reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Bolą was piersi? Jak leżę i przekrecam się z boku na przykład na plecy to jedna mnie boli tak jakby się miała rozerwać, a z drugą tak nie mam.

Bolą was piersi? Jak leżę i przekrecam się z boku na przykład na plecy to jedna mnie boli tak jakby się miała rozerwać, a z drugą tak nie mam.
Mnie w sumie nie bolą :) ale ja jestem na etapie odstawiania młodego od cycka, jeszcze kilka tygodni temu jadł po 10 razy dziennie (i wtedy mnie bolały), a teraz przystawiam go po max 2-3 razy na dobę i ledwo co pociumka, więc dla mnie to jest ulga :)

Mnie tez bolą, szczególnie lewa. I od jakiegoś czasu kuje mnie serce, takie chwilowe napady bólu. Skonsultuje to z lekarzem, ale wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.

Dziewczyny a wracając jeszcze do tematu L4 i macierzyńskiego. Powiedzcie mi proszę jak to w końcu jest. Mam umowę o pracę od czerwca tego roku (na czas nieokreślony) w dużej korporacji. Jak to jest z liczeniem wypłaty na L4? Bo wiem, że z kodem B jest 100%. Tylko spotkałam się z opiniami znajomych, że wypłata jest średnią z ostatnich 12 miesięcy, ja znów przeczytałam na stronie prawnej że można też policzyć rzeczywisty czas przepracowany (czyli w moim przypadku średnia z ostatnich 6 miesięcy). Dodam, że wcześniej umowy o pracę nie miałam. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i wie jak to w końcu jest? Na razie na L4 się nie planuje wybrać bo i tak jestem na home office ale kręgosłup już mi coraz bardziej dokucza i nie wiem jak długo będę jeszcze w stanie siedzieć po 8h przed komputerem ;/

reklama
Dziewczyny, a czy badanie połówkowe będziecie robić u swoich lekarzy prowadzących? Bo zastanawiam się czy jak pierwsze badanie prenatalne robiłam gdzie indziej to połówkowe tez tam? Czy to już każdy lekarz ogarnia 😁

Do góry