reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Nie mogę się już doczekać pierwszych ruchów dzieciaczka a wy? 😁
Podobno kobiety, które już rodziły, wcześniej je odczuwają. Jestem w 15t3d i jestem szczupła, więc wyczekuję tego momentu, a czas leci bardzo szybko. Nie mogę uwierzyć, że już tyle tygodni minęło. Niektóre kobitki już w 16, czy 17 tc czuły delikatne muśnięcia. 😃

No pewnie :) ja pierwszy raz w pierwszej ciąży w święta wielkanocne poczułam. Siedziałam u rodziny długo zgięta do przodu w jednej pozycji i nagle łup od środka, że się wyprostowałam :D ale to jednorazowe było i na kolejne musiałam jeszcze poczekać ;) Za to potem jak mi potrafił w żebra od spodu przyłożyć to nikomu nie życzę...

reklama
No pewnie :) ja pierwszy raz w pierwszej ciąży w święta wielkanocne poczułam. Siedziałam u rodziny długo zgięta do przodu w jednej pozycji i nagle łup od środka, że się wyprostowałam :D ale to jednorazowe było i na kolejne musiałam jeszcze poczekać ;) Za to potem jak mi potrafił w żebra od spodu przyłożyć to nikomu nie życzę...
A w którym tygodniu byłaś jak pierwszy raz poczułaś? 🙂

Nie mogę się już doczekać pierwszych ruchów dzieciaczka a wy? 😁
Podobno kobiety, które już rodziły, wcześniej je odczuwają. Jestem w 15t3d i jestem szczupła, więc wyczekuję tego momentu, a czas leci bardzo szybko. Nie mogę uwierzyć, że już tyle tygodni minęło. Niektóre kobitki już w 16, czy 17 tc czuły delikatne muśnięcia. 😃
Ja tez się nie mogę doczekać ale u mnie długa droga jeszcze bo dopiero 11t4d. tez jestem szczupła i mam nadzieje ze szybko poczuje, ale mam koleżankę identycznej postury do mojej i także jest w ciąży w 25 tygodniu. Ruchy córeczki poczuła dopiero w 20 tyg :/ mam nadzieje ze ja będę miała to szczęście poczuć je wcześniej. ❤️
choc ja dopiero czekam na prenatalne.. mam je za tydzień, mam nadzieje ze z moim maleństwem wszystko dobrze🥺

Ja tez się nie mogę doczekać ale u mnie długa droga jeszcze bo dopiero 11t4d. tez jestem szczupła i mam nadzieje ze szybko poczuje, ale mam koleżankę identycznej postury do mojej i także jest w ciąży w 25 tygodniu. Ruchy córeczki poczuła dopiero w 20 tyg :/ mam nadzieje ze ja będę miała to szczęście poczuć je wcześniej. ❤️
choc ja dopiero czekam na prenatalne.. mam je za tydzień, mam nadzieje ze z moim maleństwem wszystko dobrze🥺
u mnie dzis zaczynam 11 tydzien, badania w przyszlym tygodniu.....tez bardzo sie stresuje. Szczegolnie, ze od poczatku z objawow bola mnie tylko piersi

@ciociaAsia na pewno to rozpoznasz :) we wcześniejszych tygodniach czułam jedynie takie właśnie 'muskanie' w brzuchu i tylko jak sobie leżałam na plecach. Potem czułam jak maluch wypycha się, i to już było widać, bo miałam na brzuchu po jednej stronie tylko wyraźną górkę :) a na końcu dopiero były wyraźne kopniaki :)

20, razem z testem pappa
A ja w sumie nie wiem jak to z tą pappa. Zapisałam się do ginekologa na usg prenatalne po prostu.. ewentualnie mogłam jeszcze wybrać test pappa konsultacja z wynikami. Ale zapisałam się na samo prenatalne. Jak powiem ze chce zrobić pappe to po prostu mi tam zrobią czy powinnam przyjść z wynikami i on mi je zinterpretuje? Nie wiem jak to ugryźć. Z drugiej strony naczytałam się ze pappa to statystyki i nie warto robić z jednej strony m, inni mówią żeby robić i nie wiem

A ja w sumie nie wiem jak to z tą pappa. Zapisałam się do ginekologa na usg prenatalne po prostu.. ewentualnie mogłam jeszcze wybrać test pappa konsultacja z wynikami. Ale zapisałam się na samo prenatalne. Jak powiem ze chce zrobić pappe to po prostu mi tam zrobią czy powinnam przyjść z wynikami i on mi je zinterpretuje? Nie wiem jak to ugryźć. Z drugiej strony naczytałam się ze pappa to statystyki i nie warto robić z jednej strony m, inni mówią żeby robić i nie wiem
bardziej chodzi chyba o ocene stopnia ryzyka....test podobno pozwala nalepsze oszacowanie tego ryzyka. Zaleca sie aktualnie chyba jego wykonanie bez wzgledu na wiek i inne wskazania

reklama
bardziej chodzi chyba o ocene stopnia ryzyka....test podobno pozwala nalepsze oszacowanie tego ryzyka. Zaleca sie aktualnie chyba jego wykonanie bez wzgledu na wiek i inne wskazania
Mi tak samo gin powiedział.
Btw, właśnie wróciłam z wizyty, wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że zapomniałam odebrać cytologię przed wizytą i dopiero po się okazało, że II grupa mi wyszła. Zła jestem na siebie jak nie wiem. 😡

Do góry