reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Co do objawów to u mnie jeszcze kilka dni temu nic się nie działo, ale teraz dużo się zmieniło. Zaczęły mi się mdłości (na tą chwilę nie są jeszcze mega silne i nie wymiotuję, ale cały dzień mnie tak "muli"), oprócz tego mam ból głowy (ale z tego co pamiętam w pierwszej ciąży miałam dużo mocniejszy), do tego senność i ten nieszczęsny ból piersi (dosyć specyficzny i zupełnie inny niż za pierwszym razem, ale to pewnie przez to, że karmię piersią starszego synka i boli mnie głównie podczas karmienia .... zresztą te z was, które odczuwają ból piersi mogą sobie wyobrazić, że boli jak dziecko chwyta brodawkę, zasysa, ssie, czasem gryzie, szczypie czy drapie rękami) i tyle na razie innych objawów brak, aż nie mogę się doczekać co dalej ;)

reklama
Dobrze mi tu z wami :) ale mam taki problem, że jak mam wolny czas to siedzę w internecie na forach ciążowych i trochę mi to ryje beret. Tak dużo jest smutnych historii, ze zastanawiam się czy nie rzucić tego w cholerę. Moja pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem i to też pewnie ma wpływ. Jak sobie radzicie z czarnymi myślami?
Moja pierwsza ciąża zakończyła się tak jak Twoja ;/ w drugiej bardzo się cały czas stresowałam i nie mogłam się pozbyć czarnych myśli, ale wszystko było OK i mam z niej cudownego synka ( który niestety ostatnio bardzo bardzo daje mi w kość). W tej ciąży czuję się bardzo dziwnie, niby jestem szczęśliwa, bo tego chciałam, na obawy nie mam za bardzo czasu, bo zaczęłam się kiepsko czuć (ach te cudowne objawy pierwszego trymestru!!! :) ), a poza tym synek (niecałe 9 miesięcy) strasznie łobuzuje i jest bardzo wymagający uwagi, więc nie mam po prostu czasu się martwić. A z drugiej strony ciągle chodzi mi po głowie, że nie wiem czy to dobrze, że jestem w ciąży, bo jak ja sobie poradzę z dwójką. Pociesza mnie tylko myśl, że może to drugie dziecko będzie mniej wymagające niż pierwsze :)

Mam na refundację 🙂 mi nawet po pobraniu krwi w czwartek siniak wyszedł wielki, a nigdy nie miałam z tym problemu. Ten lek sam w sobie tak chyba działa, że siniaki wzmaga.
A chodzisz prywatnie czy na NFZ do lekarza ? Mam nadzieję że też mi się uda na refundację. Bo jest jeszcze w programie ciąża + za darmo Ale tam są jakieś wymagania

Cześć Dziewczyny 🙂 Od wczoraj prześledziłam już chyba wszystkie artykuły i posty w Internecie na temat ciąży i jej początków. Jak dobrze, że tu trafiłam! 🙂 Kto mnie zrozumie lepiej niż Wy! Ale po kolei.. Wczoraj (2 dni przed spodziewaną miesiączką) w 27 dniu cyklu zrobiłam testy, na których wyszła mi bardzo bardzo blada druga kreseczka. Zrobiłam też HCG, które wynosi 8.96. Po wczorajszej euforii i radości dziś jestem pełna obaw czy na pewno się udało. Jutro powtórzę test, a we wtorek HCG i zobaczymy. Trzymajcie kciuki! 🙂

Mierze temperature i mam w granicach 37-37.2 bylo najwięcej. Nie wiem więc jak na to spojrzeć , najbardziej to ból głowy i katar mi dokucza , zawalone zatoki ☹️
Robię inhalacje i domowe sposoby na przeziębienie. Mój zakupił mi takie saszetki ale szału nie ma
Taka temperatura to norma na początku ciąży. Dzięki niej wiedziałam już przed testem :p później jeszcze z 2 tygodnie miałam do 37.

Jeżeli chodzi o heparynę to polecam sprawdzanie różnych miejsc wkłucia. Zaczynam czwarte pudełko zastrzyków. Zawsze robię w brzuch, w odległości minimum 5 cm od pępka. Tylko raz miałam mały siniak i wkłucie wtedy bardzo bolało. Sprawdzam różne miejsca i szukam najmniej unerwionych.
Jakby mi ktoś rok temu powiedział, że będę sobie sama robić zastrzyki to nie uwierzyłabym 🙃 a teraz naprawdę wolę to robić sama - bez bólu.
Acard 75 biorę raz na dwa dni. Kiedyś brałam go codziennie bez heparyny to nogi były całe w siniakach.

Ja witam się z wami po.ciezkiej nocy.. młodsza przyszła do nas w nocy dała nam w kość. Pierwszy raz od kilku miesięcy zesikala się w nocy (ale uświadomiłam sobie że nie sikala wieczorem🤦‍♀️). Przyszła też starsza bo ja płacz obudził i jestem taka polamana...plecy mnie bolą i do tego mnie mdli. Nadzieja w tym że wywioze je do przedszkola 🤣
Te z Was które jesteście w ciąży z pierwszym dzieckiem celebrujcie ten czas! Bo później nie ma lekko 😂

reklama
Gratuluje ... bijace seruszko pewnie cudownie brzmialo. Kiedy termin?
Właśnie nie słyszałam jeszcze, tylko widziałam. Mam nadzieję że 17 już usłyszę. Z om na 29 kwietnia z usg na 2.05
Dziewczyny mam pytanie bo Wy jesteście na bieżąco z tematem ;) czy na samym początku w terminie @ mialyscie wrażenie, że zaraz dostaniecie @??? W sensie nawet nie bolu, ale tak jakby @ miał zaraz wyplynac, ale sprawdzacie A Tu nic :)
Kochana mam do dzisiaj wrażenie że zaraz przyjdzie @ A z om u mnie 7+4
Dobrze mi tu z wami :) ale mam taki problem, że jak mam wolny czas to siedzę w internecie na forach ciążowych i trochę mi to ryje beret. Tak dużo jest smutnych historii, ze zastanawiam się czy nie rzucić tego w cholerę. Moja pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem i to też pewnie ma wpływ. Jak sobie radzicie z czarnymi myślami?
Moja 1 ciąża też zakończyła się strata. Bardzo to przeżyliśmy i powiem Ci szczerze że bardziej chyba jestem nastawiona na niepowodzenie niż powodzenie. Nie wiem czy sobie z tym radzę bo na wizytę chodzę jak na skazanie. Po prostu czekam kiedy się ta bajka skończy... nie wiem kiedy uwierzę że jest wszystko ok.

Dziewczyny które już były u gina macie już założone karty ciąży?

Dzisiaj mam megadola. Mam niemoc nie chce mi się iść do pracy. Na dodatek czyje się megagruba. Zjadam wszystko co widzę. Ciaza się dobrze nie rozpoczęła A ja już mam +2 kg. Muszę się zacząć pilnować bo za niedługo mogę płakać

Do góry