reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Widzę, że sporo z nas boryka się z infekcją, ja cały czas zwalczam grzybiczą, jutro kontrola 🙄
I też ostatnio odczuwam kłucie w okolicach jajników albo delikatne w podbrzuszu, może cały czas w związku z rozciąganiem.
Dziewczyny a jesteście już po wizycie u dentysty? Mam na myśli zaleczenie próchnicy w ciąży bo to dość ważna kwestia
No niestety z infekcjami nie ma tak łatwo . Ja już 3 lek biorę aby ją zwalczyć.a jakie leki brałaś? Ja już jestem po dentyście, dał mi nawet zaświadczenie że pacjentka wyleczona.

A jak wygląda sprawa ze znieczuleniem u dentysty w ciazy? Bo nie ukrywam, że bez nie dam rady, mam niski próg bólu. Dobrze, że o tym piszecie to jest mobilizacja, żeby się na kontrolę zapisać :)

Dziewczyny jakie jest wasze nastawienie do badań prenatalnych i USG? Mnie bardzo te badania stresują, mąż mówi, że przesadzam i coś wykracze. Czy wy macie takie przeświadczenie, że wszystko będzie ok i chodzicie na te badania bez stresu czy też się przejmujcie? Mam jeszcze 10 dni do połówkowych i myślałam, że będzie lepiej niż przed genetycznymi a tu znowu mnie zaczyna dogadać myślenie🙄 A i czy któraś brała globulki Macmiror w ciąży?
ja zawsze sie stresuje. Na chwile uspokoil mnie wynik NIFTY. Na usg prenatarnym mialam takie tetno, ze lekarz stwierdzil ze musi przeprowadzic szybko badanie bo mu tam zejde 😉
Te globulki dzis bede brala pierwszy raz - raz w tygodniu do konca ciazy.

A co się dzieje? Ja widzę u siebie, że od szczotkowania czasem krwawią trochę
Niektóre kobiety w ciąży mają krwawienia z powodu nadziąślaka (jak się niechcący zaczepi szczoteczką) ale tu się posłużę cytatem:

Nadziąślak ciążowy - inną nazwą tej zmiany jest nadziąślak naczyniowaty lub ziarniniak ropotwórczy. W organizmie kobiet ciężarnych dochodzi do bardzo wielu zmian, które mają za zadanie przystosować ich organizm do przebiegu ciąży. Szalejąca gospodarka hormonalna w połączeniu z nieprawidłową higieną jamy ustnej lub urazem, wpływa na powstawanie guzów ciążowych (u około 5 proc. kobiet w ciąży). Nadziąślak naczyniowy pojawia się zwykle w I trymestrze ciąży i samoistnie ustępują w III trymestrze lub po urodzeniu dziecka. Zmiany chorobowe mają kształt intensywnoczerwonej narośli, która z reguły nie powoduje żadnych dolegliwości bólowych. Guz umiejscawia się zazwyczaj na brodawkach międzyzębowych, niekiedy na brzegu dziąsła (znacznie rzadziej). Czasem wskutek niewielkiego urazu może dojść do krwawienia z guza.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny jeśli można to dopiszcie mnie również do wątku zamkniętego :) Ostatnio mam mało czasu na przeglądanie forum także jeśli do kogoś trzeba się zgłosić to dajcie znać :D

Dziewczyny a rozglądacie się za wózkami 2w1 czy kupujecie samą gondolę, a później osobno spacerówkę? Już kilka doświadczonych mam tak mi doradzało wlasnie, żeby postawić na samą gondolę, a później kupić lekką wygodną spacerówkę, bo ponoć te w 2w1 są duże po złożeniu i ciężkie 🤔 jaki będzie wasz wybór? Zastanawiałyście się już?
My kupiliśmy 2w1 używane, ale coś od początku było z nim nie tak.. Skręcał na lewo. Więc jak już przenosiliśmy się na spacerówkę, to sprzedaliśmy

Dziewczyny jakie jest wasze nastawienie do badań prenatalnych i USG? Mnie bardzo te badania stresują, mąż mówi, że przesadzam i coś wykracze. Czy wy macie takie przeświadczenie, że wszystko będzie ok i chodzicie na te badania bez stresu czy też się przejmujcie? Mam jeszcze 10 dni do połówkowych i myślałam, że będzie lepiej niż przed genetycznymi a tu znowu mnie zaczyna dogadać myślenie🙄 A i czy któraś brała globulki Macmiror w ciąży?
Ja brałam macmiror na infekcje, narazie mam spokoj :)

reklama
A jak wygląda sprawa ze znieczuleniem u dentysty w ciazy? Bo nie ukrywam, że bez nie dam rady, mam niski próg bólu. Dobrze, że o tym piszecie to jest mobilizacja, żeby się na kontrolę zapisać :)
Wiem że są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży. Teraz w drugim trymestrze jest to bezpieczniejsze niż w 1 trymestrze.

Do góry