reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Bolą was piersi? Jak leżę i przekrecam się z boku na przykład na plecy to jedna mnie boli tak jakby się miała rozerwać, a z drugą tak nie mam.

Bolą was piersi? Jak leżę i przekrecam się z boku na przykład na plecy to jedna mnie boli tak jakby się miała rozerwać, a z drugą tak nie mam.
Mnie w sumie nie bolą :) ale ja jestem na etapie odstawiania młodego od cycka, jeszcze kilka tygodni temu jadł po 10 razy dziennie (i wtedy mnie bolały), a teraz przystawiam go po max 2-3 razy na dobę i ledwo co pociumka, więc dla mnie to jest ulga :)

Mnie tez bolą, szczególnie lewa. I od jakiegoś czasu kuje mnie serce, takie chwilowe napady bólu. Skonsultuje to z lekarzem, ale wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.

Dziewczyny a wracając jeszcze do tematu L4 i macierzyńskiego. Powiedzcie mi proszę jak to w końcu jest. Mam umowę o pracę od czerwca tego roku (na czas nieokreślony) w dużej korporacji. Jak to jest z liczeniem wypłaty na L4? Bo wiem, że z kodem B jest 100%. Tylko spotkałam się z opiniami znajomych, że wypłata jest średnią z ostatnich 12 miesięcy, ja znów przeczytałam na stronie prawnej że można też policzyć rzeczywisty czas przepracowany (czyli w moim przypadku średnia z ostatnich 6 miesięcy). Dodam, że wcześniej umowy o pracę nie miałam. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i wie jak to w końcu jest? Na razie na L4 się nie planuje wybrać bo i tak jestem na home office ale kręgosłup już mi coraz bardziej dokucza i nie wiem jak długo będę jeszcze w stanie siedzieć po 8h przed komputerem ;/

reklama
Dziewczyny, a czy badanie połówkowe będziecie robić u swoich lekarzy prowadzących? Bo zastanawiam się czy jak pierwsze badanie prenatalne robiłam gdzie indziej to połówkowe tez tam? Czy to już każdy lekarz ogarnia 😁

Do góry