reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

jakbym czytała o sobie.. tez co chwile mam wahania nastroju i płacze dosłownie o nic :/ i właśnie takie lęki mam 😔jakoś zero chęci do życia a mam córeczkę 2 letnia , oby to wkoncu przeszło 🙁
Wiem co czujesz, to okropne uczucie. 😟 Ale mi już przeszło, a jestem w 11t0d, więc mam nadzieję, że Tobie też szybko przejdzie. 🤗

reklama
Witam czy pracodawca może wysłać na zwolnienie kobietę w ciąży że względu na brak odpowiedniego miejsca pracy , o płacąc nadal jej wynagrodzenie?
Radziłabym otworzyć wątek na otwartym forum, bo tam są jakieś specjalistki od prawa pracy :) też nie do końca rozumiem co masz na myśli poprzez "czy pracodawca może wysłać na zwolnienie" ? jakie zwolnienie? lekarskie? jeśli takie masz na myśli to na pewno nie. Ale chyba może Cię zwolnić z obowiązku wykonywania obowiązków jeśli faktycznie nie ma czegoś co może robić kobieta w ciąży. Ale ekspertem nie jestem, lepiej podpytać na otwartym forum, może tam ktoś będzie wiedział.

Dziewczyny, a czy któraś z Was dostaje skurczy? Nie nie chodzi mi oczywiście o porodowe tylko zwykłe skurcze gdzieś na ciele :) Co z tym robicie bierzecie magnez? Ja w pierwszej ciąży miałam czasem dość silne skurcze łydki i zaczęłam łykać Aspargin a teraz wczoraj mi się pierwszy skurcz przytrafił :/ ale taki masakrycznie mocny, w łydce, aż się obudziłam prawie z krzykiem, ale zapanowałam nad sobą ostatkiem sił, żeby synka nie obudzić. I dziś mam na całej tej łydce "zakwas" :( I się zastanawiam czy zacząć łykać ten magnez czy co...a wolałabym uniknąć, bo to są bardzo duże tabletki a ja mam problemy z połykaniem tabletek 😂

Dziewczyny, a czy któraś z Was dostaje skurczy? Nie nie chodzi mi oczywiście o porodowe tylko zwykłe skurcze gdzieś na ciele :) Co z tym robicie bierzecie magnez? Ja w pierwszej ciąży miałam czasem dość silne skurcze łydki i zaczęłam łykać Aspargin a teraz wczoraj mi się pierwszy skurcz przytrafił :/ ale taki masakrycznie mocny, w łydce, aż się obudziłam prawie z krzykiem, ale zapanowałam nad sobą ostatkiem sił, żeby synka nie obudzić. I dziś mam na całej tej łydce "zakwas" :( I się zastanawiam czy zacząć łykać ten magnez czy co...a wolałabym uniknąć, bo to są bardzo duże tabletki a ja mam problemy z połykaniem tabletek 😂
Ja miałam silne skurcze łydek przed ciążą i na samym jej początku. Piję magnez taki w musujących tabletkach i jest ok, zero skurczy. 😁

Z tym Asparginem to bym uważała jeśli nie robiłaś badania potasu i jeśli nie masz stwierdzonego niedoboru. Znam przypadek gdzie jedna osoba brała właśnie potas, bo "jak skurcze to potrzebny jest i magnez potas" i skończyło się to nadmiarem potasu w organizmie, który też może być szkodliwy. Jak już trzeba to weź zwykły magnez, ale ten który ma status leku (np. slowmag, magne b6 itd) i w ulotce będzie napisane, że można brać w ciąży, a nie jakiś badziew typu suplement diety mieszany w betoniarce ;) jak jest wybór to lepiej brać to co jest lekiem, a jak nie ma wyboru to zostają suplementy diety (przykładowo: nie ma żadnych zestawów witamin dla kobiet w ciąży, które mają status leku)

Ostatnia edycja:
Ja też dzisiaj miałam wizyte - według USG 11t0d, 4.11cm. Za tydzien 29.10 mam badania prenatalne. Na ten moment wszystko idealnie🤗

Załączniki

• 20201019_201244.jpg
    20201019_201244.jpg
    855,9 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Super wiadmości dziś Dziewczyny @Jeanetttte @Ewoka @kejt881 😍

Co do wahań nastrojów to może mnie jeszcze nie dopadły, ale zauważyłam, że płacz ze wzruszenia na filmach czy nawet oglądając programy tv mi przychodzi dużo łatwiej 🙄

A tak poza tym to nadal walczę z przeziębieniem, grunt że temperatura nie skacze, więc herbatka z miodem i cytrynką, i trzeba jakoś przetrwać zatkany nos.

Do góry