reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

A gdzie masz to prenatalne? Kazda klinika\gabinet torche inaczej robia. Ale z reguly jest tak ze idziesz na usg genetyczne i mowisz ze tez chcesz pappe i oni pobieraja krew albo np ci mowia zebys jutro rano przyszla na pobranie. I wtedy jak lekarz bedzie mial wyniki krwi to opisze ci wsyztsko razem z usg i oszacuje ryzyko.
Bo jak zrobisz samo usg to bedziesz miala tylko parametry podane np Nt tyle i tyle, bez zadnego komenatrza
Mam w salve medica w Łodzi 😊

reklama
Odnosnie badan prenatalnych to polecam kazdemu zrobic usg i pappe. Wiadomo czasem pappa da wieksze ryzyko a dziecko zdrowe ale pozwala tez wykryc sytuacje w ktorych dziecko jest faktycznie chore.
Ja nie mialam obciążeń, wszyscy zdrowi, 28 lat i wyszedl zespol downa, wiec nie wiadomo na kogo trafi.

Dziewczyny czytam o testach genetycznych z krwi matki że określają również płeć dziecka. Ile to kosztuje i jak to się nazywa? Robiła teraz któraś z was to i zna już płeć?

Dziewczyny czytam o testach genetycznych z krwi matki że określają również płeć dziecka. Ile to kosztuje i jak to się nazywa? Robiła teraz któraś z was to i zna już płeć?

Sanco, Harmony, Nifty. Osobiście robiłam Nifty Pro poznałam płeć + wykluczyłam dużą część chorób genetycznych.

reklama
Ja się ciągle zastanawiam co z tą pappa. Ginekolog powiedział, że nie widzi powodu, żebym musiała robić.. W grupie ryzyka nie jestem i usg wyszło ładnie.
Mam nerwice lękową, boję się też tego, że to statystyka..wynik może być przekłamany, a co się nabawie nerwow to moje.
Już sama nie wiem . Póki co jestem zapisana j myślę 🤔

Do góry