reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Odczuwa któraś swędzenie pochwy?
Dzisiaj dosyć mnie to męczyło, coś czuję że to będzie infekcja :/
Ciężko poznać bo mam upławy, od dłuższego czasu....
Czytałam gdzieś se też twardy brzuch jest jednym z objawów oprócz swędzenia, czy upławów, ale ciężko mi stwierdzić , czy mam twardy brzuch czy to mega wzdęcia :D
Któraś miała podobnie?

Mnie to swędzi, a nawet czesem piecze. Mam małą nadżerkę. Świąd w ciąży występuje i jest to niby normalne, bo tam się pH zmienia. Z własnego doświadczenia wiem, że najczęściej swędzi kiedy jest się w miejscu publicznym, np. łażenie po sklepie😂 Jeżeli to Cię niepokoi to lekarz powinien sprawdzić co się tam dzieje. Lepiej czasem dmuchać na zimno 🙂

reklama
Dziewczyny a macie takie różne wahania nastroju? W sensie dzisiaj mam jakiegoś doła koszmarnego i zastanawiam się czy sobie poradzę czy będę dobrą mamą.. dzisiaj nie czuje się szczęśliwa z powodu ciąży.. zdarzają Wam się takie dni?

Zdarzają się. Ja boję się CC i często o tym myślę, że jakieś komplikacje będą. Mam przez to złe sny np, że brzuch zszyty był czerwoną sznurówką albo szwy puszczają i wielka dziura jest😁 Często mam doła i lecą łzy🙂 Po burzy wychodzi słońce ☀️

Tak jest to badanie 3D/4D🙂 Na monitorze widziałam w kolorze pomarańczowym. W galerii google sprawdź sobie jak to wygląda mniej więcej🙂 Kalka w drukarce jest czarna stąd to zdjęcie jest czarno-białe🙂 Ooo to musisz sprawdzić np. na stronie internetowej ginekologa czy jest możliwość robienia takiego USG albo po prostu zapytaj, bo to musi być nowszy sprzęt🙂 U mnie w mieście tylko chyba 3 takie sprzęty są, a reszta to zabytki. Też jestem w pierwszej ciąży i ten obraz bardzo mi pomaga😍
A ile Cię kosztował taki obraz 3D/4D?

Dziewczyny, czy ktoraś jutro też ma wizytę? Strasznie się stresuje, mam nadzieję że z maluchem wszystko okej... Niech już się skończy ten 1 trymestr bo dp głowy można dostać :p
Ja wizytuje dopiero 29.10w czwartek wiec jeszcze tyle czasu.. 😅🙈 kurcze chyba będę rodzic ostatnia z Was wszystkich 😁 termin z usg mam na 28 maja a z om na 30, a znając życie może wyjdzie ze urodzę w czerwcu 😂

Cześć dziewczyny :) ja byłam wczoraj na wizycie. Wg usg jest 8+4 (na wczoraj ) A wg om 9+2 Ale tego się spodziewałam bo owu miałam później. Maluch ma 2cm i pięknie bije serducho. Niestety moje ogromne torbiele się nie zmniejszyły. Z jednej strony dobrze że nie urosły. Także oszczędny tryb życia i czekam na rozwój wydarzeń. Liczę na to że się wchłoną i nie pękną. Jeśli nie to po 14 tc zalecana jest operacja. Ale tego do myśli nie dopuszczam jeszcze.
Dziewczyny, a czy któraś z Was dostaje skurczy? Nie nie chodzi mi oczywiście o porodowe tylko zwykłe skurcze gdzieś na ciele :) Co z tym robicie bierzecie magnez? Ja w pierwszej ciąży miałam czasem dość silne skurcze łydki i zaczęłam łykać Aspargin a teraz wczoraj mi się pierwszy skurcz przytrafił :/ ale taki masakrycznie mocny, w łydce, aż się obudziłam prawie z krzykiem, ale zapanowałam nad sobą ostatkiem sił, żeby synka nie obudzić. I dziś mam na całej tej łydce "zakwas" :( I się zastanawiam czy zacząć łykać ten magnez czy co...a wolałabym uniknąć, bo to są bardzo duże tabletki a ja mam problemy z połykaniem tabletek 😂
Ja od początku ciąży nawet przed już brałam magnez (przepisany od lekarza) w celu zmniejszenia bólu brzucha i odczuwania rozciągania macicy. Polecam cytrynian magnezu o wiele lepiej się wchłania. Jest bezpieczny w ciąży. Mnie nic nie boli.
A ile Cię kosztował taki obraz 3D/4D?
Mi lekarz od razu pokazał w 3D i jest to w cenie wizyty :)

Załączniki

• 20201019_173501.jpg
    20201019_173501.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 61
  • 20201019_173505.jpg
    20201019_173505.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 64
Cześć dziewczyny :)

Jestem aktualnie w 9tc. Wg usg termin na 24.05.
W tamtym tygodniu byłam na wizycie i widziałam śliczny zarodek z bijącym serduszkiem. Ginekolog kolejną wizytę zaplanowała mi za miesiąc i będą to już badania prenatalne. Nie wiem czy wytrzymam tyle czasu, bo pierwsza moja ciąża obumarła.

Życzę dużo zdrówka :)

reklama
Dziewczyny, czy wykonujecie jakieś ćwiczenia polecane dla pierwszego trymestru? Jestem typem sportowca i nie chciałabym całkowicie rezygnować z aktywności fizycznej, a że zaczynam się trochę lepiej czuć, to chciałabym też zacząć się ruszać. To też z resztą wpłynie pozytywne na samopoczucie.
Ja jak narazie zrobiłam dwa razy jogę :p przed zajściem w ciążę ćwiczyłam w miarę regularnie, ale teraz jest mi dosyć ciężko, mdłości, zmęczenie.. np. dzisiaj po pracy chciałam zrobić jogę ale mnie spałam pół nocy, więc raczej dzisiaj znowu nic nie zrobię :/ chyba najlepiej się nie nastawiać i jak się będziesz czuła lepiej to ćwiczyć ;D
Mnie to swędzi, a nawet czesem piecze. Mam małą nadżerkę. Świąd w ciąży występuje i jest to niby normalne, bo tam się pH zmienia. Z własnego doświadczenia wiem, że najczęściej swędzi kiedy jest się w miejscu publicznym, np. łażenie po sklepie😂 Jeżeli to Cię niepokoi to lekarz powinien sprawdzić co się tam dzieje. Lepiej czasem dmuchać na zimno 🙂
No właśnie sama nie wiem, ale tak, to prawda w miejscach publicznych najbardziej swędzi :D próbuje się dodzwonić do lekarza, być może pielęgniarka coś doradzi.
Ja wizytuje dopiero 29.10w czwartek wiec jeszcze tyle czasu.. 😅🙈 kurcze chyba będę rodzic ostatnia z Was wszystkich 😁 termin z usg mam na 28 maja a z om na 30, a znając życie może wyjdzie ze urodzę w czerwcu 😂
Ja też mam wizytę 29.10! A kiedy miałaś wcześniejszą wizytę?

Do góry