reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Wydaje mi się, że w tym tygodniu spakuję torbę. 😆 Wszystko już mam, ale do pakowania jakoś nie mogłam się wziąć. Jakie rzeczy bierzecie dla dziecka?

reklama
Wydaje mi się, że w tym tygodniu spakuję torbę. 😆 Wszystko już mam, ale do pakowania jakoś nie mogłam się wziąć. Jakie rzeczy bierzecie dla dziecka?
Ja się już planuje pakować od co najmniej 2 tygodni ale jakoś nie mogę sie zebrać :) Może w ten weekend się wreszcie uda. Termin mam na 1.05 to już w sumie niedługo :D

O rozumiem tez słyszałam pozytywne opinie o nim 😊😊 mi zależało żeby szpital miał przynajmniej ten II stopień referencyjności i dlatego medeora odrzuciłam bo ja z tych bardzo przewrażliwionych 🤦🏻🤪 ale niedawno rodziła tam tez moja znajoma i mówiła ze opieka super wiec na pewno będziesz w dobrych rękach 🥰
Hej dziewczyny, ja z Pabianic pod Lodzia I Tez planuje salve/medeor. Boje się tylko ze jak zadzwonię ze rodzę to nie będzie miejsc 🙈 ale to się podobno bardzo rzadko zdarza. Macie może wykupiona położną czy nie zamierzacie ?

Ja też nie zamierzam wykupywać prywatnej położnej. W praktyce, to nie ma żadnego znaczenia, i w jednym i w drugim wypadku można trafić na osobę niekompetentną, lub po prostu na zły humor tej osoby. Trochę do czynienia miałam z prywatnymi klinikami j w niczym one nie są lepsze od tych państwowych, jedynie terminy wcześniejsze. W wypadku porodu zawsze jakąś połóżna się znajdzie. 🤣

Dziewczyny wczoraj jak wstałam zauważyłam obniżenie się brzucha. Nawet czuć, że mała zeszła niżej, bardziej mnie boli spojenie łonowe i inaczej trochę odczuwam jej ruchy. Wiem, że u każdej kobiety w innym czasie obniża się brzuch, ale ja mam termin na 10 maj, to nie trochę za wcześnie?

Mam takie pytanie, może któraś wie.. Po urodzeniu dziecka wniosek o urlop macierzyński i wychowawczy składam tylko u pracodawcy, czy do ZUS też muszę dostarczyć jakiś dokument?

Dziewczyny wczoraj jak wstałam zauważyłam obniżenie się brzucha. Nawet czuć, że mała zeszła niżej, bardziej mnie boli spojenie łonowe i inaczej trochę odczuwam jej ruchy. Wiem, że u każdej kobiety w innym czasie obniża się brzuch, ale ja mam termin na 10 maj, to nie trochę za wcześnie?
Ja mam wrażenie se mi się obniżył a termin na 24 maj :/

reklama
Może Ci się zdaje? Ja mam pewność, bo ewidentnie czuć i widać, mąż też zauważył. Może tylko dziecko zmienilo pozycje u Ciebie? Bo u mnie już długo było główka do dołu i teraz jest tylko nizej.
A to pierwsza ciąża czy kolejna? Bo w pierwszej zazwyczaj dziecko schodzi do kanału rodnego kilka tygodni przed porodem, a w kolejnych ciążach często dopiero w ostatniej chwili.

Do góry