reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Ja jak byłam w 8t0d to nie miałam monitoru przed oczami, ale ginekolog mówił do maluszka "no nie śpimy" i próbował go pobudzić do ruchu pukając w mojej pochwie tym urządzeniem. 😂
Miałam podobnie ale na prenatalnych, doktor pukała mnie w brzuch bo dziecko brzuch pokazywało :D A później maluch zrobił swojego pierwszego face palm'a :D

Dziewczyny, te które miały problem z kręgosłupem, jak to teraz wygląda u Was? Przechodzi wam trochę z czasem, czy nadal męczy?

reklama
Miałam podobnie ale na prenatalnych, doktor pukała mnie w brzuch bo dziecko brzuch pokazywało :D A później maluch zrobił swojego pierwszego face palm'a :D

Dziewczyny, te które miały problem z kręgosłupem, jak to teraz wygląda u Was? Przechodzi wam trochę z czasem, czy nadal męczy?
Ja zawsze mialam problemy z kręgosłupem, a ciąża tylko je nasila i coraz bardziej boli, zwłaszcza jak leżę rozluźniona na plecach.

Mnie bolą dość dotkliwie i dolny odcinek i górny. Zaczynam myśleć nad włączeniem jakiejś delikatnej jogi dla kobiet w ciazy, żeby trochę się porozciągać.

Mnie bolą dość dotkliwie i dolny odcinek i górny. Zaczynam myśleć nad włączeniem jakiejś delikatnej jogi dla kobiet w ciazy, żeby trochę się porozciągać.

Właśnie a ćwiczycie może coś w ciąży? Ja byłam bardzo aktywna przed ciążą, aktualnie łapię zadyszkę idąc do sklepu. Staram się jedynie robić długie spacery, na ten moment nie wyobrażam sobie podejmowania ćwiczeń z YouTubem 🙈

Ja zawsze mialam problemy z kręgosłupem, a ciąża tylko je nasila i coraz bardziej boli, zwłaszcza jak leżę rozluźniona na plecach.
No właśnie jak parę razy zrobiłam jogę (na palcach jednej ręki można policzyć ile razy w pierwszym trymestrze :p ) to jak leżałam na plecach , na podłodze to ból był najgorszy, myślałam, że nie wstanę....
A znasz jakieś filmiki albo dobrych instruktorów do jogi online?
Właśnie a ćwiczycie może coś w ciąży? Ja byłam bardzo aktywna przed ciążą, aktualnie łapię zadyszkę idąc do sklepu. Staram się jedynie robić długie spacery, na ten moment nie wyobrażam sobie podejmowania ćwiczeń z YouTubem 🙈
No własnie ja sie też nie mogę zebrać, bo prawie codziennie mi coś jest :p Doktor mi tylko powiedziała, że jeśli danego dnia będę miała skurcze brzucha to lepiej nie robić tego dnia ćwiczeń.... A w sumei miewam skurcze dosyć często....

Leżę i ryczę 😔 zaczęłam 13 tc i dzisiaj rano zauważyłam brązowy śluz. Zapisałam się jeszcze na dziś na USG wieczorem.. ale nie potrafię myśleć pozytywnie 😭

Leżę i ryczę 😔 zaczęłam 13 tc i dzisiaj rano zauważyłam brązowy śluz. Zapisałam się jeszcze na dziś na USG wieczorem.. ale nie potrafię myśleć pozytywnie 😭
Mi ginekolog powiedziała, że najważniejsze ze nie jest to żywo czerwona krew ze skrzepami!
tez plamilam na początku samym, nie przejmuj się i nie martw na zapas.. myśle ze może to jakiś krwiaczek. Ginekolog obejrzy, przepisze leki i wszysgko będzie dobrze ❣️

No właśnie jak parę razy zrobiłam jogę (na palcach jednej ręki można policzyć ile razy w pierwszym trymestrze :p ) to jak leżałam na plecach , na podłodze to ból był najgorszy, myślałam, że nie wstanę....

A znasz jakieś filmiki albo dobrych instruktorów do jogi online?

No własnie ja sie też nie mogę zebrać, bo prawie codziennie mi coś jest :p Doktor mi tylko powiedziała, że jeśli danego dnia będę miała skurcze brzucha to lepiej nie robić tego dnia ćwiczeń.... A w sumei miewam skurcze dosyć często....
Ja bardzo lubiłam przed ciąża (jak mi się chciało 😂) ćwiczyć z Małgorzata Mostowska- ona na pewno ma coś dla kobiet w ciazy, bo sama w ciazy była i nagrywała. Poza tym lubię Anatomie Jogi i justdeliciousx z polskich kanałów na youtubie, tam może nie ma nic w ciazy, ale moze coś delikatnego się znajdzie :)

reklama
Mi ginekolog powiedziała, że najważniejsze ze nie jest to żywo czerwona krew ze skrzepami!
tez plamilam na początku samym, nie przejmuj się i nie martw na zapas.. myśle ze może to jakiś krwiaczek. Ginekolog obejrzy, przepisze leki i wszysgko będzie dobrze ❣️
Mi lekarz powiedzial ze gdyby zaczelo sie krwawienie mam lezec nic innego nie robic - twierdzil ze nie ma innej metodyna to, a do niego przyjsc po ustapieniu krwawienia.

Do góry