reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

A gdzie masz to prenatalne? Kazda klinika\gabinet torche inaczej robia. Ale z reguly jest tak ze idziesz na usg genetyczne i mowisz ze tez chcesz pappe i oni pobieraja krew albo np ci mowia zebys jutro rano przyszla na pobranie. I wtedy jak lekarz bedzie mial wyniki krwi to opisze ci wsyztsko razem z usg i oszacuje ryzyko.
Bo jak zrobisz samo usg to bedziesz miala tylko parametry podane np Nt tyle i tyle, bez zadnego komenatrza
Mam w salve medica w Łodzi 😊

reklama
Odnosnie badan prenatalnych to polecam kazdemu zrobic usg i pappe. Wiadomo czasem pappa da wieksze ryzyko a dziecko zdrowe ale pozwala tez wykryc sytuacje w ktorych dziecko jest faktycznie chore.
Ja nie mialam obciążeń, wszyscy zdrowi, 28 lat i wyszedl zespol downa, wiec nie wiadomo na kogo trafi.

Dziewczyny czytam o testach genetycznych z krwi matki że określają również płeć dziecka. Ile to kosztuje i jak to się nazywa? Robiła teraz któraś z was to i zna już płeć?

Dziewczyny czytam o testach genetycznych z krwi matki że określają również płeć dziecka. Ile to kosztuje i jak to się nazywa? Robiła teraz któraś z was to i zna już płeć?

Sanco, Harmony, Nifty. Osobiście robiłam Nifty Pro poznałam płeć + wykluczyłam dużą część chorób genetycznych.

reklama
Ja się ciągle zastanawiam co z tą pappa. Ginekolog powiedział, że nie widzi powodu, żebym musiała robić.. W grupie ryzyka nie jestem i usg wyszło ładnie.
Mam nerwice lękową, boję się też tego, że to statystyka..wynik może być przekłamany, a co się nabawie nerwow to moje.
Już sama nie wiem . Póki co jestem zapisana j myślę 🤔

Do góry