Jeanetttte
Fanka BB :)
Nie, w sumie oprócz kwasu foliowego nic nie biorę....
Zacznij brać możliwe, że masz niedobór. Powinnaś poczuć różnicę
![Slightly smiling face :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie, w sumie oprócz kwasu foliowego nic nie biorę....
Ich niedoczekanie.Może się zmieni ale będzie trzeba się pewnie zaszczepić przeciwko grypie![]()
Witam! Dawno nie pisałam, bo się dużo działoJuż wyszłam ze szpitala - wszystko dobrze na ten moment. Wczoraj miałam USG i wychodzi, że jestem 10t5d dzidziuś ma 3.5cm i serduszko pięknie bije. Biorę Duphaston, asmag (magnes) oraz folik. Pytałam się lekarza na IP jakie objawy są niepokojące, żeby ich nie odwiedzać co chwile
a więc: krwawienie, silny ból podbrzusza (z napiętym brzuchem) oraz gdy wyjdzie RH- (dają jakiś zastrzyk, ale pewnie zwykły lekarz też to ogarnia). Dowiedziałam się też, że jeszcze tydzień i ryzyko poronienia spada do 1%! Ogolnie byłam w państwowym szpitalu i jestem pod wrażeniem lekarzy i pielęgniarek - pełna profeska.
Świetne wieści!Witam! Dawno nie pisałam, bo się dużo działoJuż wyszłam ze szpitala - wszystko dobrze na ten moment. Wczoraj miałam USG i wychodzi, że jestem 10t5d dzidziuś ma 3.5cm i serduszko pięknie bije. Biorę Duphaston, asmag (magnes) oraz folik. Pytałam się lekarza na IP jakie objawy są niepokojące, żeby ich nie odwiedzać co chwile
a więc: krwawienie, silny ból podbrzusza (z napiętym brzuchem) oraz gdy wyjdzie RH- (dają jakiś zastrzyk, ale pewnie zwykły lekarz też to ogarnia). Dowiedziałam się też, że jeszcze tydzień i ryzyko poronienia spada do 1%! Ogolnie byłam w państwowym szpitalu i jestem pod wrażeniem lekarzy i pielęgniarek - pełna profeska.
Cieszę się że jest dobrze.Witam! Dawno nie pisałam, bo się dużo działoJuż wyszłam ze szpitala - wszystko dobrze na ten moment. Wczoraj miałam USG i wychodzi, że jestem 10t5d dzidziuś ma 3.5cm i serduszko pięknie bije. Biorę Duphaston, asmag (magnes) oraz folik. Pytałam się lekarza na IP jakie objawy są niepokojące, żeby ich nie odwiedzać co chwile
Nie, ja mam RH+. Ale w dzisiejszych czasach to nie jest problem.RH- czyli konflikt serologiczny. Ja mam -, a mąż ma +. W tym przypadku w 28 tygodniu dostanę zastrzyk, a po porodzie jeżeli dziecko urodzi się z grupą krwi RH- również dostanę zastrzyk.
Ty masz RH-?
Biegunka w ciąży sama w sobie nie jest niepokojącym objawem, więc się nie stresuj.Świetne wieści!
jej dziewczyny a mnie tak męczą biegunki I coraz bardziej mnie to martwi :/ W ciąży to właśnie chyba powinny być zaparcia a tutaj u mnie wszystko w druga stronęJedynie rosół to taka zupka która moj organizm toleruje
To pewnie dostaniesz zastrzyk tak jak już pisała koleżanka. W dzisiejszych czasach konflikt to nie jest żaden problem tak naprawdę. Fajnie, że się dobrze czujesz! Ja sobie odbije w 2 i 3 trymestrzeCieszę się że jest dobrze.Ja jestem w 10t i 4 dniu.
Wizytę mam dopiero na piątek za tydzień. Nie widzę, ani nie czuję u siebie niepokojących objawów, więc mam nadzieję ze będzie ok. Co do grupy krwi, to wiem, że mam napewno ABRh- ale zgubiłam gdzieś wynik, więc będę musiała na nowo robić..