Foka_szara
Fanka BB :)
Nie napisałam, że pierwszeństwo powinno być tylko w zaawansowanej ciąży, tylko że łatwiej mi takie osoby zrozumieć to raz Dwa nawet jak ktoś ma prawo do pierwszeństwa to jest jego prawo i to co zrobi to jego sprawa, ale zawsze wypada zapytać "czy mogę" a nie robić to tak trochę "na chama", bo mi się należy. Ja mam czas i mogę posiedzieć, bo mi się nigdzie nie spieszy ale też rozumiem, że ktoś ma pracę i nie chce/nie może przepuścić osoby uprzywilejowanej.A to powiem Ci, że nie do końca się z tym zgadzam, że pierwszeństwo powinno być tylko w zaawansowanej ciąży jak ją już widać, bo szczerze mówiąc ja osobiście w zaawansowanej ciąży czułam się dużo lepiej niż w pierwszym trymestrze (właściwie pierwszych 16tygodniach pierwszej ciąży) kiedy non stop mdłości, wymioty, zawroty głowy itd. Ale wiadomo, że są różni ludzie, bo ja mimo tego jak się czułam nigdy nie skorzystałam z "przysługującego mi pierwszeństwa" ani u lekarza ani w aptece ani w sklepie. A ludzie sami też nie byli chętni, żeby mnie przepuszczać i w pierwszej ciąży zostałam przepuszczona w kolejce w sklepie 2 razy (!!!), mimo, że na jakieś zakupy chodziłam praktycznie codziennie. Jednak całkowicie jestem w stanie zrozumieć jeśli ktoś korzysta z tych przywilejów.
Ostatnia edycja: