reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Trzymam kciuki, by tym razem się udało ✊✊✊

@Malwa93 Ja zawsze Liczyłam tygodnie ciąży, jak lekarz. W 5 tydzień i 2 dni, to dla mnie był 5 tydzień ciąży 😉
Właśnie jedne aplikacje liczą tak A drugie że 6 tyd.
Nie wiem.wlansie kiedy iść do lekarza, w.poniedzialek będzie 6t2d myślicie że pod koniec przyszłego tyg będzie już widać serduszko? W ostatniej ciąży tak miała.. I będę się stresować jak to nie zobaczę , ale z.drugiej strony już 2 tyg od testu minęło i czekanie jest takie męczące 🙉

Nie wiem.wlansie kiedy iść do lekarza, w.poniedzialek będzie 6t2d myślicie że pod koniec przyszłego tyg będzie już widać serduszko? W ostatniej ciąży tak miała.. I będę się stresować jak to nie zobaczę , ale z.drugiej strony już 2 tyg od testu minęło i czekanie jest takie męczące 🙉
My chyba jesteśmy w tym samym dniu ciąży. Od gina mam podane że dziś 5t4d a aplikacja pokazuje 5t5d. Ja mam wizyte za dwa tyg czyli 15 września. I powiedziała że ma już bić serduszko. Jest męczące bardzo, nie wiem jak to wytrzymujesz może dlatego ze juz masz dwie ciążę za sobą, chyba że coś pomyliłam? To sorki 😄 Ja musiałam pójść szybko, bo w czerwcu miałam biochemiczna i tak bardzo teraz pragnelam zobaczyć czy zarodek jest w macicy. Już teraz musi być dobrze 😊 myślę że jak pójdziesz pod koniec 6 tygodnia to będzie już biło.

Ja też nigdy bety nie robiłam. To fakt że jak będzie coś nie tak to albo zacznie.sie coś dziać już przed wizytą u lekarza a jak.nie to i u lekarza się okaże. Moim zdaniem też to trochę strata pieniędzy ale np niektóre dziewczyny muszą odstawić jakieś leki.wiec wtedy szybko muszą wiedzieć to i beta jest potrzebna czy przerasta.
A jeszcze takie głupie pytanie 😂 jak liczycie tyg ciąży? Ja w każdej liczyłam że 5 t5d to 6 tydzień, a lekarz zawsze.ze to 5. 💁‍♀️
To jest specyficzna sprawa:) dla mnie 5t5d to jest tydzień 6, bo to jest dla mnie jedyne logiczne podejście, ale jak jestem u lekarza albo ktoś pyta to podaje tak jak liczą lekarze, czyli skończone tygodnie i już :)

My chyba jesteśmy w tym samym dniu ciąży. Od gina mam podane że dziś 5t4d a aplikacja pokazuje 5t5d. Ja mam wizyte za dwa tyg czyli 15 września. I powiedziała że ma już bić serduszko. Jest męczące bardzo, nie wiem jak to wytrzymujesz może dlatego ze juz masz dwie ciążę za sobą, chyba że coś pomyliłam? To sorki 😄 Ja musiałam pójść szybko, bo w czerwcu miałam biochemiczna i tak bardzo teraz pragnelam zobaczyć czy zarodek jest w macicy. Już teraz musi być dobrze 😊 myślę że jak pójdziesz pod koniec 6 tygodnia to będzie już biło.
Tak mam już 2 córki A w sumie to 4 ciąży bo jedna była strata. Powiem Ci że jakoś lepiej z cierpliwością może też.glowa dziecko zajęta to.inaczej. Ja.sie też nie mogę doczekać jak powiem starszej.bo ona cały czas mówi.ze chce mała dzidzie w domu 😍

To jest specyficzna sprawa:) dla mnie 5t5d to jest tydzień 6, bo to jest dla mnie jedyne logiczne podejście, ale jak jestem u lekarza albo ktoś pyta to podaje tak jak liczą lekarze, czyli skończone tygodnie i już :)
Można.zawsze mówić ze.to już praktycznie 6 😁 ale w sumie 4 dzień to.juz 1 tydzień dla mnie dlatego liczę jak Ty.

Ja pójdę do lekarza najprawdopodobniej w 7t 2d, czyli w moim przypadku w kolejny poniedziałek. W mojej poprzedniej ciąży na pierwszej wizycie byłam w 6t 1d lub 6t 2d i wtedy było już serduszko, ale to jest tak na styk więc różnie może być.

reklama
Ja pójdę do lekarza najprawdopodobniej w 7t 2d, czyli w moim przypadku w kolejny poniedziałek. W mojej poprzedniej ciąży na pierwszej wizycie byłam w 6t 1d lub 6t 2d i wtedy było już serduszko, ale to jest tak na styk więc różnie może być.
No właśnie dlatego mam dylemat. Zadzwonię do.lekarza to on zadecyduje byleby mi nie kazał za długo czekać 🙉

Do góry