Ja na razie tylko raz miałam zlecone badania krwi i wtedy miałam całą tą długą listę z HIV, toksoplazmozą, różyczką i innymi podstawowymi badaniami. I ostatnio nic mi lekarz nie zlecał. Następna wizyta 23.11 i zobaczę czy wtedy coś będę musiała robić.Ja już po wizycie, następna 2 grudnia. Płci nie znam bo nie chciało współpracować, obecnie z usg14+2 z om14+1.
Z ta ciągnąca piersią mam skierowanie na usg piersi.
Czy Wy też macie praktycznie na każdej wizycie skierowanie na badania krwi?
reklama
becia.25
Fanka BB :)
Tak ja na kolejna wizytę także mam robić morfologię plus mocz. Już jedne badania krwi za mną.Ja już po wizycie, następna 2 grudnia. Płci nie znam bo nie chciało współpracować, obecnie z usg14+2 z om14+1.
becia.25
Mam do was takie pytanie czy na usg około 9t6d (jeśli nie miałyście w 9+.. to może w 10?) Wasze dzieciaczki już się ruszały? Jakoś się zmartwiłam bo oglądałam właśnie sobie filmik z moja dzidzia i niestety nie ruszała się nic a nic.. serduszko biło ale nie było tych ruchów.. ginekolog nic nie powiedziała złego, wręcz przeciwnie ze super dzidziuś urósł i ze wszystko dobrze.. ale jakoś teraz zaczęło mi to nie dawać spokoju.. we wtorek mam prenatalne i zaczynam się już dosyć mocno stresować chyba to dlatego :/
A tak z ciekawości...czemu tą glukozę tak wcześnie robisz? Masz jakieś problemy z cukrem/cukrzycą? Pytam, bo zazwyczaj jest ono robione pomiędzy 24 a 28 tyg ciąży i ja na pewno będę miała robione tylko raz właśnie wtedy.Ja już miałam 2 morfologie, tsh i te hivy, różyczki, toksoplazmozy, grupę krwii itp. Teraz mam skierowanie na HBs, hcv, pełną morfologie i mocz z posiewem, no i tą glukoze muszę dorobić.
U mnie na pewno się ruszało, bo pamiętam jak ginekolog mówił, że mały wariatMam do was takie pytanie czy na usg około 9t6d (jeśli nie miałyście w 9+.. to może w 10?) Wasze dzieciaczki już się ruszały? Jakoś się zmartwiłam bo oglądałam właśnie sobie filmik z moja dzidzia i niestety nie ruszała się nic a nic.. serduszko biło ale nie było tych ruchów.. ginekolog nic nie powiedziała złego, wręcz przeciwnie ze super dzidziuś urósł i ze wszystko dobrze.. ale jakoś teraz zaczęło mi to nie dawać spokoju.. we wtorek mam prenatalne i zaczynam się już dosyć mocno stresować chyba to dlatego :/
Spokojnie nie ma się co martwić. Ja jak byłam w 8+4 To delikatnie rączką i chyba nóżki jakoś tak było.widac jak ułożyło. Ale to też nie specjalnie. Teraz w 12+2 na usg pięknie współpracowalo i machala rączkami A najbardziej nogami. Też się kręciła na bokiMam do was takie pytanie czy na usg około 9t6d (jeśli nie miałyście w 9+.. to może w 10?) Wasze dzieciaczki już się ruszały? Jakoś się zmartwiłam bo oglądałam właśnie sobie filmik z moja dzidzia i niestety nie ruszała się nic a nic.. serduszko biło ale nie było tych ruchów.. ginekolog nic nie powiedziała złego, wręcz przeciwnie ze super dzidziuś urósł i ze wszystko dobrze.. ale jakoś teraz zaczęło mi to nie dawać spokoju.. we wtorek mam prenatalne i zaczynam się już dosyć mocno stresować chyba to dlatego :/
tak, ja po kazdej wizycie mam skierowanie na morfologie,mocz, potas i bialko calkowiteJa już po wizycie, następna 2 grudnia. Płci nie znam bo nie chciało współpracować, obecnie z usg14+2 z om14+1.
Ksenia975
Ja jak byłam w 8t0d to nie miałam monitoru przed oczami, ale ginekolog mówił do maluszka "no nie śpimy" i próbował go pobudzić do ruchu pukając w mojej pochwie tym urządzeniem.Mam do was takie pytanie czy na usg około 9t6d (jeśli nie miałyście w 9+.. to może w 10?) Wasze dzieciaczki już się ruszały? Jakoś się zmartwiłam bo oglądałam właśnie sobie filmik z moja dzidzia i niestety nie ruszała się nic a nic.. serduszko biło ale nie było tych ruchów.. ginekolog nic nie powiedziała złego, wręcz przeciwnie ze super dzidziuś urósł i ze wszystko dobrze.. ale jakoś teraz zaczęło mi to nie dawać spokoju.. we wtorek mam prenatalne i zaczynam się już dosyć mocno stresować chyba to dlatego :/

reklama
A tak z ciekawości...czemu tą glukozę tak wcześnie robisz? Masz jakieś problemy z cukrem/cukrzycą? Pytam, bo zazwyczaj jest ono robione pomiędzy 24 a 28 tyg ciąży i ja na pewno będę miała robione tylko raz właśnie wtedy.
Gin tak zalecił, bo stwierdził, że z poprzedniej ciąży dziecko bylo duże (ponad 4 kg) i dobrze byłoby to zrobić wcześniej.