Ja wizytę mam w środę więc dopytam. Co do klucia serca może są to nerwobole? Ktoś kiedyś mi powiedział, że serce nie kluje i właśnie to mogą byc takie nerwobole, stresujesz sie, denerwujesz ostatnio? ale wiadomo ja znawca nie jestem.Mnie tez bolą, szczególnie lewa. I od jakiegoś czasu kuje mnie serce, takie chwilowe napady bólu. Skonsultuje to z lekarzem, ale wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.
reklama
Foka_szara
Fanka BB :)
Mój lekarz ma wszystkie potrzebne "papiery" i certyfikaty, więc wszystko u mnie odbywa się w jednym miejscu.Dziewczyny, a czy badanie połówkowe będziecie robić u swoich lekarzy prowadzących? Bo zastanawiam się czy jak pierwsze badanie prenatalne robiłam gdzie indziej to połówkowe tez tam? Czy to już każdy lekarz ogarnia
Ja wizytę mam w środę więc dopytam. Co do klucia serca może są to nerwobole? Ktoś kiedyś mi powiedział, że serce nie kluje i właśnie to mogą byc takie nerwobole, stresujesz sie, denerwujesz ostatnio? ale wiadomo ja znawca nie jestem.
Tyle co trochę się stresuje ciążą czy wszystko dobrze, bo to moja pierwsza najczęściej te bóle mam wieczorem i jak już się położę do łóżka na noc.
Sosna108
Polowkowe tez sie robi u lekarzy ktorzy sie w tym specjalizują. Moi ginekolodzy nie maja uprawnien, umawiam sie do innego.
Jesli chodzi o kwote do wyplaty L4 to teoretycznie jest to 12 ostatnich miesiecy, lub 6 w twoim przypadku. Ale praktycznie to jest to bardziej skomplikowane i niektore meisace moga sie nie wliczac np jak bylo sie iles tam dni na l4. Ja tego nie ogarniam. Jeszcze gorzej to policzyc na macierzynskim bo to nie ejst tak ze bierzesz 12msc i dzielisz na 12. Sa pewne wykluczenia i niektore meisace odpadaja itp
Jesli chodzi o kwote do wyplaty L4 to teoretycznie jest to 12 ostatnich miesiecy, lub 6 w twoim przypadku. Ale praktycznie to jest to bardziej skomplikowane i niektore meisace moga sie nie wliczac np jak bylo sie iles tam dni na l4. Ja tego nie ogarniam. Jeszcze gorzej to policzyc na macierzynskim bo to nie ejst tak ze bierzesz 12msc i dzielisz na 12. Sa pewne wykluczenia i niektore meisace odpadaja itp
becia.25
Dziewczyny a mam takie pytanie bo trochę się niepokoje.
moja ginekolog przepisała mi ostatnio do brania magnez b6 forte 2 razy dziennie. Ja biorę także witaminy mama dha premium w których także jest magnez w ilości 200 Mg.
Nie wiem czemu mam przyjmować aż tyle tego magnezu.. jakoś się martwię ze od nadmiaru może mi coś zaszkodzić, ginekolog powiedziała ze mimo ze biorę już witaminy z magnezem ten magne b6 forte także mam brać.. mam mętlik wglowie
moja ginekolog przepisała mi ostatnio do brania magnez b6 forte 2 razy dziennie. Ja biorę także witaminy mama dha premium w których także jest magnez w ilości 200 Mg.
Nie wiem czemu mam przyjmować aż tyle tego magnezu.. jakoś się martwię ze od nadmiaru może mi coś zaszkodzić, ginekolog powiedziała ze mimo ze biorę już witaminy z magnezem ten magne b6 forte także mam brać.. mam mętlik wglowie
ciociaAsia
Mnie też często coś tam kluje, w klatce piersiowej, zauważyłam, że jak wymiotuje to mocniej.. może też jakieś podrażnieniaTyle co trochę się stresuje ciążą czy wszystko dobrze, bo to moja pierwsza najczęściej te bóle mam wieczorem i jak już się położę do łóżka na noc.
Jestem po badaniach, uff, wszystko ładnie <3 Płci co prawda nie znam, ale maluch współpracował i wszystko co lekarz chciał to zobaczyliśmy. Miałam problemy z kosmówka, też już wszystko ładnie
ciociaAsia
Też tak mam, plus potrafi mnie to obudzić w nocy. Stres na pewno robi swojeTyle co trochę się stresuje ciążą czy wszystko dobrze, bo to moja pierwsza najczęściej te bóle mam wieczorem i jak już się położę do łóżka na noc.
Sosna108
W mama dha premium magnez jest w postaci tlenku magnezu czyli przyswaja sie kilka procent. Nie masz co sie bac że przedawkujesz. Mi lekarka tez zlecila magne b6 forte 3x1. Lekarze to zalecaja bo to lek i jest standaryzowany na ilosc jonów magazu w jednej tabletceDziewczyny a mam takie pytanie bo trochę się niepokoje.
Jak cudownie jest czytać o USG połówkowym... A jeszcze niedawno były tylko dwie kreseczki! Czas tak szybko leciDziewczyny, a czy badanie połówkowe będziecie robić u swoich lekarzy prowadzących? Bo zastanawiam się czy jak pierwsze badanie prenatalne robiłam gdzie indziej to połówkowe tez tam? Czy to już każdy lekarz ogarnia
reklama