reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

ja zawsze sie stresuje. Na chwile uspokoil mnie wynik NIFTY. Na usg prenatarnym mialam takie tetno, ze lekarz stwierdzil ze musi przeprowadzic szybko badanie bo mu tam zejde 😉
Te globulki dzis bede brala pierwszy raz - raz w tygodniu do konca ciazy.
Też zrobiłam Nifty i faktycznie uspokaja. A dlaczego masz brać raz w tygodniu?

reklama
Dziewczyny jakie jest wasze nastawienie do badań prenatalnych i USG? Mnie bardzo te badania stresują, mąż mówi, że przesadzam i coś wykracze. Czy wy macie takie przeświadczenie, że wszystko będzie ok i chodzicie na te badania bez stresu czy też się przejmujcie? Mam jeszcze 10 dni do połówkowych i myślałam, że będzie lepiej niż przed genetycznymi a tu znowu mnie zaczyna dogadać myślenie🙄 A i czy któraś brała globulki Macmiror w ciąży?
Haha, skąd ja to znam? ;)
Mój mąż też mi mówił, że takimi myślami można coś ściągnąć. Ale łatwo jest powiedzieć. Ja byłam na kwarantannie, miałam przełożone pierwsze badania prenatalne o tydzień i wypadły dwa dni po wyroku trybunału konstytucyjnego. Wszędzie były chore dzieci, uszkodzone płody itd. Jak wyszłam z badania to poczułam taką ulgę, że się popłakałam.

Dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanko.. Czy to możliwe, że od odstawienia duphastonu mogą powrócić bóle brzucha? Ostatnio na wizycie zapomnialam spytać o receptę i jak zadzwoniłam do lekarza to stwierdził że możemy odstawić i zobaczymy za kolejnej wizycie czy wracamy do niego czy nie. Ogólnie czuje co jakiś czas pobolewania podbrzusza, takie ciągniecie w pachwinach i zdarza się że kłuje mnie w kroczu :/ nie są to jakieś natarczywe bóle, po jakimś czasie przechodzą ale martwię się czy z dzieciatkiem wszystko jest okej:( i czy to odstawienie duphastonu w niczym nie zaszkodziło... Czytałam w internecie że na tym etapie te bóle są normalne ale jednak wolałabym tez poczytac, czy może któraś z Was nie miała podobnie

Dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanko.. Czy to możliwe, że od odstawienia duphastonu mogą powrócić bóle brzucha? Ostatnio na wizycie zapomnialam spytać o receptę i jak zadzwoniłam do lekarza to stwierdził że możemy odstawić i zobaczymy za kolejnej wizycie czy wracamy do niego czy nie. Ogólnie czuje co jakiś czas pobolewania podbrzusza, takie ciągniecie w pachwinach i zdarza się że kłuje mnie w kroczu :/ nie są to jakieś natarczywe bóle, po jakimś czasie przechodzą ale martwię się czy z dzieciatkiem wszystko jest okej:( i czy to odstawienie duphastonu w niczym nie zaszkodziło... Czytałam w internecie że na tym etapie te bóle są normalne ale jednak wolałabym tez poczytac, czy może któraś z Was nie miała podobnie
ja nie brałam nic, ale na bóle w pachwinach mój gin powiedział, że to od zbytniego wysiłku... O pobolewanie podbrzusza nie pytałam, bo uznałam za logiczne, że jak wszystko w środku rośnie to będzie pobolewać 😝

reklama
zęby można naprawiać w ciąży, a nawet trzeba. Zaczęłam tuż przed ciąża, potem przerwa na I trymestr i w tym tygodniu dokończyłam. W styczniu jeszcze kamien i koniecz dentystą. Znieczulenie jest miejscowe i nie ma wpływu na ciążę.

co do usg, to pierwsze bardzo mnie stresowalu. Czy będzie bilo serduszko, a Wcześniej bałam się pustego pęcherzyka. W 10 tygodniu zrobiłam nifty I od tego czasu nie Mogę się doczekać kolejnych usg. Szczególnie te typu prentalnr, teraz czekam na połówkowe. Są dłuższe, bardziej szczegółowe, można nagrać płytę :) Już odliczam dni do 23 grudnia :)

Do góry