reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Ile kobiet, tyle historii w google. Co prawda nie jest to żywa krew, ale jednak coś się dzieje. Dla mnie pojawienie się krwi czy plamien to jedna myśl.. tutaj w dk nie dostanę luteiny itp. więc będę zdana sama na siebie.

reklama
Cześć Dziewczyny,
podczytuję was regularnie ale nie miałam odwagi tu się udzielać, dziś dopiero odetchnęłam z ulgą i mogę się już przywitać jako majowa mama wg OM 18.05 a z USG wyszło 16.05. Ostatni tydzień przeżywałam koszmarny stres w związku z wynikiem PAPPA trisomia 21 1:328, wiem że wiek też pomogł mi w zwiększeniu ryzyka 38lat. USG prenatalne wyszło bardzo dobrze, a tydzień poźniej telefon z wynikami PAPPA i załamka- Pani doktor wcale mnie nie pocieszała, że to jednak statystyka tylko przekazywała mi tą wiadomość w taki sposób, jakby ta trisomia już została potwierdzona. Od razu następnego dnia zrobiłam Nifty Pro (zeszły piątek) i do dziś czwartek rano przeżywałam stres. O godz. 10:00 dostałam wyniki- wszytkie trisomie niskie ryzyko i zdrowy chłopiec :) Piszę szczegółowo od kiedy czekalam na wynik, bo ostatnie dni tylko przekopyałam internet kto ile czekał na wynik i jaki miał wynik PAPPA. Może to komuś pomoże. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :*

Cześć Dziewczyny,
podczytuję was regularnie ale nie miałam odwagi tu się udzielać, dziś dopiero odetchnęłam z ulgą i mogę się już przywitać jako majowa mama wg OM 18.05 a z USG wyszło 16.05. Ostatni tydzień przeżywałam koszmarny stres w związku z wynikiem PAPPA trisomia 21 1:328, wiem że wiek też pomogł mi w zwiększeniu ryzyka 38lat. USG prenatalne wyszło bardzo dobrze, a tydzień poźniej telefon z wynikami PAPPA i załamka- Pani doktor wcale mnie nie pocieszała, że to jednak statystyka tylko przekazywała mi tą wiadomość w taki sposób, jakby ta trisomia już została potwierdzona. Od razu następnego dnia zrobiłam Nifty Pro (zeszły piątek) i do dziś czwartek rano przeżywałam stres. O godz. 10:00 dostałam wyniki- wszytkie trisomie niskie ryzyko i zdrowy chłopiec :) Piszę szczegółowo od kiedy czekalam na wynik, bo ostatnie dni tylko przekopyałam internet kto ile czekał na wynik i jaki miał wynik PAPPA. Może to komuś pomoże. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :*
Witaj, ciesze sie ze wszystko ok🙂

Ile kobiet, tyle historii w google. Co prawda nie jest to żywa krew, ale jednak coś się dzieje. Dla mnie pojawienie się krwi czy plamien to jedna myśl.. tutaj w dk nie dostanę luteiny itp. więc będę zdana sama na siebie.
w poprzrdniej ciazy jak pojawilo sie delikatne krwawienie inny lekarz kazal mi zwiekszyc dawke duphastony z 2 razy dziennie do 3 tabletek dziennie. Trzymam kciuki by wszystki dobrze sie skonczylo

Jesli masz mozliwosc zbadaj poziom progesteronu jak wyjdzie dobry to nie musisz brac luteiny i nie bedziesz musiala sie martwić ze ci jej tam nie przpeisali.
Jesli to brazowe plamienie to spokojnie, czesto sie zdarza bo plod nie zajmuje calej macicy i z tej pustej przestrzeni moze sie cos zluszczac. Ja np mialam mega silne krwawienie z krwia zywa czerwona lało sie po nogach po podlodze a okazalo sie ze dzieciaczek zyje :) a mi pekl krwiak

Cześć Dziewczyny,
Gratuluje ze wszystko ok. Dodam że penwie glownym powodem dosc wysokiego ryzyka byl wiek. Dobrze ze zrobiłas nifty i juz mozesz byc spokojna :)
Test pappa na tym niestety polega że u 5%kobiet wywoła niepokoj ale zawsze warto wiecej sprawdzić niż sie zdziwic po porodzie

Mamy ten sam termin :) dziś 12+4. W poniedziałek miałam prenatalne i wszystko wyszło prawidłowo na 70 % dziewczynka.
Ale lekarz skierował mnie na pappe którą wykonałam na drugi dzień. Chce sprawdzić wydolność łożyska i poziom markerów biochemicznych (Tak mi tłumaczy) ja wogóle nie chciałam robić. No ale jak.chce mieć czarno na białym żeby nic mu nie zarzucić. Wyniki wyśle mu na telefon i opis odsyła mi tak samo.

A jeśli chodzi o ruchy to czułam muskanie od 18 tc w pierwszej ciąży. I było to tak specyficzne że wiedziałam że to dzidzia A nie np jelita. A teraz mam dziwne sytuację jak leżę na brzuchu wieczorem to czuje taką kuleczke która jakby muska A wieczorem jak stoję to widzę jak się na dole brzucha przesuwa. Ale moje maleństwo ma tylko 5,5 cm Więc to nie dzidzia A na pewno trawienie. No chyba że też czujecie coś podobnego ?

Oooo jak super :) ja mam dziś ostatni dzień 12 tc i jutro wchodzimy w 13 :) jutro tez reszta badań, No i badania na płeć dziecka z krwi :) już nie mogę się doczekać No i strach niemały, mam nadzieję, że wszystko będzie w jak najlepszym porządku :)

Jesli masz mozliwosc zbadaj poziom progesteronu jak wyjdzie dobry to nie musisz brac luteiny i nie bedziesz musiala sie martwić ze ci jej tam nie przpeisali.
Jesli to brazowe plamienie to spokojnie, czesto sie zdarza bo plod nie zajmuje calej macicy i z tej pustej przestrzeni moze sie cos zluszczac. Ja np mialam mega silne krwawienie z krwia zywa czerwona lało sie po nogach po podlodze a okazalo sie ze dzieciaczek zyje :) a mi pekl krwiak
O matko 😯 całe szczęście zakończyło się u Ciebie wszystko dobrze 👍
Właśnie brązowe, z rana było sporo, teraz zauważam tylko w środku.. wiesz z jednej strony wczorajszy dzień był mega stresujący, dwa dni temu skończyła mi się luteina która miałam jeszcze z Polski 🤦 i brałam profilaktyczne. Więc może też od tego.

reklama
Do góry