reklama
U mnie w 32t + 5d waga była tylko 1815gr (albo jakoś podobnie), ale moje dziecie od początku takie mniejsze i lekarz po prostu twierdzi, że termin pewnie powinien być o tydzień późniejszy i tyleHej. Jestem po wizycie. Dzisiaj skończyłam 33 tydzień ciąży i mała waży 2049. Lekarz mówi, że to odpowiednia waga. Wychodzi na to, że chyba nie będzie duża przy porodzie? A jak tam wasze maleństwa? Jak ich waga?
Masz na myśli USG piersi? Normalnie robiłam tak raz w roku, ale w tej ciąży nie robiłam, bo jakoś nigdy nie było kiedy. Zrobię dopiero pewnie po zakończeniu kp. Ostatnio miałam na początku poprzedniej ciąży, czyli gdzieś w maju 2019 i było wszystko ok, oby się nic nie zmieniłoDzięki Wam za odpowiedzi. Miałyście może badane piersi? Miałam dzisiaj i przyznam, że byłam zaskoczona. Pierwszy raz w życiu..
Ksenia975
Fanka BB :)
Nie. Mam namyśli badanie, które robi ginekolog rękoma.Masz na myśli USG piersi? Normalnie robiłam tak raz w roku, ale w tej ciąży nie robiłam, bo jakoś nigdy nie było kiedy. Zrobię dopiero pewnie po zakończeniu kp. Ostatnio miałam na początku poprzedniej ciąży, czyli gdzieś w maju 2019 i było wszystko ok, oby się nic nie zmieniło
O to mój ginekolog w sumie nie robi. Na takiej zwykłej wizycie to już bardzo bardzo dawno nie miałam badania piersi, może nawet z 10 lat. I mniej więcej od wtedy robię po prostu USG piersi mniej więcej raz na rok.Nie. Mam namyśli badanie, które robi ginekolog rękoma.
Czy jest tu ktoś z Gdańska lub okolic? Zastanawiam się, gdzie rodzić? Jeśli ktoś jest stąd, może coś podpowie... Chodzi mi przede wszystkim o opinie na temat porodówki w UCK? Wiem, że stosunkowa nowa, czysta, nowoczesna, ale jak tam z opieką? Z lekarzami, położnymi?
reklama
Ksenia975
Fanka BB :)
Ja jestem z Półwyspu i też się zastanawiam nad szpitalem. Najbliższy dostępny mam w Wejherowie i chyba tam pojadę, ale nie wiem czy to dobry wybór. Potem dopiero Gdańsk, a to kawał drogi ode mnie.Czy jest tu ktoś z Gdańska lub okolic? Zastanawiam się, gdzie rodzić? Jeśli ktoś jest stąd, może coś podpowie... Chodzi mi przede wszystkim o opinie na temat porodówki w UCK? Wiem, że stosunkowa nowa, czysta, nowoczesna, ale jak tam z opieką? Z lekarzami, położnymi?