reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

jakbym czytała o sobie.. tez co chwile mam wahania nastroju i płacze dosłownie o nic :/ i właśnie takie lęki mam 😔jakoś zero chęci do życia a mam córeczkę 2 letnia , oby to wkoncu przeszło 🙁
Wiem co czujesz, to okropne uczucie. 😟 Ale mi już przeszło, a jestem w 11t0d, więc mam nadzieję, że Tobie też szybko przejdzie. 🤗

reklama
Witam czy pracodawca może wysłać na zwolnienie kobietę w ciąży że względu na brak odpowiedniego miejsca pracy , o płacąc nadal jej wynagrodzenie?
Radziłabym otworzyć wątek na otwartym forum, bo tam są jakieś specjalistki od prawa pracy :) też nie do końca rozumiem co masz na myśli poprzez "czy pracodawca może wysłać na zwolnienie" ? jakie zwolnienie? lekarskie? jeśli takie masz na myśli to na pewno nie. Ale chyba może Cię zwolnić z obowiązku wykonywania obowiązków jeśli faktycznie nie ma czegoś co może robić kobieta w ciąży. Ale ekspertem nie jestem, lepiej podpytać na otwartym forum, może tam ktoś będzie wiedział.

Dziewczyny, a czy któraś z Was dostaje skurczy? Nie nie chodzi mi oczywiście o porodowe tylko zwykłe skurcze gdzieś na ciele :) Co z tym robicie bierzecie magnez? Ja w pierwszej ciąży miałam czasem dość silne skurcze łydki i zaczęłam łykać Aspargin a teraz wczoraj mi się pierwszy skurcz przytrafił :/ ale taki masakrycznie mocny, w łydce, aż się obudziłam prawie z krzykiem, ale zapanowałam nad sobą ostatkiem sił, żeby synka nie obudzić. I dziś mam na całej tej łydce "zakwas" :( I się zastanawiam czy zacząć łykać ten magnez czy co...a wolałabym uniknąć, bo to są bardzo duże tabletki a ja mam problemy z połykaniem tabletek 😂

Dziewczyny, a czy któraś z Was dostaje skurczy? Nie nie chodzi mi oczywiście o porodowe tylko zwykłe skurcze gdzieś na ciele :) Co z tym robicie bierzecie magnez? Ja w pierwszej ciąży miałam czasem dość silne skurcze łydki i zaczęłam łykać Aspargin a teraz wczoraj mi się pierwszy skurcz przytrafił :/ ale taki masakrycznie mocny, w łydce, aż się obudziłam prawie z krzykiem, ale zapanowałam nad sobą ostatkiem sił, żeby synka nie obudzić. I dziś mam na całej tej łydce "zakwas" :( I się zastanawiam czy zacząć łykać ten magnez czy co...a wolałabym uniknąć, bo to są bardzo duże tabletki a ja mam problemy z połykaniem tabletek 😂
Ja miałam silne skurcze łydek przed ciążą i na samym jej początku. Piję magnez taki w musujących tabletkach i jest ok, zero skurczy. 😁

Z tym Asparginem to bym uważała jeśli nie robiłaś badania potasu i jeśli nie masz stwierdzonego niedoboru. Znam przypadek gdzie jedna osoba brała właśnie potas, bo "jak skurcze to potrzebny jest i magnez potas" i skończyło się to nadmiarem potasu w organizmie, który też może być szkodliwy. Jak już trzeba to weź zwykły magnez, ale ten który ma status leku (np. slowmag, magne b6 itd) i w ulotce będzie napisane, że można brać w ciąży, a nie jakiś badziew typu suplement diety mieszany w betoniarce ;) jak jest wybór to lepiej brać to co jest lekiem, a jak nie ma wyboru to zostają suplementy diety (przykładowo: nie ma żadnych zestawów witamin dla kobiet w ciąży, które mają status leku)

Ostatnia edycja:
Ja też dzisiaj miałam wizyte - według USG 11t0d, 4.11cm. Za tydzien 29.10 mam badania prenatalne. Na ten moment wszystko idealnie🤗

Załączniki

• 20201019_201244.jpg
    20201019_201244.jpg
    855,9 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Super wiadmości dziś Dziewczyny @Jeanetttte @Ewoka @kejt881 😍

Co do wahań nastrojów to może mnie jeszcze nie dopadły, ale zauważyłam, że płacz ze wzruszenia na filmach czy nawet oglądając programy tv mi przychodzi dużo łatwiej 🙄

A tak poza tym to nadal walczę z przeziębieniem, grunt że temperatura nie skacze, więc herbatka z miodem i cytrynką, i trzeba jakoś przetrwać zatkany nos.

Do góry