reklama
Ja się już planuje pakować od co najmniej 2 tygodni ale jakoś nie mogę sie zebrać Może w ten weekend się wreszcie uda. Termin mam na 1.05 to już w sumie niedługoWydaje mi się, że w tym tygodniu spakuję torbę. Wszystko już mam, ale do pakowania jakoś nie mogłam się wziąć. Jakie rzeczy bierzecie dla dziecka?
jawdaniec
Aktywna w BB
Hej dziewczyny, ja z Pabianic pod Lodzia I Tez planuje salve/medeor. Boje się tylko ze jak zadzwonię ze rodzę to nie będzie miejsc ale to się podobno bardzo rzadko zdarza. Macie może wykupiona położną czy nie zamierzacie ?O rozumiem tez słyszałam pozytywne opinie o nim mi zależało żeby szpital miał przynajmniej ten II stopień referencyjności i dlatego medeora odrzuciłam bo ja z tych bardzo przewrażliwionych ale niedawno rodziła tam tez moja znajoma i mówiła ze opieka super wiec na pewno będziesz w dobrych rękach
becia.25
Fanka BB :)
Ja nie planuje wykupywać prywatnej położnejHej dziewczyny, ja z Pabianic pod Lodzia I Tez planuje salve/medeor. Boje się tylko ze jak zadzwonię ze rodzę to nie będzie miejsc ale to się podobno bardzo rzadko zdarza. Macie może wykupiona położną czy nie zamierzacie ?
Ksenia975
Ja też nie zamierzam wykupywać prywatnej położnej. W praktyce, to nie ma żadnego znaczenia, i w jednym i w drugim wypadku można trafić na osobę niekompetentną, lub po prostu na zły humor tej osoby. Trochę do czynienia miałam z prywatnymi klinikami j w niczym one nie są lepsze od tych państwowych, jedynie terminy wcześniejsze. W wypadku porodu zawsze jakąś połóżna się znajdzie.
Ksenia975
Dziewczyny wczoraj jak wstałam zauważyłam obniżenie się brzucha. Nawet czuć, że mała zeszła niżej, bardziej mnie boli spojenie łonowe i inaczej trochę odczuwam jej ruchy. Wiem, że u każdej kobiety w innym czasie obniża się brzuch, ale ja mam termin na 10 maj, to nie trochę za wcześnie?
becia.25
Ja mam wrażenie se mi się obniżył a termin na 24 maj :/Dziewczyny wczoraj jak wstałam zauważyłam obniżenie się brzucha. Nawet czuć, że mała zeszła niżej, bardziej mnie boli spojenie łonowe i inaczej trochę odczuwam jej ruchy. Wiem, że u każdej kobiety w innym czasie obniża się brzuch, ale ja mam termin na 10 maj, to nie trochę za wcześnie?
Ksenia975
Może Ci się zdaje? Ja mam pewność, bo ewidentnie czuć i widać, mąż też zauważył. Może tylko dziecko zmienilo pozycje u Ciebie? Bo u mnie już długo było główka do dołu i teraz jest tylko nizej.Ja mam wrażenie se mi się obniżył a termin na 24 maj :/
reklama
A to pierwsza ciąża czy kolejna? Bo w pierwszej zazwyczaj dziecko schodzi do kanału rodnego kilka tygodni przed porodem, a w kolejnych ciążach często dopiero w ostatniej chwili.Może Ci się zdaje? Ja mam pewność, bo ewidentnie czuć i widać, mąż też zauważył. Może tylko dziecko zmienilo pozycje u Ciebie? Bo u mnie już długo było główka do dołu i teraz jest tylko nizej.