U mnie zęby ok, ale z dziąsłami mam problem
A co się dzieje? Ja widzę u siebie, że od szczotkowania czasem krwawią trochę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie zęby ok, ale z dziąsłami mam problem
Też mi krwawią i póki co niewiele w tej kwestii pomaga.A co się dzieje? Ja widzę u siebie, że od szczotkowania czasem krwawią trochę
No niestety z infekcjami nie ma tak łatwo . Ja już 3 lek biorę aby ją zwalczyć.a jakie leki brałaś? Ja już jestem po dentyście, dał mi nawet zaświadczenie że pacjentka wyleczona.Widzę, że sporo z nas boryka się z infekcją, ja cały czas zwalczam grzybiczą, jutro kontrola
I też ostatnio odczuwam kłucie w okolicach jajników albo delikatne w podbrzuszu, może cały czas w związku z rozciąganiem.
Dziewczyny a jesteście już po wizycie u dentysty? Mam na myśli zaleczenie próchnicy w ciąży bo to dość ważna kwestia
ja zawsze sie stresuje. Na chwile uspokoil mnie wynik NIFTY. Na usg prenatarnym mialam takie tetno, ze lekarz stwierdzil ze musi przeprowadzic szybko badanie bo mu tam zejdeDziewczyny jakie jest wasze nastawienie do badań prenatalnych i USG? Mnie bardzo te badania stresują, mąż mówi, że przesadzam i coś wykracze. Czy wy macie takie przeświadczenie, że wszystko będzie ok i chodzicie na te badania bez stresu czy też się przejmujcie? Mam jeszcze 10 dni do połówkowych i myślałam, że będzie lepiej niż przed genetycznymi a tu znowu mnie zaczyna dogadać myślenie A i czy któraś brała globulki Macmiror w ciąży?
Niektóre kobiety w ciąży mają krwawienia z powodu nadziąślaka (jak się niechcący zaczepi szczoteczką) ale tu się posłużę cytatem:A co się dzieje? Ja widzę u siebie, że od szczotkowania czasem krwawią trochę
Nadziąślak ciążowy - inną nazwą tej zmiany jest nadziąślak naczyniowaty lub ziarniniak ropotwórczy. W organizmie kobiet ciężarnych dochodzi do bardzo wielu zmian, które mają za zadanie przystosować ich organizm do przebiegu ciąży. Szalejąca gospodarka hormonalna w połączeniu z nieprawidłową higieną jamy ustnej lub urazem, wpływa na powstawanie guzów ciążowych (u około 5 proc. kobiet w ciąży). Nadziąślak naczyniowy pojawia się zwykle w I trymestrze ciąży i samoistnie ustępują w III trymestrze lub po urodzeniu dziecka. Zmiany chorobowe mają kształt intensywnoczerwonej narośli, która z reguły nie powoduje żadnych dolegliwości bólowych. Guz umiejscawia się zazwyczaj na brodawkach międzyzębowych, niekiedy na brzegu dziąsła (znacznie rzadziej). Czasem wskutek niewielkiego urazu może dojść do krwawienia z guza.
My kupiliśmy 2w1 używane, ale coś od początku było z nim nie tak.. Skręcał na lewo. Więc jak już przenosiliśmy się na spacerówkę, to sprzedaliśmyDziewczyny a rozglądacie się za wózkami 2w1 czy kupujecie samą gondolę, a później osobno spacerówkę? Już kilka doświadczonych mam tak mi doradzało wlasnie, żeby postawić na samą gondolę, a później kupić lekką wygodną spacerówkę, bo ponoć te w 2w1 są duże po złożeniu i ciężkie jaki będzie wasz wybór? Zastanawiałyście się już?
Ja brałam macmiror na infekcje, narazie mam spokojDziewczyny jakie jest wasze nastawienie do badań prenatalnych i USG? Mnie bardzo te badania stresują, mąż mówi, że przesadzam i coś wykracze. Czy wy macie takie przeświadczenie, że wszystko będzie ok i chodzicie na te badania bez stresu czy też się przejmujcie? Mam jeszcze 10 dni do połówkowych i myślałam, że będzie lepiej niż przed genetycznymi a tu znowu mnie zaczyna dogadać myślenie A i czy któraś brała globulki Macmiror w ciąży?
Wiem że są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży. Teraz w drugim trymestrze jest to bezpieczniejsze niż w 1 trymestrze.A jak wygląda sprawa ze znieczuleniem u dentysty w ciazy? Bo nie ukrywam, że bez nie dam rady, mam niski próg bólu. Dobrze, że o tym piszecie to jest mobilizacja, żeby się na kontrolę zapisać