reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny i ja sie pochwale po wielu zawirowaniach z moim stałym lekarzem i przenoszeniu wizyt, bo covid zawitał do przychodni umówiłam się wczoraj do nowego lekarza i warto było czekać na dobre wieści, bo wszystko ok i będzie córeczka :) póki co jestem w szoku i jeszcze nie wierze, ze takie piekne zmiany mnie czekają. W domu mam 2 chłopców (niecałe 2 i 4 lata)

Hej dziewczyny i ja sie pochwale po wielu zawirowaniach z moim stałym lekarzem i przenoszeniu wizyt, bo covid zawitał do przychodni umówiłam się wczoraj do nowego lekarza i warto było czekać na dobre wieści, bo wszystko ok i będzie córeczka :) póki co jestem w szoku i jeszcze nie wierze, ze takie piekne zmiany mnie czekają. W domu mam 2 chłopców (niecałe 2 i 4 lata)
Wow :) dużo malututkich dzieci, bardzo odważnie 😍 a powiedz mi ciężko było jak miałaś dwóch malutkich? Ja będę miała różnicę między dziećmi 16 miesięcy i się zastanawiam jak to ogarnę :D

Czesc dziewczyny słuchajcie pomóżcie mi bo mam dylemat. Jestem w 16 tyg 5 dni i mam możliwość iść dziś do lekarza bądź za tydzień w środę. Chodzi mi tu konkretnie o określenie pluci dziecka. Wiadomo ze te 16 to termin z okresu a do zapłodnienia doszło dwa tyg potem. Czekać tydzień? Tak żeby było widać na sto procent

Czesc dziewczyny słuchajcie pomóżcie mi bo mam dylemat. Jestem w 16 tyg 5 dni i mam możliwość iść dziś do lekarza bądź za tydzień w środę. Chodzi mi tu konkretnie o określenie pluci dziecka. Wiadomo ze te 16 to termin z okresu a do zapłodnienia doszło dwa tyg potem. Czekać tydzień? Tak żeby było widać na sto procent
Różnie może być :) czasem po prostu dziecko nie chce współpracować i się odwróci tyłem, a wtedy nie ma znaczenie czy idziesz w tygodniu 15t czy 25t, bo po prostu nie widać. 100% gwarancji też nikt Ci nie da, ale ogólnie płeć już w 16 tygodniu powinna być możliwa do odczytania. Ja byłam w 13t+2d to lekarz powiedział już, że raczej dziewczynka, a jak poszłam w 17t+2d to powiedział, że na bank dziewczynka.

Wow :) dużo malututkich dzieci, bardzo odważnie 😍 a powiedz mi ciężko było jak miałaś dwóch malutkich? Ja będę miała różnicę między dziećmi 16 miesięcy i się zastanawiam jak to ogarnę :D
U mnie różnica 2 lata między chłopcami więc myślę, ze trochę lżej miałam, bo 2latek to już jest rozumny. Te gorsze dni szybko się zapomina :) jeśli nie ma chorób, przeziębień (młodszy delikatniejszy, bo tez wcześniak 33tydz to miałam ciekawą zeszłą zimę z chorobami) to wszystko idzie ogarnąć i nawet nie wiem kiedy mijały te miesiące :)

U mnie w 16+5 określiła tak bez przekonania chłopca, kazała się wstrzymać z zakupami do połówkowego [emoji4] więc może lepiej ten tydzień poczekać

reklama
Hej,
Byłam wczoraj na wizycie 16+3 i pierwszy raz lekarz określił mi płeć i mówi, że jest pewien więc pozostaje tylko kwestia współpracy Twojego maluszka :)
W poprzedniej ciąży dopiero na połówkowych się dowiedziałam.

Do góry