i też tylko pecherzyk. Om 23 lipca, ale daje głowę ściąć, ze owu byla tydzień pozniej. Z bety i usg poczatek 5 tyg, ale lekarz nie mierzył pęcherzyka.

Do góry