reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Ja kupowałam wózek 3 w 1 i to był błąd, o ile gondola fajna, to ze spacerówki nie byłam zadowolona, teraz na pewno dokupię do tego nową spacerówkę jak brzdąc wyrośnie mi z gondoli :)
Dziewczyny, czy Was też tak bolą jajniki? Od kilku dni bardzo mnie kłuje prawy jajnik (a to na lewym mam tego torbiela), staram się jakoś funkcjonować, ale boję się, że coś jest nie tak :/ pod koniec listopada mam dopiero kolejną wizytę...
A wiesz, że dzisiaj mnie prawy zaczął kłuć trochę i też się zaczęłam zastanawiać czy wszystko okej.. Ale niby poza tym nic się nie dzieje

reklama
Ja kupowałam wózek 3 w 1 i to był błąd, o ile gondola fajna, to ze spacerówki nie byłam zadowolona, teraz na pewno dokupię do tego nową spacerówkę jak brzdąc wyrośnie mi z gondoli :)
Dziewczyny, czy Was też tak bolą jajniki? Od kilku dni bardzo mnie kłuje prawy jajnik (a to na lewym mam tego torbiela), staram się jakoś funkcjonować, ale boję się, że coś jest nie tak :/ pod koniec listopada mam dopiero kolejną wizytę...
Ja to samo, mam 3w1 i wozek strasznie ciężki. Korzystalam z gondoli i bardzo fajnie mi sie wozek prowadził. Ale spacerowa tragedia jak dla mnie. Ma ją teraz teściowa zeby spacerowki nie wozić. A nosidełko jeszcze używamy, zaraz kupimy nowe a to dla młodego zostanie. Również nie kupuje nowej gondoli, mimo ze niby szykuje się chłopak a mam w kwiaty 😉 Ale musze cos kupić dla dzieci rok po roku, bo dwóch wózków na raz nie wezmę 🙈 A podbrzusze mnie boli. Mam nadzieję, ze to dlatego że dzidzia rośnie ;)

Hej, ja znowu dawno nic nie pisalam. U nas dziś 15+2. Szykuje się na razie chłopak. W piątek mam wizytę, mam nadzieję ze wszystko ok. Prenatalne wyszly ok. Bylam u lekarza ponad tydzien temu, dal mi antybiotyk na zapalenie pęcherza, ale dalej mnie strasznie piecze. Ogólnie jestem nieco smutna przez ten wirus, mam troche spraw rodzinnych więc nieraz nie mam kiedy czytać. Powoli już kupuje rzeczy dla noworodka a brakowalo mi dla córki. Pokupowalam tez biustonosze, koszule do.kp i ciążowe, leginsy. Natomiast musze gdzies kupic koszulki bo te zwykle tshirty zaczynają cisnąć. Powoli zaczynam cieszyć się ciążą, tylko żeby wizyta przebi3gla po mojej myśli. Na razie tyle 😉 Trzymam kciuki za najbliższe wizyty😍

Ja kupiłam w Rossmannie z AA dla kobiet w ciąży do smarowania na brzuch uda i pośladki, czy będzie działał się okaże.
A dziewczyny wy wiecie już jak będziecie karmić? Kp czy mm?

Z mężem zdecydowaliśmy, że na parę razy gondoli nie będziemy kupować. Mieszkamy w małym mieszkaniu na 3 piętrze. Chcemy tylko fotelik i spacerówkę. Najlepiej, żeby ten fotelik się wpinał w stelaż wózka 🤔

Dużą masz tą torbiel ? Ja na jednym jajniku miałam jedną 7 cm i drugą 4,5 cm. Ta mniejsza zaczęła się wchłaniać duża jeszcze nie. Bardzo często mnie kłuje.

Jeśli chodzi o wózki miałam 3w1 i gondola ok fotelik też A spacerówka masakra. Także kupiłam do młodego spacerowke joie litetrax i na razie jest w piwnicy bo mój ma już 4 lata Ale zamierzam do tego dokupić gondole bo ma możliwość wlozenia adapterów. Nie będzie zbyt stylowo wyglądać Ale nie będę wydawać kasy na nowy wózek. Wolę dopłacić do fotelika.

Dziewczyny a zastanawialyscie się już może coś nad wózkiem? Bądź macie wózki po swoich dzieciach? Jeśli tak to jakie?
Ostatnio zaczęłam bardziej się interesować i trochę przeraza mnie ilość dostępnych modeli 😆 nie wiem zupełnie na jaki się za pare miesięcy zdecydować 🤣
Ja już mam faworyta. Kosztuje nieco ponad 600 zł i uważam, że nie ma sensu kupować drogich, bo wcale jakościowo nie są lepsze jak się okazało np u mojej siostry, czy znajomej, która miała wózek za 2000 zł i po kilku miesiącach się rozkraczył.

reklama
Mnie jajniki nie bolą, ale dzisiaj poraz pierwszy obudziłam się z takim dziwnym uczuciem w brzuchu jak przed okresem. Nie nazwałabym tego bólem, ale pewnie wiecie o co chodzi. Może to rozciągająca się macica, w końcu to już 17 tydzień.

Do góry