reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Hej,

pisałam jakiś czas temu, ale zapomnialam wejść i sprawdzić czy ktoś odpisał. Jestem Asia, mieszkam pod Warszawą (jest ktoś ze stolicy?:) ), dziś 34 tc, 2 ciąża, mam 5ciolatkę na pokładzie, a w brzuchu synek. Jestem nie spakowana, pracowałam do 33 tyg ciąży, dopiero mam czas na cokolwiek. Właśnie robię zakupy w aptece online, i przeraża mnie, że tyle muszę kupić.
W dodatku dopadło mnie przeziębienie.... a i panicznie boje sie zostać w szpitalu sama, niby 2 poród, ale przy 1szym byłam cały czas z mężem.

Pozdrawiam Was wszystkie :)

Hej Asiu. Ja w 33 tc, w domu 10 latka. Ciąża od samego początku zagrożona ale jak narazie do przodu :). Jeszcze nie szykowałam nic do szpitala i też wypadłam z obiegu jakie kupić kosmetyki (pewnie sporo się pozmieniało, dużo nowości itd). Ja dolny śląsk

Hej Asiu. Ja w 33 tc, w domu 10 latka. Ciąża od samego początku zagrożona ale jak narazie do przodu :). Jeszcze nie szykowałam nic do szpitala i też wypadłam z obiegu jakie kupić kosmetyki (pewnie sporo się pozmieniało, dużo nowości itd). Ja dolny śląsk
Mi trochę koleżanka pomogła bo też dużo pozapominałam. Narazie nie ma odwiedzin u mnie w szpitalach więc trzeba wziąć wszystko od razu i na zapas żeby było, bo niewiadomo czy będzie opcja żeby ktoś podrzucił czy też nie... Mam nadzieję, że wszystko z ciążą będzie w porządku, już też na końcówce jesteś, kilka tygodni i będzie dzidzia 🙂

Ja już mam wszystko spakowane, więc jakby co, to służę pomocą w podpowiedzi co może się przydać. 😊😊 Większość zamawiałam przez internet.

Ja już mam wszystko spakowane, więc jakby co, to służę pomocą w podpowiedzi co może się przydać. 😊😊 Większość zamawiałam przez internet.
Ja poproszę o ściągę dotyczącą kosmetyków na pierwsze dni życia maleństwa. Po 10 latach wypadłam z obiegu, jest masę nowych kosmetyków do pielęgnacji niemowlaków, kiedys to był np. sudokrem- dzis czytam że niekoniecznie jest to dobry wybór itd. Ala dzidzi mam paczkę pampersów i dla siebie op.wkładek po porodowych+wkładki laktacyjne. Oczywiście potrzebuje zorientowac o te rzeczy, których będe potrzebowała do szpitala, bo potem to juz sobie dokupię.

Hej,

pisałam jakiś czas temu, ale zapomnialam wejść i sprawdzić czy ktoś odpisał. Jestem Asia, mieszkam pod Warszawą (jest ktoś ze stolicy?:) ), dziś 34 tc, 2 ciąża, mam 5ciolatkę na pokładzie, a w brzuchu synek. Jestem nie spakowana, pracowałam do 33 tyg ciąży, dopiero mam czas na cokolwiek. Właśnie robię zakupy w aptece online, i przeraża mnie, że tyle muszę kupić.
W dodatku dopadło mnie przeziębienie.... a i panicznie boje sie zostać w szpitalu sama, niby 2 poród, ale przy 1szym byłam cały czas z mężem.

Hej,

Hej, jestem w 33 tc , tez jeszcze nic nie jest spakowane , nie mówiąc już o ubrankach dla malucha ... W domku mam 2,5 letnia córeczkę i najbardziej przeraża mnie mysl, ze będę musiała ja zostawić na kilka dni (pierwszy raz!) i jak sobie dam radę z dwójka maluchów ...

reklama
Ja poproszę o ściągę dotyczącą kosmetyków na pierwsze dni życia maleństwa. Po 10 latach wypadłam z obiegu, jest masę nowych kosmetyków do pielęgnacji niemowlaków, kiedys to był np. sudokrem- dzis czytam że niekoniecznie jest to dobry wybór itd. Ala dzidzi mam paczkę pampersów i dla siebie op.wkładek po porodowych+wkładki laktacyjne. Oczywiście potrzebuje zorientowac o te rzeczy, których będe potrzebowała do szpitala, bo potem to juz sobie dokupię.
Ja jestem zdania, że im mniej kosmetyków dla dziecka, tym lepiej i z tego co biorę, to jest to wyłącznie octenisept ewentualnie na pępek, sudocrem i chusteczki nawilżane ale 99% woda. Co do sudocremu wiem jakie są opinie, ale moja siostra jest młodą mamą, ma dwójkę dzieci i ten krem sprawdzał się najlepiej, oczywiście używany w niewielkiej ilości a nie pół centymetra warstwy. No i oczywiście biorę sól fizjologiczną.

PS. Może wezmę jeszcze jakąś oliwkę, ale to nie uważam, żeby było konieczne na pierwsze dni życia.

Do góry